W pełni się z Tobą YoYo zgadzam. Też powoli robię Blood&Łajno i po początkowej walce z cyklopem (strzeliłem mu w oko:-) fabuła jakoś tak na poły niepoważnie się rozwija. Rozumiem klimaty krainy T. (na podstawie lektury Sapkowskiego), ale, moim zdaniem, mogli podejść poważniej do sprawy. Już karteczka z napisem DLC dała mi do myślenia. Teraz mam wykonywać jakieś śmieszne zadanie z je********...
Natomiast też jestem przekonany, że jeszcze 2-3 dodatki byłby sukcesem, do jedynego w swoim rodzaju Wieśka 3, bo raczej na podobną grę w klimatach polskich (języka, kultury) się nie zapowiada. Może jest to kwestia układów z Sapkowskim, któremu, co zrozumiałe, się nie podoba, że książki są postrzegane - przez ignorantów - jako wtórne do gry. Powszechnie wiadomo, że wszelkie tego typu inicjatywy trącają wielkim kiczem i naciąganiem graczy (przypomina mi się seria `filmów` o transformersach, robiona w celu zwiększenia sprzedaży zabawek).
Natomiast nie wiem dlaczego CDPR ma takie parcie na jakiegoś Cyberpunka, którego tematyka - jak sądzę - jest oklepana w różnych human rewolucjach i podobnych grach...
Tako rzecze,
Zaratustra