Autor Wątek: APA Squadron  (Przeczytany 45655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iq85

• APAsq
  • *
Odp: APA Squadron na VFAT2007
« Odpowiedź #90 dnia: Maja 10, 2008, 14:34:00 »
Niektórzy zapewne już wiedzą, że nastąpiła zmiana w zespole. Prowadzenie objął Cygan, Darek lata w obecnie na lewym skrzydle. Jak dobrze pójdzie to może zdążymy przygotować pokaz na VFAT2008, ale w tej chwili nie wiemy na ile maszyn.
Skład zespołu wygląda następująco:
http://www.apasq.pl/sklad/
Przy okazji zabrałem się za małe aktualizacje stronki. Pojawił się wreszcie dział download, gdzie można znaleźć m.in. ostatni nasz film. :)
DCS/FSX/AC/pCARS

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 19, 2008, 02:34:36 »
Tak przy okazji - zauważono Was na Niezależnym Forum o Wojsku. Bezpośredni link do tematu: http://www.nfow.pl/viewtopic.php?t=29094

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 19, 2008, 15:05:38 »
A to ci dopiero niespodzianka :)  Ale jakoś niespodziewam się nadmiernego zainteresowania nasza  działalnoscia jak i samym wirtualnym lataniem.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 20, 2008, 11:30:00 »

Korzystając z "odkurzenia" tego wątku warto wspomnieć, że już niebawem odbędzie się kolejna edycja Virtual Festival of Aerobatic Teams. Będzie to już czwarta edycja tych pokazów. W tym roku daty ustalono na weekend 12, 13 i 14 grudnia. Tradycyjnie na tydzień przed oficjalnym VFAT odbędą się treningi wszystkich teamów i pilotów wykonujących pokaz solo.

Tak jak w zeszłym roku pokazy będzie można oglądać na żywo poprzez streaming na stronie www.virtual-airshows.com
Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić forumowiczów do wzięcia udziału w tej imprezie  :002: :002:

junkers78

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 21, 2008, 18:48:12 »
A warto zobaczyć akurat towarzyszyłem na treningu i jestem pod dużym wrażeniem jak ci panowie latają we formacji !!!!!!!!!!! :001:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 22, 2008, 12:50:54 »
To może napiszę małe sprostowanie odnośnie tegorocznego VFAT. Niestety po zmianie prowadzącego i innych zmianach w składzie nie jesteśmy w stanie przygotować na czas pokazu grupowego. APAsq wystawi najwyżej jednego solistę, jeszcze nie napiszę kto to będzie. :)
Oczywiście zachęcamy do oglądania pokazów.
Zespół kontynuuje treningi. Latamy 3 razy w tygodniu, ale wiele manewrów trzeba ćwiczyć od nowa. Mamy nadzieję, że uda się zorganizować jakiś mały pokaz w przyszłym roku. ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

poko24

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 22, 2008, 14:38:57 »
Dacie radę chłopaki. Polalcy nie muszą trenować. Mamy to we krwi :D

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 23, 2008, 08:36:13 »
Hehe ...jasne  :002:.A tak na serio to nie jest źle .Trenujemy poszczególne manewry do pełnego opanowania dopiero następnym etapem jest ułożenie ich w całość .Jedyne co tak naprawdę zajmuje nam czas to wytrenowanie do perfekcji pętli i beczki formacja 4 samolotów .Jako sztandarowe manewry w światku zespołów akrobacyjnych są tagże materiałem wyjściowym do niektórych innych manewrów .Jesteśmy na dobrej drodze do
tego żeby tak jak napisał IQ85 zorganizować pokaz na własnym "podwórku" na tylu spectatorów na ile pozwolą warunki techniczne.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 13, 2008, 21:40:51 »
http://www.virtual-airshows.com/english/live-streaming
Ktoś ogląda?:) Jeszcze tylko dzisiaj i jutro.

Niestety w tym roku wyszło tak, że od nas nie ma nikogo, jak dożyjemy to może w przyszłym roku. ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 14, 2008, 19:15:10 »
Przed chwilą, po kilku minutach pokazu solowego rozbił się Alphajet. Zdarzało się to już na tym VFAT?

PS. Czy podczas normalnej gry on-line samoloty też tak "skaczą" w różne strony?

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 15, 2008, 00:58:35 »

Przed chwilą, po kilku minutach pokazu solowego rozbił się Alphajet. Zdarzało się to już na tym VFAT?

Tak, w sobotę Frazer na swoim Su-27 również się rozbił podczas pokazu solo.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
APA Squadron na VFAT2007
« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 21, 2009, 00:15:22 »
Pragniemy powiadomić, że strona www.apasq.pl została przebudowana na język CSS. Pomoże to nam w łatwiejszy sposób ją aktualizować. Została dodana także angielska wersja strony oraz księga gości.

Zapraszamy do odwiedzania

junkers78

• Gość
Odp: APA Squadron
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 20, 2009, 00:11:02 »
Witam czas odświeżyć wątek APA Squadron.Dziś miałem okazję latać w formacji z chłopakami z APA trochę się napociłem i namęczyłem aż ręka mi zdrętwiała od wiosłowania przepustnicą :004: o to jedna fotka z formacji przed zejściem do lądowania.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2009, 04:52:16 wysłana przez Razorblade1967 »

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 23, 2009, 20:49:46 »
Ano faktycznie , kolega junkers78 od jakiegoś czasu odwiedza nas na naszych treningach pełniąc role jednoosobowej widowni .
trochę się napociłem i namęczyłem aż ręka mi zdrętwiała
Tak zawsze jest na początku , latanie w szyku w lock on nie jest łatwe a dojście do perfekcji zajmuje naprawdę sporo czasu .
Półtora roku treningu takiego latania (zakładając wcześniej że ma się kolejne półtoraroczne doświadczenie w Lock on  ogólnie) i można brać się za ćwiczenia do konkretnego pokazu co i tak nie zwalnia nas nad wyteżonym skupieniem i naprawianiem błędów .Warunek jest jednak taki ze trzeba latać regularnie i w stałym składzie.
W tej chwili nie prowadzimy rekrutacji ale jeśli junkers78 masz ochote wpaść na spectatora lub przelecieć się jeśli będą możliwosci to zapraszam.

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 23, 2009, 23:31:53 »
jeśli junkers78 masz ochote wpaść na spectatora lub przelecieć się jeśli będą możliwosci to zapraszam.

Chyba powinieneś napisać: "jeśli ktokolwiek ma ochotę..."  :003: Może jest jeszcze ktoś, poza junkersem, kto chciałby zobaczyć jak latamy po całym niebie nazywając to "formacją"? :002: