Autor Wątek: APA Squadron  (Przeczytany 45663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LeviBluePL

• Gość
Odp: APA Squadron
« Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 10, 2009, 12:01:33 »
Chciałbym pogratulować całemu zespołowi, jak i osobą, które współpracowały, aby pokaz na VFAT był tak piękny i emocjonalny. Podczas pokazu cały czas miałem gęsią skórke i modliłem się żeby wszystko potoczyło się sprawnie i bez kłopotów. Moim zdaniem nie było lepszego pokazu niż Ka-50 nie mówiąc już o APA, te emocje wyzwolone we mnie były lepsze niż podczas stosunku z kobietą, dlatego... latajcie częściej :)
Wielkie brawa, wielki pokłon, wielkie gratulacje! Wielkie dzieki za poświecony czas i starania za to żebyśmy mogli Was podziwiać.
Pozdrawiam serdecznie.

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 11, 2009, 14:30:42 »
Jeszcze wrzucę swoje parę groszy :D Chciałbym zwrócić uwagę na to co mnie ujęło w waszym pokazie a co jak dla mnie świadczy o atrakcyjności takiego pokazu dla oglądającego. Mianowicie mam na myśli dynamikę i sposób wykonywania figur itd. a dokładniej mówiąc chodzi mi o to, że pokaz jest zbliżony do prawdziwego jeśli chodzi o elementy możliwe do wykonania ze względu na możliwości maszyny i minima bezpieczeństwa dla takich pokazów. Osobiście nie podchodzą mi i moim zdaniem nie są na tyle ciekawe do oglądania pokazy na których się widzi przeloty 50 cm nad pasem i to w locie odwróconym i inne podobne cuda. Co z tego, że się to da zrobić bo na to pozwala środowisko samej gry i model lotu skoro od razu znika cała iluzja prawdziwości takiego pokazu.
FC 2, RoF

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:28:22 »
Mianowicie mam na myśli dynamikę i sposób wykonywania figur itd. a dokładniej mówiąc chodzi mi o to, że pokaz jest zbliżony do prawdziwego jeśli chodzi o elementy możliwe do wykonania ze względu na możliwości maszyny i minima bezpieczeństwa dla takich pokazów. Osobiście nie podchodzą mi i moim zdaniem nie są na tyle ciekawe do oglądania pokazy na których się widzi przeloty 50 cm nad pasem i to w locie odwróconym i inne podobne cuda
Dynamika i precyzja manewrów z jednoczesnymi staraniami o zachowanie ich realizmu -jest to jeden z głównych założeń jakie przyświecały nam przy układaniu całego pokazu jak i przyszłe które ułożymy na przyszły sezon.
Cieszymy się że zostało TO zauważone.
Nieukrywam jednak że czasem pozwalamy sobie na odrobinę fantazji  :004: .
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 11, 2009, 17:31:11 »
Bravo Panowie! Cygan, Ty to chyba jednak przez ten tydzień trenowałeś w Jeleniej... :020:
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 11, 2009, 19:24:55 »
trenowałeś w Jeleniej.
.....chyba nerwy. Niewiele brakowało, oj niewiele . Jakoś sie doczłapaliśmy przez tą pogodę która przez całą Polske była nieciekawa.
Przed VFAT polecielismy jeden locik na próbe , potem juz pokaz właściwy. Żałuje że na pokaz Ka-50 nie miałem okazji potrenować więcej.
Miało być zwinniej, niżej .... poprostu  lepiej.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 11, 2009, 20:00:33 »
A najśmieszniejsze, że w poniedziałek słonko świeciło i czyste niebo było :D.

Ps. Do dziś nie przemapowałem joya. Wystawię go na Ebaya z dopiskiem "Cygan approved" :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 17, 2009, 18:24:20 »
Kto nas nie widział na żywo na VFAT 2009, ma jeszcze szansę :).
20 grudnia 2009 r. będą miały miejsce kolejne, tym razem trochę mniejsze wirtualne pokazy - Virtual Festival of Aviators, na które nasz zespół dostał zaproszenie. Mimo, iż układ będzie ten sam, sporą niespodzianką będzie tutaj nasz skład :001:.

Plan pokazów wygląda następująco:
(przypominam, że przeliczając na czas polski należy dodać +1h do podanej godziny)

The Time Schedule of Virtual Festival of Aviators:

GMT 14:00 Furious Wasps Open the Event           

GMT 14:15 Furious Wasps Formation Display         
GMT 15:00 The Hungarian Tribal Dragon Team         
GMT 15:15 The Flaming Night Demo Team           
GMT 15:30 The Furious Wasp Solo               
GMT 15:45 The Flanker Demo   by Frazer           
GMT 16:00 The Golden Star               
GMT 16:15 The GripenDemoTeam                 
GMT 16:30 The Virtual Falcons               
GMT 17:15 The Virtual Staffel 11           

GMT 17:30-18:00 Break

GMT 18:10 The VMH59 MiG Solo Display           
GMT 18:30 The V.A.T. Berkuts               
GMT 19:30 The APA Squadron               
GMT 20:05 The Virtual Ukranian Falcons           
GMT 20:45 The Biele Albatrosy Duo Formation         
GMT 21:15 The Slovakian Tiger MiG Demo           

GMT 21:35 The Furious Wasps close the Event

Podobnie, jak w przypadku VFAT'u, pokazy będzie można obejrzeć wchodząc na stronę www: http://virtualairbase.hu/vfa/ w zakładkę 'Life Stream'.

ZAPRASZAMY!!!

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 20, 2009, 21:03:48 »
Pokaz jak zawsze na wysokim poziomie, jednak kilka razy kamerzysta zgubił zespół.  Pokaz zespołu The V.A.T. Berkuts  zrobił  piorunujące wrażenie. Latają super. pozdrawiam , miło się was oglądało .

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 20, 2009, 21:47:19 »
No racja, Bekuts to jakiś kosmos. Pomijając umiejętności pilotażu to samo wymyślenie, ogarnięcie i przećwiczenie takiego programu przekracza moją niemałą wyobraźnię ;-) Dla chłopaków z APAsq też gratulacje bo pokaz na poziomie i miło się go oglądało.
FC 2, RoF

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 06, 2010, 23:36:12 »
Przedstawiam Wam moje nowe (w zasadzie pierwsze) dziecko :001:
http://www.youtube.com/watch?v=dCagvrzh1pU

Jest to nagranie z VFAT'u 2009 widziane moimi oczami. Niestety, ten lot nie należał do najlepszych i widać w nim wiele niedociągnięć. Jednak zależało mi by pokazać nie najlepszy lot, a taki, który będziecie mogli porównać z nagraniem z ziemi. Powtórka z VFAT w lepszej jakości powinna pojawić się niedługo.

Życzę miłego oglądania  :004:

« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 07, 2010, 14:28:59 »
Wielkie dzięki, film, super, teraz czekam tylko na powtórkę VFAT-a żeby sobie ściągnąć.

Pozdrawiam:)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 07, 2010, 14:38:18 »
Ja też się cieszę, tym bardziej że występu APASq na VFAT 2009 jescze nie widziałem :)

« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 07, 2010, 14:43:02 »
Cały czas możesz obejrzeć Janku na VFAT TV -> On demand -> VFAT 2009 -> Sunday Replays. W niedzielnych powtórkach jest i Cygan w Ka-50 i Advanced Precision Aerobatic SQuadron :)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 07, 2010, 14:49:51 »
teraz czekam tylko na powtórkę VFAT-a żeby sobie ściągnąć.
Już wkrótce i ta wersja czyli z widoku z ziemi będzie dostępna na You Tube oraz w wersji download na naszej stronie.
Filmik wykonany przez Dare jest już akurat dostępny w wersji avi do ściągnięcia http://www.apasq.pl/download/index.php

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 07, 2010, 18:39:20 »
Przedstawiam Wam moje nowe (w zasadzie pierwsze) dziecko :001:
http://www.youtube.com/watch?v=dCagvrzh1pU

Jest to nagranie z VFAT'u 2009 widziane moimi oczami. Niestety, ten lot nie należał do najlepszych i widać w nim wiele niedociągnięć. Jednak zależało mi by pokazać nie najlepszy lot, a taki, który będziecie mogli porównać z nagraniem z ziemi. Powtórka z VFAT w lepszej jakości powinna pojawić się niedługo.

Życzę miłego oglądania  :004:

Przepraszam, ale czy można by prosić o ramy czasowe tych niedociągnięć, bo oglądam już drugi raz i lipa, nic nie znajduję. Może to nie ten filmik?

Oczywiście podziwiam :)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg