Autor Wątek: APA Squadron  (Przeczytany 45596 razy)

Offline iq85

• APAsq
  • *
Odp: APA Squadron
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 01, 2010, 01:09:59 »
W ramach reklamy zespołu przed tegorocznymi pokazami VFAT założyliśmy oficjalne konto APAsq na facebooku. ;)
Wtyczka do fb już jest umieszczona na głównej stronie www.apasq.pl.
Zachęcamy do klikania "Luuuubie to!"  :banan
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
APA Squadron
« Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 02, 2010, 16:19:56 »
APA Squadron ogłasza nabór na nowych pilotów!

Jeśli zawsze marzyłeś, by latać w grupie akrobacyjnej - teraz masz na to szansę!
Osoby zainteresowane lataniem w ciasnej formacji zapraszamy do zapoznania się z nowym działem na naszej stronie internetowej, poświęconym rekrutacji w APAsq: http://apasq.pl/rekrutacja/

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 02, 2010, 21:30:40 »
Osoby zainteresowane lataniem w ciasnej formacji zapraszamy do ...

Może trochę pedalsko zabrzmiało, chciałem tylko sprostować że większość z nas jest hetero, więc nie bójcie się.  :021:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 03, 2010, 12:46:57 »
Dobrze że choć większość !!:)
żarcik oczywiście, życzę dużego naboru!!

« Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 04, 2010, 22:38:53 »
Może trochę pedalsko zabrzmiało, chciałem tylko sprostować że większość z nas jest hetero, więc nie bójcie się.  :021:

To są jacyś homo??

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 05, 2010, 17:16:56 »
No jeszcze tylko tego brakowało żeby w tym temacie poruszać zagadnienia orientacji seksualnych .
Czy w dziale Lock On jest już aż taka nuda i niema o czym pisać .....  :011:
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 05, 2010, 21:21:12 »
Panowie, naprawdę miło się ogląda wasz pokaz gdzie nie ma na każdym kroku beczek metr nad pasem i tym podobnych kwiatków. Może mam za bardzo fioła na punkcie realizmu, co już nie raz słyszałem no ale takie jest moje zdanie ;)
Bardzo fajnie wszystko wyszło, ekstra sprawa że słychać commsy, przynajmniej wiadomo jak to wygląda od kuchni ;) Co więcej mogę napisać, Zefir super jako solista, beczki sterowane wymiatały ;)
Początkowo miałem trochę żal do kamerzysty, że nie stosuje przybliżeń, jednak po chwili oglądania nawet nie zwracałem na to uwagi, nawet dzięki temu zachowana była perspektywa, wiadomo było jak lecą samoloty. Większość ujęć z jednego miejsca dodawała wrażenia prawdziwych pokazów, gdzie wszystko oglądasz z jednego miejsca.

Gratuluję osiągnięcia już takiego sukcesu (w końcu to nie pierwszy występ na VFAT), no i życzę wytrwałości ;)

Pozdrawiam, Flanker, 13WELT ;)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: Grudnia 06, 2010, 20:09:03 »
Dziękujemy za te miłe słowa uznania z twojej strony Flanker .Cieszymy się  ze to co zakładaliśmy na początku przy planowaniu całego pokazu czyli
względny realizm oraz wykonanie całości w taki sposób aby dobrze się to oglądało z ziemi (podobnie jak na prawdziwych pokazach) zostało zauważone.
Latamy dla przyjemności ale podobnie jak prawdziwe zespoły akrobacyjne chcemy prezentować swoje umiejętności innym poprzez filmiki , tracki czy tez przez pokazy na żywo
na otwartych serwerach lub imprezach takich jak VFAT.
W przyszłym sezonie czekają nas małe roszady w zespole ale zespół będzie latał dalej .
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
APA Squadron VFAT 2010
« Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 10, 2010, 01:15:18 »
Kto nie widział naszego pokazu na żywo, może obejrzeć dostępną już powtórkę pod tym adresem:
http://www.livestream.com/vfat/video?clipId=pla_d748ea19-f97f-4847-9a84-18b9cba96ab4

« Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:01:29 »
Panowie PILOCI coś pięknego !!! Dziękuję !
Nie mogłem Was oglądać na żywo ( bardzo się cięło), ale teraz to super poszło .
Gratuluję i .....jeszcze, jeszcze proszę.
szybownik
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #220 dnia: Grudnia 10, 2010, 23:01:11 »
Właśnie obejrzałem powtórkę. Gratuluję Panowie świetnego występu. Zrobił na mnie wrażenie, oglądając czułem się jak na prawdziwych pokazach. W pamięci utkwił mi moment jak w tle słychać "I`ve got the power" i w tym momencie do uszu dociera ryk dopalacza :karpik

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Kwietnia 05, 2011, 12:28:16 »

Od czasu ostatnich pokazów VFAT 2010 minęły 4 miesiące. Choć przez ten czas brak było nowych informacji w tym wątku, nie próżnowaliśmy. W zespole nastąpiły pewne zmiany: z aktywnego udziału w treningach musieli zrezygnować Cygan i Konrad (SG4_Rush), do czynnego latania wrócił z urlopu służbowego Orzeł i na stałe dołączył do formacji pokazowej, a do treningów doskonalących w akrobacji grupowej przystąpiło dwóch kadetów - Akej i Miodek. W ten sposób do pokazów w roku 2011 przygotowuje się grupa 6 pilotów. Zaszczyt prowadzenia tej formacji przypadł mnie.

Po udanych zeszłorocznych pokazach, zapał w zespole nie osłabł i nie spoczęliśmy na laurach. Piloci są pełni energii, ambicji i motywacji do ciężkiej pracy. Wszystko to sprawia, że zespół rozwija się dynamicznie. Na pewno niektórzy zauważyli odświeżone podpisy członków zespołu. Zaktualizowaliśmy nieco stronę zespołu http://www.apasq.pl. Polecam odwiedzenie galerii zdjęć, w której można zobaczyć ujęcia z ostatnich treningów: http://apasq.pl/galeria/galeria_d.php. Poniżej kilka:

Warto także zajrzeć do działu download, gdzie znajdziecie nowy element promocyjny - tapetę na pulpit w różnych rozdzielczościach, z kalendarzem na kwiecień, albo bez:

W niedalekiej przyszłości powinny pojawić się kolejne.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do odwiedzania nas w czasie treningów. Po wcześniejszym umówieniu się, przedyskutowaniu szczegółów technicznych oraz zasad w czasie lotów, można przyjrzeć się pracy zespołu z bliska. Latanie w zespole akrobacyjnym to nie nuda, a piloci nie są robotami. Takie latanie jest raczej pełne koncentracji, wyzwań, dynamizmu i ciągłego rozwoju umiejętności pilotażu. Jest znacznie ciekawsze niż oglądanie pokazu z ziemi. Jeśli ktoś będzie chciał pójść krok dalej i spróbować dołączyć do zespołu, wciąż istnieje taka możliwość. Co prawda skład sześcioosobowy jest więcej niż wystarczający do atrakcyjnych występów, ale nigdy za dużo ludzi, których łączy jedna pasja i chęć wspólnej pracy. Zainteresowanych odsyłam do działu rekrutacyjnego na naszej stronie:

Poza publikowaniem wiadomości na stronie, postaram się również w tym wątku co jakiś czas informować o postępach zespołu.
Pozdrawiam,
Zefirro

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #222 dnia: Kwietnia 05, 2011, 14:07:22 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #223 dnia: Maja 15, 2011, 21:00:31 »
Żeby zachęcić do latania z nami, krótka prezentacja z naszych treningów: http://www.youtube.com/watch?v=9b9HN_6aS-4  :banan

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #224 dnia: Maja 19, 2011, 00:08:03 »
Poprawiona wersja poprzedniej prezentacji http://www.youtube.com/watch?v=WWwrHFel03g