Michoo przesadzasz z tym. BOB gdy w końcu wejdzie to zakończy życie ił46 tak jak FB zrobiło ze starym iłem. Najwiekszy problem modów to fakt, że niemal wszyscy stawiający poważne serwery boją się cheaterów i obawiam się, że do póki chłopcy z AAA nie opracują mechanizmu sprawdzające i wymuszającego używania dopuszczonych modów tak długo sytuacja nie ulegnie zmianie.
Zauważ jednakże, jak wielki postęp dokonał się w ciągu kilku jedynie miesięcy. Jeszcze do niedawna nie mogliśmy nawet marzyć o wszystkich tych ciekawych dodatkach. Społeczność AAA to już ponad osiem tysięcy zarejestrowanych użytkowników, tak więc zainteresowanie tematem jest spore. Fakt ten, a także wspomniany progres pozwala mi żywić nadzieję, że być może, w krótkim czasie ktoś odnajdzie świętego Graala a właściwie dwa: mechanizm weryfikacji, o którym pisałeś i oczywiście konwerter 3D.
Uważam zatem, że najlepszym wyjściem dla Ola-biznesmena jest podjęcie współpracy z moderami, szczególnie w zakresie możliwości dodawania nowych samolotów (niektóre z projektów leżą odłogiem od kilku lat). Jestem przekonany, że wtedy Olo znów stałby się bohaterem dla wszystkich chłopców w ich prujących niebo maszynach.