Autor Wątek: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?  (Przeczytany 11507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?
« Odpowiedź #30 dnia: Października 06, 2007, 11:26:22 »
Podobają mi się wszelkiego rodzaju ptaszyska (zwłaszcza te mechaniczne) No a jednym z moich faworytów jest kruk, a kruk po amerykańcku znaczy się raven, a dlaczego Ravenik ? --- bo Raven było już zajęte :D  A avatar ? No cóż , na zdjątku jest EF-111. Bardzo ładny samolocik nazywający się po naszemu kruk.
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

« Odpowiedź #31 dnia: Października 06, 2007, 12:00:48 »
Moja ksywka została wymyślona na potrzebę jakiegoś tam forum. Ponieważ Mike było zajęte dodałem na końcu S (od nazwiska). Ponieważ nie jest to zbyt oryginalny nick czasami daję jeszcze w 88 w środek (Mike88S)

PS. Jeśli chodzi o avatar- czasami jest, czasami nie ma. Na razie żaden nie wytrzymał więcej niż miesiąc :D
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #32 dnia: Października 06, 2007, 12:06:36 »
No to chyba mój login jest jeszcze starszy niż Rutkova, bowiem używał go pewien osobnik jeszcze p.n.e.. :P

Tytus Labienus - legat rzymski, walczący zwycięsko u boku Gajusza Juliusza Cezara przeciwko butnym Celtom... lub jak kto woli Galom, przez całe 9 lat. W czasie podpisywania Triumwiratu przez Cezara, Katona i Pompejusza, wyprawy do Brytanii oraz każdej zimy jedyny wódz rzymskich legionów w tej krainie. W czasie wojny domowej z Pompejuszem za namową senatu przyłączył się do tego ostatniego... i poległ w związku z tym. Postać na pewno nie jakaś szczególnie wyjątkowa, ale wyróżniająca się. A wybrałem ten, gdyż w początkach mojej przygody z internetem pisałem pracę na jego temat na studiach.

Na forum i w trakcie dawnych już lotów skrócono ksywę do Labi/Laba... i tak też wiele osób zwraca się do mnie do dziś. Pewnego czasu herr Schmeisser napisał jedno ze swoich opowiadanek o historii pewnego starca, który strąca sobie pod koniec pacyficznych zmagań na zmęczonym losem wojennym Zero, pewnego siebie jegomościa w jego F4U niosącego właśnie bombki nad jakieś dogorywające japońskie, wyspiarskie lotnisko. Ów amerykański chłopiec z Connecticut, którego żywot był tak krótki został przez autora nazwany Johnem "Labą" Labovsky'm. Bardzo mi się to przekształcenie spodobało - jak wiele pomysłów Schmeissera jest nadzwyczaj trafny - i od tego czasu można mnie również spotkać na rozmaitych forach pod tym "nazwiskiem".

Pozdrawiam :roll:

P.S. A avatar? Avatar to właśnie ów pilot Labovsky wypoczywający na skrzydle swojego ptaszyska. Lepszego nie udało mi się do tej pory znaleźć. Eternal Irregular :)

Offline dekar

• *
  • http://www.youtube.com/watch?v=eOjWdKbvoZE
« Odpowiedź #33 dnia: Października 06, 2007, 12:45:33 »
Dekar to po prostu anagram od imienia Radek i jest ze mną już od końca lat osiemdziesiątych:)
Natomiast jako mój avatar umieściłem zdjęcie tuż przed moim pierwszym lotem za sterami statku powietrznego:)

pozdrawiam

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Października 06, 2007, 13:24:47 »
Hmm, Big od wzrostu (190), Mac od pierwszych liter imienia. Często piszę z podkreślnikami (_Big_Mac_), bo kiedyś na jakimś czacie ktoś zajął zwykłego BigMaca i tak już zostało :) Jest ze mną od jakichś dziesięciu lat.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #35 dnia: Października 06, 2007, 14:09:26 »
Ja będę wredny i nie powiem, sami szukajcie  :020: Podpowiem tylko, że mam patent żeglarski, wychowałem się na pomorzu a na avatarze jest Tom Skerritt, skąd, gdzie jak i dlaczego, sami pomyślcie  :118:

« Odpowiedź #36 dnia: Października 06, 2007, 14:58:53 »
Ja będę wredny i nie powiem, sami szukajcie  ....... na avatarze jest Tom Skerritt, skąd, gdzie jak i dlaczego, sami pomyślcie  :118:

Sun tobie się chyba tematy pomyliły , to nie jest wieczny konkurs  :118:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #37 dnia: Października 06, 2007, 15:09:59 »
Kilka lat temu podczas rejestracji na moim pierwszym forum dyskusyjnym znalazłem pole w którym musiałem wpisać nicka. Oczywiście nie przypuszczałem, że kiedykolwiek ktokolwiek będzie go kojarzył z moją osobą.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Października 06, 2007, 15:13:06 »
Mój avatar to medal pamiątkowy dla naszych niezapomnianych pilotów Żwirki i Wigury.

« Odpowiedź #39 dnia: Października 06, 2007, 15:57:11 »
Ja będę wredny i nie powiem, sami szukajcie  :020: Podpowiem tylko, że mam patent żeglarski, wychowałem się na pomorzu a na avatarze jest Tom Skerritt, skąd, gdzie jak i dlaczego, sami pomyślcie  :118:
TopGun ;)
Mój nick jest pochodny od nazwiska (nie, nie mam na imię Stanisław :P) Staś, Stachu jakoś oklepanie brzmiało to kiedyś tam słyszałem ksywke Krzychoo a to ja dałem sobie Stachoo :P

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #40 dnia: Października 06, 2007, 15:58:23 »
Tom Skerrit - fajny gość, lubie go :004:, a tu w roli Vipera z 'Top Gun', stoi wsparty o skrzydło A-4, zastanawiając sie co to będzie z Maverickiem... da da da :banan

p.s. Mój nick pochodzi od ksywy jaką miał Fox Mulder (soooky = naviedzony) z serialu "TXF", który to serial bardzo lubie, a także od tego że sam dostałem taką ksywe jeszcze w szkole, za to że ciągle patrzyłem sie w niebo :020:, a norbert to poprostu moje imie thac ol :003:.

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Października 06, 2007, 16:33:36 »
Ja jestem boski logos qrdl. Jeśli chcesz, to możesz na ventylu tak mnie nazwywać, albo w skrócie "boski". Skąd taki nick, to proste, jestem boski w każdym calu (dusza i ciało). A w awatarze mam swój herb rodowy, autentyczny  :banan

pozdrawiam,
boski

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Października 06, 2007, 16:34:03 »
Johnem "Labą" Labovsky'm

Porucznik Marynarki Phill „Laba” Labosky  uwielbiał swoja pracę. Potężny Korsarz zdawał się być gwarancją powodzenia każdej misji. Przed momentem zrzucił dwie pięćset funtowe bomby fosforowe i właśnie wyciągał maszynę z płytkiego nurkowania, całkowicie skoncentrowany nad swoim zadaniem, gdy coś z głośnym pacnięciem uderzyło w kadłub. Zdziwiony podniósł wzrok na tyle szybko by zobaczyć spływające w ataku czołowym, brudne, poobijane Zero, z morderczymi błyskami na krawędziach natarcia skrzydeł i komorze silnika.
Chorąży Itoshi...

ot i cała historia :)

« Odpowiedź #43 dnia: Października 06, 2007, 21:00:51 »
No to teraz moje trzy grosze...

RashbaNor - tu historia jest dość ciekawa. W moich czasach licealnych razem z kolegą mieliśmy straszliwą zajawkę na Warhammera i fantasy w ogóle (do dzisiaj nie wyleczyłem się z tego całkowicie :003:). Ponieważ kolekcjonowanie figurek i granie w papierowe RPG nam nie wystarczało wzięliśmy się za pisanie opowiadań. Dość szybko okazało się, że mój kolega ma spory talent do operowania słowem pisanym i narodziła się koncepcja stworzenia czegoś więcej niż tylko krótkich opowiadań. Projekt zakładał napisanie książki gabarytowo odpowiadającej przeciętnej publikacji Black Library. Kumpel wymyślił, że opowie historię wychowanego z dala od rodzinnych stron, młodego Orka, który po powrocie do "swoich" przezwycięża całą masę przeciwności aby stanąć w końcu na czele Czarnych Orków i poprowadzić swoją rasę na wojnę z Krasnoludami. Tak to miało wyglądać, w gigantycznym skrócie. Oczywiście, największym wyzwaniem było wymyślić imię głównego bohatera. Zajęło to ładnych parę tygodni. Przekopane zostały książki o samurajach, o tatarskich wojownikach, o żołnierzach z Chin i Persji, o wyprawach wikingów oraz cała masa innych tekstów, które wpadły nam w ręce. W końcu, w wielkich bólach narodził się Rashba'Nor Htogh. W cały projekt powstawania książki byłem zaangażowany bezpośrednio więc dość szybko zżyłem się z postacią głównego bohatera. Potem wyszło jakoś tak, że kumpel zaczął wołać na mnie "Rasz" (pisane "Rash"). Reszta naszych ziomków błyskawicznie to podchwyciła i od tej pory byłem znany jako "Rasz" albo "Raszu" a sam zacząłem się podpisywać nową ksywką - Rashba'Nor. Po jakimś czasie usunąłem apostrof ponieważ generował on pewne problemy z rejestracją na forach czy tworzeniem profili w grach :004:. Do dzisiaj jednak, grając w papierowe lub poważniejsze komputerowe RPG nazywam swoją postać Rashba'Nor Htogh.
To by było na tyle w materii genezy mojej ksywki. Skąd się wziął mój awatar napiszę później...  :001:

Jeszcze tylko dodam, że ja swoich wypocin nie publikuję bo, w mojej ocenie, nie są tego warte ale część opowiadań mojego ziomka można przeczytać tutaj: http://bluuurp.blogspot.com/

dac

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Października 06, 2007, 21:14:51 »
Pozdrawiam wszystkich miłośników awiacji i z niecierpliwością czekam na wasze opisy. 

Nicka se wymyśliłem w przypływie inwencji TFUrczej spowodowanym wysoką zawartością Perły Chmielowej (kto nie zna tego piwa to "kolana chamy") a avatara se znalajzłem na necie  :002:
 to se jeszcze znajdź słownik na necie w tym TFUrczym amoku // boski logos qrdl
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2007, 21:51:58 wysłana przez qrdl »