Autor Wątek: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?  (Przeczytany 11505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Markuz

• Gość
Odp: Znaczenie Waszych nicków i awatarów - jak powstały i co oznaczają ?
« Odpowiedź #60 dnia: Października 09, 2007, 15:08:40 »
Mój nick to pierwsze 3 litery imienia i nazwiska Marcin Kuziemski a awarat się przyplątał i nie chce się odczepić :002:.

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Października 09, 2007, 16:45:35 »
Ponieważ jestem tu całkiem nowy i nikt mnie nie zna mogę to i owo dla zabawy od siebie dorzucić.
Ksywka Kroghul powstała nie pamiętam kiedy, w każdym razie dawno, z połączenia krogulca (drapieżnej bestii) z ghulem (też drapieżnej bestii, w dodatku plugawej) [pozdrawiam kolegów warhammerowców i innych fantastów :001:]. I tak już zostało, winnych nie jestem w stanie jednoznacznie wskazać. :banan
Awatar zaś przedstawia utytułowanego asa II WŚ  Manfreda WOLFESCHLEGELSTEINHAUSENBERGERDORFFVORALTERNWARENGEWISSENTHAFTSSCHAFERSWESSENSCH
AFEWARENWOHLGEPFLEGTEUNDSORFALTIGKEITBESCHUTZENVONANGREIFENDDURCHIHRRAUBGIERIGFEIND
EWELCHEVORALTERNZWOLFTAUSENDJAHRESVORANDIEERSCHEINENDENVANDERERSTEERDEMENSCHDERRA
UMSCHIFFGEBRAUCHLICHTTALSSEINURSPRUNGVONKRAFTGESTARTSEINLANGEFAHRTHINZWISCHENSTERN
ARTIGRAUMAUFDERSUCHENACHDIESTERNWELCHEGEHABTBEWOHNBARPLANETENKREISEDREHENSICHUNDW
OHINDERNEURASSEVONVERSTANDIGMENSCHLICHLEITKONNTEFORTPFLANZENUNDSICHERFREUNANLEBENSL
ANGLICHFREUDEUNDRUHEMITNICHTEINFURCHTVORANGREIFENVONEINANDERINTELLIGENTGESCHOEPFSVON
HINZWISCHENSTERNATRIGRAUM. Znanego też jako graf Manfred Wolfe + 594. Koledzy ze względu na misiowaty wygląd nazywali go pieszczotliwie "Miś".
Wojnę ukończył z wynikiem:
432 opróżnione 10L baryłki z miodem
764 opróżnione 5L antałki z miodem
123 skradzione koszyki piknikowe + 2 prawdopodobnie
21 strząśniętych z drzewa kufajmenów
14 uszkodzonych strażników leśnych na pewno + 1 prawdopodobnie
17 sterroryzowanych zbieraczy grzybów

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #62 dnia: Października 11, 2007, 23:55:44 »
Cytat: Leszek957  :
".. czy ktoś Cię posądza o szerzenie Babujadztwa ?"

Kiedyś miałam zupełnie inny nick. Z biegiem czasu okazało się jednak, że jest on mocno szkodliwy przy próbach polatania w sieci. Przy okazji często zdarzało się posądzanie mnie o "babujadztwo", które w świecie Iła nazywa się z angielska na "C". Postanowiłam więc jednym posunięciem załatwić obydwa tematy - zmienić nick tak, aby nikt od razu się nie domyślił którą połówkę społeczeństwa reprezentuję, a jeśli już - to nie miałby wtedy żadnych wątpliwości, że wszystko złe, co go spotyka z mojej ręki  to tylko i wyłącznie sprawa "Czarnej Magii  :115: "

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #63 dnia: Października 12, 2007, 00:11:55 »
Mój "Lucas" ciągnie się za mną od pierwszej lekcji angielskiego w podstawówce, gdy poznawaliśmy anglosaskie odpowiedniki swoich imion :) Przetrwał jeszcze LO i trwa na studiach.

Awatar to fragment reklamy PZL z przedwojennego czasopisma "Przegląd Lotniczy".

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #64 dnia: Października 12, 2007, 08:52:53 »
No to ja też się pochwalę chociaż nie za bardzo jest czym. ;)

Mój nick to skrócona wersja ksywki pochodzącej od nazwiska (Rostocki). Począwszy od podstawówki kumple zawsze mnie przezywali Rostek, potem gdzieś tak w liceum dodałem "c" żeby brzmiało tak z angielska ("bo kiedy śpiewam po angielsku to się czuję jak po zielsku" :D) i wyszło Rosteck. Rejestrując się na forum skróciłem to do Ros i tak już zostało.

A mój awatar znalazłem na stronach USAF w dziale "zdjęcia". Zawsze byłem fanem efa piętnastego a jednocześnie chciałem mieć awatar z pilotem. Przedstawia on pilota zajmującego miejsce w kabinie F-15 C z 1 TFS podczas operacji "Desert Shield". Zdjęcie w całej okazałości można obejrzeć tutaj.

Pozdrawiam.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Października 19, 2007, 08:18:05 »
Na avatarze -tej postaci chyba przedstawiać nie trzeba  :021: ? - dla odmiany i przekory (bo co drugi Forumowicz ma jakiegos uberasa z Luftgangsta), w podpisie cytat z dokonaniami bojowo-lotniczymi mojego Avatara  :021: :118: (btw- odpowiada to niemal moim 'dokonaniom' na sieci, w dawnych i krótkich czasach jak mi się zdarzało w Sturmovika pomłócić czasem  :020:).
A nick- bo mi sę spodobała postać opisana w którejś ksiązce T. Schiele , wymyslona w którymś (nigdy nie pamiętam w którym  :020:) polskim dywizjonie do 'straszenia' młodych (podobno nawet plakat mieli  :021: :118:)... :020:

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #66 dnia: Października 19, 2007, 10:14:11 »
My name is Jacek.  :001:
Przez całe liceum i studia było Jack, a czasem Zack również.
Zostało to drugie.
Avatar - major Heinrich Prinz zu Sayn-Wittgenstein (1916-1944), mój absolutny idol w nocnym strzelaniu - 83 potwierdzone zestrzelenia.
Obraz - fragment "NJG 1" autorstwa Michaela Turnera, przedstawiający setne nocne zwycięstwo powietrzne majora Heinza-Wolfganga Schnaufera (9 października 1944r, godz. 20.55 nad Zagłębiem Ruhry).

Bis zum bitteren Ende.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #67 dnia: Października 20, 2007, 12:56:28 »
No i co tak temat przycichł ??
Dawać Panowie i Panie :001:
Mamy 777 userów - a temat tylko na 5 stron  :011: :002: :002:
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Października 20, 2007, 13:25:02 »
No i co tak temat przycichł ??
Dawać Panowie i Panie :001:
Mamy 777 userów - a temat tylko na 5 stron  :011: :002: :002:
Taaa... A samemu się pochwalić to nie łaska  :118:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #69 dnia: Października 20, 2007, 13:31:32 »
Taaa... A samemu się pochwalić to nie łaska  :118:

Hmmmm ...
Ja spokojnie czekam, aż wypowiedzą się wszyscy starsi "userzy" ode mnie :002:
Porządek musi być - w końcu to niemieckie forum :002: :003: :001:

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #70 dnia: Października 20, 2007, 14:58:35 »
Ja spokojnie czekam, aż wypowiedzą się wszyscy starsi "userzy" ode mnie :002:

Wypraszam sobie !
 :090: :102:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #71 dnia: Października 20, 2007, 16:41:15 »
Ger0nim0 ponieważ jak zakładałem konta to zawsze geronimo był już zajęty. A avatar domyślcie się.  :118:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #72 dnia: Października 20, 2007, 17:40:23 »
Wypraszam sobie !
 :090: :102:
A przepraszam . .co sobie "wypraszasz " ??

Gero - dzieki za odpowiedz:-)
Jeszcze paru zostało, ja jestem cierpliwy - poczekam  :001:

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Października 23, 2007, 13:31:06 »
heh... pomijajac suflera... ktory jakos tak sie zrobil... i jest tylko tu na forum (po smierci S/JG1) uzywam nicka Therr, co wszyscy fani Rysia wiedza:))))

Therr... hmm... rok 1996, pierwsze konto na sieci i zonk... imie i nazwisko? eee nie, dodalem do inicjalow The i wyszlo Therr, i jakos przez te wszystkie lata jest to moj staly nick praktycznie w calej sieci. Co prawda istnieja pewne jego modyfikacje, ale to jest to co lubia male kaczuszki:)

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #74 dnia: Października 23, 2007, 13:38:36 »
Sobilak-od nazwiska, nadany przez chłopaków z OLL i WSOSP z Dęblina.
Avatar to moja facjata, sfotografowana na moim weselu 17 czerwca tego roku.
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"