Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX  (Przeczytany 294436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W FSX
« Odpowiedź #780 dnia: Lutego 07, 2011, 22:07:26 »
To jest Bf-109, nie 190, poza tym na forum jest patch który podmienia model na natywny FSX.

http://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=11065&start=0

:002:
Kurcze tak to jest jak się mysli o milionie innych spraw. Fakt faktem chodziło mi Messerka.
Ten link Empeck znam go. Chyba to coś po stronie sterowników grafy... będę musiał wybadać

http://www.classics-hangar.de/main_en.htm

Fw 190 A w różnych wersjach. Kupiłem w sobotę, więc nie mogę jeszcze wiele napisać, ale jeśli chodzi o precyzję wykonania modelu, to jest to najwyższa jakość. Tekstury i model wyglądają bardzo efektownie. Pod względem dodatków (instrukcja), paneli ustępuje Accu Sim, ale i tak ma własny model mechanizmów, przyrządów oraz uszkodzeń m.in. działający Kommandogerät. Nie radzę trzymać ata ponad normę zbyt długo, bo silnik szybko mówi papa. Lata fajnie, a dla miłośników samolotów od Herbatników, proponuję porównanie prostoty obsługi Fw 190 i Spita. Na pewno samolot warty polecenia, choć mało znany.

FW-190 po screenach  widać że ładnie wykonany. A skoro Tobie się podoba - czyli to nie crap. niemniej i tak muszę czekać na wypłate w tym miesiącu przesadzilem troche z wydatkami ( nie nie FSX-owymi)

:)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Lutego 07, 2011, 23:23:18 »
Tak po prawdzie, pomimo, że to jest model w zasadzie z FS9 przekompilowany narzędziami z FSX, to dalej jest to najładniejsza stodziewiątka w FSX. Żadna z nowszych nie ma startu.

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #782 dnia: Lutego 08, 2011, 00:59:16 »
A skoro Tobie się podoba - czyli to nie crap.
Ja wyrocznią nie jestem :), poza tym aż tak dużego hangaru nie mam, żeby porównywać, jednak z tego samolotu jestem zadowolony i nie żałuję jego zakupu. Choć życzyłbym sobie, żeby kilka rzeczy było zrealizowane podobnie jak u A2A, to jestem w stanie to przeżyć i mieć mimo wszystko dużą przyjemność z latania tym samolotem. Tak na szybko:
Na + :
 - graficznie na najwyższym poziomie - nie można do niczego się przyczepić,
 - niestandardowy układ paliwowy,
 - automat od silnika/śmigła,
 - blokada kółka ogonowego zdejmowana przez odepchnięcie drążka,
 - dość fajny model lotu, wrażliwy na lotkach, czasem dziwnie się zachowa w okolicach przeciągnięcia, ale z drugiej strony wiele manewrów wydaje się wykonywać całkiem poprawnie,
 - można popsuć silnik,
 - różne drobiazgi w działaniu przyrządów pokładowych,
 - z zewnątrz można obserwować wskazania przyrządów w kabinie :p

Na - (większość to narzekanie zupełnie bez sensu):
 - dziwnie skryptowane dźwięki przy przeciągnięciach (takie 0 -1, albo cisza, albo wszystko się rozpada),
 - czasem się coś zatnie i kółko nie chce się odblokować, albo np. pompka do wtryskiwania paliwa nie chce się animować,
 - samolot nie zapisuje się po zakończeniu lotu - czyli zawsze startujemy nową maszyną...
 - nie wiem, jak bogaty jest wachlarz uszkodzeń,
 - brakuje różnych paneli konfiguracyjnych i trzeba ustawiać bomby/zbiorniki z poziomu konfiguratora paliwa/załadowania

Poza tym samoloty są naprawdę dopieszczone i myślę, że dość długo będę mógł szukać różnych drobiazgów i smaczków zawartych przez autora. Widać, że produkt przygotowany został przez perfekcjonistę. To dodatkowo zmotywowało mnie do zakupu - mniej znany produkt, bez tak dużej reklamy, więc uznałem, że warto wspierać autora, żeby mógł tworzyć kolejne dodatki.

« Odpowiedź #783 dnia: Lutego 08, 2011, 17:13:50 »
Witam
Wyczytałem ostatnio na temat Pixel Shadera 3.0 dla FSX pod karty ATI - http://www.aztec.pl/forum/viewtopic.php?t=10332
Czy ktoś mógłby podzielić się plikiem? Na Avsim już go nie ma. Czy to faktycznie daje korzyści w wyświetlanych fps'ach?.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 19:59:03 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #784 dnia: Lutego 08, 2011, 17:22:04 »

« Odpowiedź #785 dnia: Lutego 08, 2011, 17:42:25 »
Dzięki, nie wszystko da się wyświetlić w telefonie.
BTW artykuł pierwsza klasa.

« Odpowiedź #786 dnia: Lutego 10, 2011, 00:44:19 »
Czy ktoś może wskazać ewentualne źródło problemu? Świeża instalacja FSX + REX.

« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2011, 11:04:49 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #787 dnia: Lutego 10, 2011, 01:31:22 »
Czy ktoś może wskazać ewentualne źródło problemu ? Świeża instalacja fsx + rex.
http://img35.imageshack.us/i/20112923231899.jpg[/URL]

Wgrałeś pewnie to Pixel Shadera 3.0 od PZl Belfegor (nie żeby to jakoś szkodziło PZL ale... no właśnie). Też to miałem wystarczyło wykopać plik i wróciło wszystko do normy.

Nie cytujemy obrazków. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2011, 11:07:21 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #788 dnia: Lutego 10, 2011, 17:35:33 »
Chciałem wszystkich na początku serdecznie powitać, gdyż to jest mój debiut na forum  :002:
Chciałbym się zapytać odnośnie "startowania" z wyłączonym silnikiem, z tego co wyczytałem tzw. 'Cold and Dark', tak więc zrobiłem to tak jak było napisane w pewnym poradniku, do którego znalazłem link na tym forum swego czasu, wybrałem samolot (darmowy Pilatus PC-6, samolocik bardzo mi się podoba, ale co to za frajda machając tylko przepustnicą), całą resztę no i lotnisko, gdy już byłem na pasie użyłem skrótu klawiszowego Shift+Ctrl+F1, silnik się wyłączył, no i zapisałem, a także ustawiłem ten lot jako domyślny. Dla pewności uruchomiłem ponownie FSX, miałem ustawiony ten lot już jako domyślny i kiedy "uruchomiłem" go to faktycznie silnik był OFF, nie jestem dobry na razie w uruchamianiu silników lotniczych (z jasnego powodu- nie robiłem tego jeszcze), ale po włączeniu (myślę) niezbędnych mechanizmów i urządzeń silnik powinien zaskoczyć, czego nie robi. Myśląc o niezbędnych mechanizmach i urządzeniach mam na myśli otwarcie dopływu paliwa, włączenie ew. akumulatora (na kopa to go raczej nie odpale xD), mam tam przełącznik rozrusznika, zapłonu, prócz dźwięku takiej jakby "suszary" (nie wiem od czego pochodzi ten dźwięk) nic się nie dzieje. Zauważyłem jednak, że ta kombinacja klawiszy nie wyłącza całkowicie wszystkiego, gasi tylko silnik? 'Przełącznik regulacji paliwa' jest przełączony na 'dopływ otwarty' (pewnie jeszcze jakieś rzeczy są na "pozycji" "gotowy do lotu", a ja właśnie chciałem się spytać jak kompletnie wszystko wyłączyć (no może prócz awioniki, raczej chodzi tutaj tylko o silnik/i). "Odpaliłem" jeszcze L-39 Lotusa podobna trochę sytuacja bo jak pamiętam użyłem tylko 'przycisku' od turbiny i "głównego startera"(?) silnika, a fajnie jest sobie 'poklikać', a nie tylko przepustnica maks, bo to takie nudne  :005:
Dlatego zwracam się do Was, myślę, że coś będziecie mogli mi doradzić chociażby, bo wiem, że jak ktoś doświadczony na to patrzy to pewnie sobie powie: "co za pajac, to nie tak!", no z góry przepraszam za swoją niekompetencję, ale chciałbym się poprawić i wierze, że tutaj będę mógł znaleźć odpowiedzi na niektóre z moich pytań xD

« Odpowiedź #789 dnia: Lutego 10, 2011, 17:45:43 »
Ustaw sobie zwykla cesne defaultowa z FSX i wylacz wszystko.Zapisz lot jako domyslny.Potem wibuerz swojego pilatusa (juz bedzie mial wszystko OFF) i zapisz lot jako domyslny.W ten sposob bedziesz miec wszystko na 100% wylaczone.A co do uruchamiania to zazwyczaj korzysta sie z manuala.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #790 dnia: Lutego 10, 2011, 17:49:09 »
OK sądzę, że to mi wyjaśnia. Myślałem, że ten patent działa z każdym samolotem. Za dużo myślę xD
Dziękuję ślicznie  :002:

« Odpowiedź #791 dnia: Lutego 10, 2011, 17:51:46 »
Dziala z kazdym ale trzeba wylaczyc wszystko.Czasami czegos zapomniesz i potem niby Cold and Dark jest a aviotnica dziala.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #792 dnia: Lutego 28, 2011, 13:25:04 »
Mam takie małe pytanko, czy do FSX są płatne dodatki, których nie trzeba rejestrować w necie?

« Odpowiedź #793 dnia: Lutego 28, 2011, 14:18:29 »
Jest ich dość sporo, np. dodatki od Aerosoftu, A2A.

« Odpowiedź #794 dnia: Marca 02, 2011, 13:52:10 »
Dzięki. Tylko, że te strony są po angielsku, a ja go za dobrze nie znam. Jakby ktoś mógł mi polecić konkretne dodatki to byłbym wdzięczny.

Wyczytałem w dziale dodatków do FS na naszej stronie, że 727 od Captain można aktywować offline, ale muszę mieć pewność, że net jest potrzebny tylko i wyłącznie do jego pobrania. Czy tak jest?