Autor Wątek: Crysis  (Przeczytany 29457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Crysis
« Odpowiedź #45 dnia: Października 29, 2007, 14:29:54 »
Oki, dzięki empecku drogi. :D

Właśnie szukaliśmy z kolegą w menu start, ale nic nie było. Może przy instalacji domyślnie jest, że nie tworzy tam ikon, a on nie zaznaczył sam takiej opcji. Zrobimy dziś drugie podejście. ;)

Co do gierki. Coś niesamowitego. Dla mnie dotychczas bezapelacyjnym królem FPS był HL2 i kontynuacje. Ale widzę, że nadchodzi nowy król. Choć fabułą HL2 mi na pewno nie przebije to jednak grywalność jest porażająca. Trochę się boję jak to będzie na późniejszych levelach z obcymi. Właśnie w FarCry bardzo mi się podobała walka z najemnikami, z alienami jakoś mniej.

Muszę przyznać, że byłem dość zszokowany AI przeciwników. Niby tylko na medium, ale jak było dużo wrogów to się naprawdę nieprzyjemnie robiło. Zginąć dość łatwo mi było, choć po części dlatego że trochę się cięło, a po drugie że chciałem robić tricki jak na tych filmikach , efektywnie i efektownie wykorzystywać nano suit, a trzeba w tym trochę wprawy.

Motyw z podnoszeniem broni jest ciekawy. Trzeba się będzie na to przestawić psychicznie, bo nie mam takiego nawyku (zawsze wystarczyło "wdepnąć" :D ). Notorycznie brakowało mi amunicji.

Trochę zawiedziony jestem, że nie można dziurawić przeciwników...  :021: To niby taka brutalna gra miała być... Nie wiem, może tylko w demie to ograniczyli lub jednak poszli na kompromis by była dostępna dla szerszej grupy odbiorców. Nie żebym jakimś psycholem był i oczekiwał możliwości jakie dawał SOF2, no ale to taki brak realizmu w końcu, a przecież wszyscy tu go sobie niezwykle cenimy hehe. Fajnie by było mieć np. możliwość jak się trzyma Koreańczyka z otwartą buźką w jednej dłoni, a w drugiej pistolet, żeby ten... tego. Teges. No wiecie. ;)

« Odpowiedź #46 dnia: Października 29, 2007, 14:59:07 »
Pograłem, demo pokazało, ze Crysis spełni pokładane w nim nadzieje. Przede wszystkim, chodzi bardzo zadowalająco. Mimo, ze moja karta graficzna wymieniona jest w minimalnych wymaganiach (6800GT), właściwie wszystkie detale da się ustawić na średnie (niestety z wyjątkiem shaderów, żegnaj piękna wodo) i w 1280x1024 gra się nie przycina. Duże wrażenie robi fizyka, budy rozwalają sie bardzo efektownie. A skok na dach i rozwalenie go z piąchy to już poezja :021: Trochę dziwi mnie dobór poziomu trudności - dopiero przy najwyższym Koreańczycy mówią w swoim narzeczu? No i wreszcie, w przeciwieństwie do HL2 nasza postać ma ręce :)!
PS
Czy ktoś zdołał zniszczyć jakieś większe drzewko liściaste :D?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #47 dnia: Października 29, 2007, 18:04:46 »

PS
Czy ktoś zdołał zniszczyć jakieś większe drzewko liściaste :D?

Ba! Zestaw małego drwala w postaci km-u na Hummerze działa wyśmienicie :)
Pięknie jest gdy można rzucać różnymi przedmoitami i koreńczycy naprawdę reagują np. na rzuconą w krzaki butelkę. Po włączeniu powera w kombinezonie da się np beczką rozwalić niejedną chałupę nie mówiąć o wprost niewiarygodnej możliwości przyłożenia dwóm gościom z pojemnika na śmieci :D Fizyka w grze jest po prostu zaje...fajna. A ja sie podniecałem Day of Defeat gdzie mozna było w przedmioty strzelać i te się przewracały, teraz tamto wydaje mi się śmieszne ;)   

PS. czy ktoś już bawił się w Papuasa z samą strzałką? Przeszedłem tak całą misję za jednym razem :P Oj chyba jakiegoś jobla dostaję na punkcie tej gry ;/ :) 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #48 dnia: Października 29, 2007, 18:05:30 »

Ja ze swoim R9600Xt to mogę się pod paprotkę schować

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Października 30, 2007, 10:30:04 »
Detale na minimum, 1024x768 i chodzi zgrabnie na A64 3000+, 2gb ramu i GF 7300 GT. Każda próba podciągnięcia czegoś na medium godzi już w moje klatki ;)

Fajnie się zabija Koreańczyków :banan

« Odpowiedź #50 dnia: Października 30, 2007, 16:37:31 »
http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=14506 :118:
Ba! Zestaw małego drwala w postaci km-u na Hummerze działa wyśmienicie :)
Nieprecyzyjnie się wyraziłem - miałem na myśli nie-palmę, mój błąd. Takiej właśnie nie-palmy, stojącej w centrum jednego z obozów (ten na małej skarpie) za nic chyba nie da się zniszczyć, w przeciwieństwie do całej reszty zieleniny :P

« Odpowiedź #51 dnia: Października 30, 2007, 19:02:23 »
Sundowner a można wiedzieć skąd wkleiłeś te wykresy kart. Bo co jakiś portal robi test to zawsze inaczej pokazuje, więc chciał bym wiedzieć skąd te. Chociaż podejrzewam że z jakiejś zagranicznej strony bo R2600XT wygrywa z GF8600GT co na naszym rynku raczej jest nie do pomyślenia.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #52 dnia: Października 30, 2007, 19:11:19 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Października 30, 2007, 22:04:56 »
UPS  :003:

"Kilka dni temu na serwerach pojawiło się do ściągnięcia demo gry Crysis. Do uruchomienia go w pełnych detalach (Very High) wymagana była Vista oraz karta graficzna zgodna z DirectX 10. Jednak wystarczyło, że gracze dostali demo w swoje łapska, a już odkryli spisek, mający na celu instalowanie najnowszego systemu operacyjnego Microsoftu. Okazało się bowiem, że można uruchomić demo Crysisa w najwyższych możliwych detalach na komputerach z Windows XP i kartą graficzną DirectX 9.

Jedyne, co trzeba zrobić, to trochę pogrzebać w plikach konfiguracyjnych i przekleić ustawienia z sekcji High Detail do sekcji Very High Detail. Dzięki temu oszukujemy grę i nawet pod Windows XP jesteśmy w stanie uruchomić demo Crysisa w najwyższych przewidzianych przez producenta detalach. Co więcej, uruchomiona w ten sposób pod XP gra działa lepiej niż pod Vistą w trybie DirectX 10.

Czyżby twórcy gier próbowali na siłę wspierać nowe API Microsoftu, udając iż pozwala ono na poprawienie jakości grafiki, w sytuacji kiedy w rzeczywistości na obecnej generacji kart graficznych do niczego się ono właściwie nie nadaje? Trudno wyczuć, tym niemniej Crysis to kolejny kamyczek do ogródka DirectX 10, który daje sporo do myślenia.

Więcej informacji na temat zmian w plikach konfiguracyjnych gry znajdziecie http://www.crysis-online.com/forum/index.php?topic=11837.0 "
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #54 dnia: Października 30, 2007, 22:27:39 »
Teletubisiowej przygodzie 2 już podziękujemy  :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #55 dnia: Października 30, 2007, 22:58:07 »
No właśnie już po lekturze linka od Belfka miałem mieszane uczucia... Słowem: "WTF!?"

Nie powiem, że jest to spisek. Nie powiem tak, bo jest to słowo, które nie jest traktowane poważnie. Wychodzi się tylko na oszołoma. ;)

Powiem inaczej: to jeszcze jeden dowód chamskiej (najdelikatniejsze słowo jakie mi tu przychodzi na myśli) polityki M****softu. Tfu! Jakby się dokopać znalazła by się umowa pewnie między M****softem a Crytek ustawiająca tą zagrywkę. Z korzyścią dla obu stron. Wszystko po to by wcisnąć teraz każdemu użytkownikowi XP na siłę Vistę. By się to pier**** towarzystwo nadal nakręcało. Brak mi słów normalnie.

Tak się składa, że XP mi wystarcza. Nie chcę areo-duperelo-coś-tam desktop bo na kij mi to potrzebne jest. Zamiast przestać pierniczyć wciskają nam wszystkim kity. I że nie można przystosować DX10 pod XP rzekomo.

Partacze! I tyle.

PS. A Crytek wyskoczy teraz pewnie z tekstem "It's an undocumented feature". Jak w opisie some1. :D

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Października 30, 2007, 23:00:16 »
No dobra. To jeszcze z roczek i bez wyrzutów sumienia będę mógł sobie sprawić maszynkę która to na klatę weźmie. Albo i dużo wcześniej, zwłaszcza że nową robotę mam. Co się odwlecze to nie uciecze.
Będę miał o tyle satysfakcję, że nie będę się o wydajność martwił, bo już zmęczony tym tematem jestem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Października 30, 2007, 23:07:15 »
Sprawdziłem, działa, efekty odpalajac Dx9 (Vista) wrecz takie same jak niby w Dx10, woda uber, fajna poswiata, rozmycia i cienie pod slonce takie same. FPSy takie same jak Vista Dx10

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Października 31, 2007, 20:40:56 »
Są już nowe stery dla NVidia i Crysis http://www.nvidia.pl/object/winvista_x64_169.04_pl.html byc moze usuwaja problem w Vista 32/64Bit z biala otoczka, pare dni temu byly 169.01 teraz juz 169.04
------------------------------------
Problem z biala otoczka na niektorych roslinach w nocy dalej istnieje, minus ok 4-5fps na DX10 w stosunku do poprzednich sterow. Nie polecam
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2007, 22:32:08 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 01, 2007, 22:11:55 »
Pobawiłem się tymi pliczkami i porobiłem kilka screenów. Ustawienia Very High 1680x1050, AA=0, AF=16, WinXP 32, 7900GTX
Co do FPS na takich ustawieniach to max 10  :002: Jak by ktoś miał screeny z Visty na DX10 to proszę wkleić dla porównania.