Oki, dzięki empecku drogi.

Właśnie szukaliśmy z kolegą w menu start, ale nic nie było. Może przy instalacji domyślnie jest, że nie tworzy tam ikon, a on nie zaznaczył sam takiej opcji. Zrobimy dziś drugie podejście.

Co do gierki. Coś niesamowitego. Dla mnie dotychczas bezapelacyjnym królem FPS był HL2 i kontynuacje. Ale widzę, że nadchodzi nowy król. Choć fabułą HL2 mi na pewno nie przebije to jednak grywalność jest porażająca. Trochę się boję jak to będzie na późniejszych levelach z obcymi. Właśnie w FarCry bardzo mi się podobała walka z najemnikami, z alienami jakoś mniej.
Muszę przyznać, że byłem dość zszokowany AI przeciwników. Niby tylko na medium, ale jak było dużo wrogów to się naprawdę nieprzyjemnie robiło. Zginąć dość łatwo mi było, choć po części dlatego że trochę się cięło, a po drugie że chciałem robić tricki jak na tych filmikach , efektywnie i efektownie wykorzystywać nano suit, a trzeba w tym trochę wprawy.
Motyw z podnoszeniem broni jest ciekawy. Trzeba się będzie na to przestawić psychicznie, bo nie mam takiego nawyku (zawsze wystarczyło "wdepnąć"

). Notorycznie brakowało mi amunicji.
Trochę zawiedziony jestem, że nie można dziurawić przeciwników...

To niby taka brutalna gra miała być... Nie wiem, może tylko w demie to ograniczyli lub jednak poszli na kompromis by była dostępna dla szerszej grupy odbiorców. Nie żebym jakimś psycholem był i oczekiwał możliwości jakie dawał SOF2, no ale to taki brak realizmu w końcu, a przecież wszyscy tu go sobie niezwykle cenimy hehe. Fajnie by było mieć np. możliwość jak się trzyma Koreańczyka z otwartą buźką w jednej dłoni, a w drugiej pistolet, żeby ten... tego. Teges. No wiecie.