Nowa Zelandia, to chyba jedno z miejsc gdzie trzeba obowiązkowo w FSX zrobić rundkę, w zasadzie każdy teren tam jest ciekawy, jednak proponuję dosyć widowiskową trasę.
Startujemy z NZTZ i lecimy prosto na północ, zobaczymy wkrótce piękne jeziorko Te Anau w Fiordland National Park
http://en.wikipedia.org/wiki/Te_Anau, ładnie ukształtowana okolica, zazdroszczę tym co mają FS Global 2008.

Lądowanie, i to wcale nie takie łatwe (zwłaszcza na pasie 11) - na NZMF - lotnisko wśród urwisk Fiordland National Park, przyznam że na żywo musi zapewne powalać na kolana ta zatoczka, ale w FSX jest nieźle, jednak tekstury na stromych i wysokich zboczach są u mnie takie sobie. Może da się to jakoś poprawić albo załatwi to w/w dodatek, jakby ktoś miał Globala to poproszę fotkę z tego lotniska

Foto z gołego FSX + darmowe dodatki: TreeX v2b, More Wave 3
OT
Sądziłem ze wydzielony temat będzie obligował do robienia bardziej szczegółowego opisu wycieczki i zachęcenia do wyprawy, a zdjęcia (jedno, dwa) będą bardziej poglądowe, wszak wg ustawień wygląda to trochę inaczej. Natomiast temat z Fotografiami powinien obfitować w dobre i coraz lepsze fotki, a wg uznania krótki opis.
Ale jak tu będą rzeczowe opisy to tez nie bede narzekał, juz odwiedziłem wczoraj po raz pierwszy Amazonkę i świetnie sie bawiłem swoją zdechłą C182 próbując lotu odwróconego pod platformą

..ok, nie dało się

Generalnie to wolę zdjęcia/zdjęcie z opisem jak tam trafić itp, a nie zastanawiać sie i szukać po całym świecie; oraz jakie dodatki zawiera sceneria i nie dołować sie dlaczego u mnie tak kiepsko