Autor Wątek: Fotografie i filmy z FSX/P3D/MSFS  (Przeczytany 335174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ruhisu

• Gość
Odp: "Fotografie" i filmy z FSX/P3D/MSFS
« Odpowiedź #540 dnia: Stycznia 26, 2009, 10:49:41 »
Szczerze też się zdziwiłem dlaczego te fotki tu wylądowały.
Przyznaję rację, dla nowej osoby na forum to może być spore utrudnienie. Niemniej też jakaś różnica między tymi dwoma tematami jest. "fotografie" i Filmy to bardziej taki "Combat Photography" z Armed Assault lub z Operation Flashpoint gdzie użytkownicy pieczołowicie przygotowują to co ma znaleźć się na zdjęciu, ustawiają jednostki, dobierają oświetlenie, efekty aż w końcu wybierają moment, w którym mogą strzelić wymarzoną fotkę. Dla przykładu podam jeden z moich screenów, na którym dobrze widać, że nie jest to przypadkowo strzelone ujęcie.
Tak samo jest według mnie z tymi dwoma tematami tutaj. Jeden służy do takiego właśnie FSX-owego "combat photo" a drugi do pokazywania naszych weekendowych lotów gdzie fotki są przypadkowe.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #541 dnia: Stycznia 26, 2009, 14:50:58 »
Nie był potrzebny kolejny przerośnięty topik z milionem obrazków z gry i podobnym czasem otwierania się. Co za różnica, jak się nazywa? Teraz macie wyżej podniesioną poprzeczkę. Możecie walić losowo obrazki albo dać obrazki z wycieczki z opisem lotniska. Jedno drugiemu w niczym nie przeszkadza, a oba mają sprawić, że będziesz wzdychał do ekranu i mówił: "ale fajna woda".

Poza tym Panowie, dajcie mi dowód na to, że temat o wycieczkach nie zdechnie i będą tam sie pojawiać "obrazki z historią" to Wam taki na nowo założę.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 15:05:42 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: Stycznia 26, 2009, 19:57:41 »
Nie był potrzebny kolejny przerośnięty...

He he i historia się powtarza...

« Odpowiedź #543 dnia: Stycznia 26, 2009, 21:45:24 »
Nowa Zelandia, to chyba jedno z miejsc gdzie trzeba obowiązkowo w FSX zrobić rundkę, w zasadzie każdy teren tam jest ciekawy, jednak proponuję dosyć widowiskową trasę.
Startujemy z NZTZ i lecimy prosto na północ, zobaczymy wkrótce piękne jeziorko Te Anau w Fiordland National Park http://en.wikipedia.org/wiki/Te_Anau, ładnie ukształtowana okolica, zazdroszczę tym co mają FS Global 2008.

Lądowanie, i to wcale nie takie łatwe (zwłaszcza na pasie 11) - na NZMF - lotnisko wśród urwisk Fiordland National Park, przyznam że na żywo musi zapewne powalać na kolana ta zatoczka, ale w FSX jest nieźle, jednak tekstury na stromych i wysokich zboczach są u mnie takie sobie. Może da się to jakoś poprawić albo załatwi to w/w dodatek, jakby ktoś miał Globala to poproszę fotkę z tego lotniska :)

Foto z gołego FSX + darmowe dodatki: TreeX v2b, More Wave 3

OT
Sądziłem ze wydzielony temat będzie obligował do robienia bardziej szczegółowego opisu wycieczki i zachęcenia do wyprawy, a zdjęcia (jedno, dwa) będą bardziej poglądowe, wszak wg ustawień wygląda to trochę inaczej. Natomiast temat z Fotografiami powinien obfitować w dobre i coraz lepsze fotki, a wg uznania krótki opis.

Ale jak tu będą rzeczowe opisy to tez nie bede narzekał, juz odwiedziłem wczoraj po raz pierwszy Amazonkę i świetnie sie bawiłem swoją zdechłą C182 próbując lotu odwróconego pod platformą :118:
..ok, nie dało się :002:

Generalnie to wolę zdjęcia/zdjęcie z opisem jak tam trafić itp, a nie zastanawiać sie i szukać po całym świecie; oraz jakie dodatki zawiera sceneria i nie dołować sie dlaczego u mnie tak kiepsko  :118:

« Odpowiedź #544 dnia: Stycznia 27, 2009, 00:28:26 »
Mi też szkoda tego tematu bo mógł się całkiem miło rozwinąć a tak komu się będzie chciało przeglądać by znaleźć fajną trasę na 34 stronie z 50ciu, po za tym ""Fotografie" i filmy z FSX" średnio mi się kojarzy z pomysłami na ciekawą wycieczkę wiec pewnie za jakiś czas pomysł zdechnie  :005:

Dziś natchniony lekturą książeczki o walkach nad Nową Gwineą postanowiłem przelecieć się trasą alianckich nalotów z czasów IIwś z Port Moresby (AYPY) do starej japońskiej bazy w okolicach Popondetty (AYGP) - (około 75 mil) nad pasmem górskim Owena Stanleya (około 4200m/npm).

Po starcie z (AYPY) obieramy kurs około 35 st i lecimy w kierunku pasma gór, może te 4200 m dla liniowca to betka ale dla mojego maleństwa mimo że zabrałem tylko 30% paliwka było to wysokość ekstremalna, na około 9000 st silnik zaczął tracić moc itp więc lipa pozostało tylko wracać do (AYPY)

albo szukać przełęczy lecąc wzdłuż pasma górskiego co też uczyniłem
i tak po jakiś 15 mil przełęcz się znalazła :) :)

pozostało mi niewiele paliwka więc skierowałem się prosto w kierunku lotniska kierując się GPS-em w pobliżu (AYGP) znajdują się bardzo dziwne jeziorka, nie wiem czy to błąd gry ???

trasa widokowa dla wielbicieli górskich klimatów :) musi niesamowicie wyglądać w FS global-u, screny robione na czystym FSX z SP2

ps. czy ktoś z globalem nie wybiera się przypadkiem w okolice Manili - Corregidoru :) :) :)
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #545 dnia: Stycznia 27, 2009, 04:03:45 »
mike100 bardzo fajna trasa, faktycznie pofałdowanie terenu nawet na gołym fsx (foto) jest niezłe. Mam coraz większą chęć na tego Globala, tylko się obawiam że klatki mi spadną drastycznie, i tak ocieram się o 15 - 25 w mojej C182.

« Odpowiedź #546 dnia: Stycznia 27, 2009, 07:59:53 »
mike100 bardzo fajna trasa, faktycznie pofałdowanie terenu nawet na gołym fsx (foto) jest niezłe. Mam coraz większą chęć na tego Globala

Ja też smaka na ten program, oszczędzałem na TrackIRa nie mając pojęcia o Freetracku więc jeśli uda mi się to odpalić będę miał fundusze na globala  :banan
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Stycznia 27, 2009, 17:33:58 »
To miejsce zawsze jest piękne :012:

Apropo... niebawem będzie niespodzianka :banan

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #548 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:29:05 »
tylko się obawiam że klatki mi spadną drastycznie
Drastycznie nie powinny spaść. To nie jest klatkożerny dodatek. Szczerze mówiąc u siebie nie zaobserwowałem żadnego spadku. A na pewno warto zaopatrzyć się w Globala - dla. przykładu Tatry wyglądają prawie tak dobrze jak w TatraPS.

« Odpowiedź #549 dnia: Stycznia 27, 2009, 20:10:26 »
To miejsce zawsze jest piękne
Czy ja wiem, piękne to ono by było jakbyś miał jakieś tekstury gleby w ostrości, spróbuj coś z tym zrobić, bo Twoje screeny wyglądają... no nieostro poprostu.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: Stycznia 27, 2009, 20:27:26 »
No to już pretensje musisz mieć do fototekstury Tatra Photo Scenery.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #551 dnia: Stycznia 28, 2009, 05:29:47 »
Góóóórralluuuu czyyy ciii niee żaaaalll..

Ruhisu

• Gość

kapulet

• Gość

Ruhisu

• Gość
« Odpowiedź #554 dnia: Stycznia 31, 2009, 15:10:45 »