Autor Wątek: FSX: Acceleration  (Przeczytany 30231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: FSX: Acceleration
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 20, 2007, 20:40:37 »
To spróbujcie tych z tego sznurka który podawałem wcześniej:
http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=54757
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 20, 2007, 21:31:02 »
To spróbujcie tych z tego sznurka który podawałem wcześniej:
http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=54757
Poprawiło się nieco przednie zawieszenie, ale na boki nadal buja. Do tego teraz nie mogę wystartować z katapulty i nie rozumiem dlaczego! Katapulta rozpędza Horneta, przy samej krawędzi FSX zatrzymuje się i sygnalizuje wypadek. :005:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 20, 2007, 22:46:25 »
Metodą prób i błędów doszedłem do takich ustawień:
;Gear
point.0=1, -18.00,   0.00, -6.70, 1600, 0, 0.6349, 75.0, 0.2000, 2.5, 0.8000,  3.0,  3.0, 0, 0.0, 0.0
point.1=1, -35.50,  -4.90, -7.20, 1600, 1, 0.6349,  0.0, 0.7000, 1.1, 0.7500,  3.9,  3.9, 2, 0.0, 0.0
point.2=1, -35.50,   4.90, -7.20, 1600, 2, 0.6349,  0.0, 0.7000, 1.1, 0.7500,  3.7,  3.7, 3, 0.0, 0.0

Nie ma problemu ze startem z katapulty, lądowanie też dużo lepiej i prawie się nie kołysze na ziemi.
Jeśli ktoś chce jeszcze stabilniejsze (twardsze) to wystarczy zwiększyć te dwie czerwone liczby. ;)

Jeśli ktoś wymyśli jeszcze inne, chętnie sprawdzę. :)

PS: Mam jeszcze wrażenie, że na HUDzie wskaźnik przemieszczenia pokazuje głupoty przy większych kątach natarcia (mniejszych prędkościach), przez co trudniej trafić w lotniskowiec.  :121:
DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 20, 2007, 22:55:20 »
FSX Acceleration  ok 160 pln, latać Hornetem akrobatą - bezcenne. A my narzekamy na bubla Olegowego... :118:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 20, 2007, 23:06:31 »
PS: Mam jeszcze wrażenie, że na HUDzie wskaźnik przemieszczenia pokazuje głupoty przy większych kątach natarcia (mniejszych prędkościach), przez co trudniej trafić w lotniskowiec.  :121:
Absolutnie sie nie sugeruj tym co pokazuje HUD ! To jest tylko tekstura, do tego wyświetlana niezależnie od punktu obserwacji, obniż sobie widok i zobaczysz, że nagle horyzont pokrywa się z chmurami, a FPM pokazuje, że się wznosisz, gdy tak na prawdę opadasz ;)

Jedyne co ciebie interesuje, to wskaźnik "on speed" po lewej stronie HUDa i "pulpecik" lotniskowca. Jeżeli jesteś w stanie utrzymać sie w ścieżce podejścia całą drogę i cały czas masz zapalona środkową lampkę (żółte kółko) to podchodzisz idealnie i taką też będziesz miał prędkość przy przy dotknięciu pokładu kołami (no może odrobinę większą, bo i ścieżka podejścia nie jest idealna)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 21, 2007, 00:01:55 »
A propo bugów, w śmigłowcu coś jest nie tak ze sztucznym horyzontem
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 21, 2007, 01:57:31 »
Ze śmigłowcem w ogóle jest coś nie tak  :121:

Dodałem do MH-53J wciągarkę i linę do ładunków podwieszanych i przeszedłem nim wszystkie misje EH-101 bezbłędnie. Ten Merlin ma poważne problemy ze stabilnością.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 21, 2007, 13:31:25 »
Miałem ostatnio okazję potestować dodatek Aerosoftu "Seahawk-Jawhawk" ze śmigłowcami SH-60B, HH-60J i S-70B i muszę powiedzieć, że zachowują się w locie zupełnie inaczej niż Acceleration'owy Eh-101. To oczywiście zupełnie inne maszyny, jednak znacznie łatwiej nad nimi zapanować, zachowują się stabilnie w zawisie i nie mają nieprzewidywalnych, niekontrolowanych odruchów znanych z większości wiertolotów w FSX. Trudno mi, jako laikowi rozstrzygnąć, czy to efekt uproszczeń modelu, czy faktycznie bliżej im do zachowania realnych śmigłowców, niż np takiemu EH-101. Mogę jedynie powiedzieć, że lata mi się nimi znacznie przyjemniej.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 21, 2007, 20:12:04 »
W temacie śmigłowców. Mam pytanie. Jak wygląda w śmigłowcach kwestia trymowania? Tzn co można trymować i w jaki sposób jest to mechanicznie rozwiązane? Z tego co zauważyłem w FSX przyrządy do trymowania w kabinie większości śmiglaków są, ale nie zauważyłem żadnego wpływu controlsów przypisanych dla samolotów w trakcie lotu śmigłowcem.

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 22, 2007, 15:17:01 »
A próbował już ktoś latać multi w acceleration? Są jakieś zmiany? Ciekawe czy da się w multi latać z lotniskowcem przy pomocy aicarriers2. Czy lotniskowiec postawiony na serwerze przy pomocy tego programu będzie widoczny dla innych graczy?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

empeck

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 22, 2007, 15:38:26 »
Narazie ponoć nie działa multi FSX SP1 - FSX SP2. Czyli userzy FSX bez Acc nie polatają z userami FSX+Acc, przynajmniej to czasu wydania SP2 standalone.

« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 22, 2007, 16:52:33 »
Może ktoś by był kiedyś chętny na jakieś multi w acceleration?
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

poko24

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 23, 2007, 19:48:58 »
Absolutnie sie nie sugeruj tym co pokazuje HUD ! To jest tylko tekstura, do tego wyświetlana niezależnie od punktu obserwacji, obniż sobie widok i zobaczysz, że nagle horyzont pokrywa się z chmurami, a FPM pokazuje, że się wznosisz, gdy tak na prawdę opadasz ;)
Drabinke mozna kalibrowac tak jak IRL. Zlap za cypelek przy HUD'zie i poruszaj lewo-prawo. Zobaczysz ze sztuczny horyzont mozesz polozyc na prawdziwym horyzoncie. Tylko nie rob tego na ziemi, bo Hornet jest troche pochylony. Ale i tak wykalibrowane wskazania nie sa dokladne jak w F4 czy Hornet3.0/Korea...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 23, 2007, 19:53:10 »
Nie o to mi chodzi, nie będę przecież regulował HUDa za każdym razem gdy lekko zmienię położenie głowy. Jeżeli już ten HUD powinien być rzutowany na płaszczyznę daleeeeeko z przodu, tak jak jest F-4do FS2004, lub powien być kolimowany softwareowo - ale to nie jest jeszcze możliwe, bo sim nie zwraca współrzędnych położenia głowy.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 23, 2007, 21:26:47 »
Ja wiem o co chodzi - nawet nie powinien byc pokazywany na zadnej plaszczyznie daleko, a rzutowany powinien byc w nieskonczonosc. Przenoszac wzrok w prawo lub w lewo wskazania powinny takze sie przenosic - tak jak w RV czy DCS:BS.