Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #570 dnia: Lutego 05, 2008, 17:50:32 »
Schmicht ty to skakałeś non stop i wcale to nie miało związku z tym że leci akurat do ciebie rakieta więc nie pisz głupstw  :118:

Loty "As real" uważam za zamknięte, nie mam ochoty z nikim się szarpać i dyskutować.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #571 dnia: Lutego 05, 2008, 18:03:49 »
Loty "As real" uważam za zamknięte, nie mam ochoty z nikim się szarpać i dyskutować.

Złość piękności szkodzi. Nie bądź baba.

Co do Bobka to przecież nikt mu nie zabrania latać, problem w tym, że z tymi jego "incydentami" zabawa traci sens. Oczywiste jest, że jeśli mam ping 1000 to nie wchodzę do gry bo psuję klimat kolegom i sobie.
Co do wypowiedzi kolegów nie grających z nami to proszę o powściągliwość, bo żaden z Was nie był i nie widział.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #572 dnia: Lutego 05, 2008, 18:21:15 »
@Vowthyn
Co do sprawdzania netu to takim pomocnym narzędziem może być Visualroute, ale z drugiej strony parametry sieci się zmieniają non stop więc to tez żadna wykładnia.

Mav, nie rób scen... :P

Ps. A co do Quake'a to mam takie wrażenie, że niektórzy zapominają o tym, że w zasadzie to dzięki niemu mogą się bawić online teraz ;)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #573 dnia: Lutego 05, 2008, 22:08:51 »
Gdyby ktoś miał po dzisiejszym dniu jakieś wątpliwości, to donoszę że loty trwają.

Tomek1986 i Kapulet:

Gudauta, macie problem...

Prawie się udało

I jeszcze trochę ze wczoraj.
Przyczajony tygrys, ukryty Szelma

"Wal vowthyn, Oliver Perry na bank nie ma nic czerwonego na pokładzie to musi być rusek"...

Cóż, -5000 to wynik godny szacunku :-P

Jeszcze dzisiejszy log [5Mb]: http://rapidshare.com/files/89457148/Wtorek_04_01_08.txt.rar.html
Nie miałem czasu obejrzeć całego bo się uczę, ale muszę przyznać, że zauważyłem "skoki" również u Winka, który dzisiaj miał sporego pinga. Sam już nie wiem co o tym myśleć (żeby była jasność - Winko nie podejrzewam Cię o czity).
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 22:15:31 wysłana przez vowthyn »

Winko86

• Gość
« Odpowiedź #574 dnia: Lutego 05, 2008, 23:55:26 »
Spoko. Chciałem coś zrobić z pingiem, ale mam teraz urwanie głowy z netem. Administruje sieć domową. 10 komputerów na ledwo 1 mb. Niekiedy nie jest zbyt wesoło. Problem w tym, że nie mogę ustawić żadnej hierarchii programów, bo bym od razu loczka na szczycie łańcucha pokarmowego umieścił  :002:

Teraz jeden sąsiad ma jakieś halo, bo ponoć coś kręcę z siecią i kabel który łączy jego kompa z routerem jest gdzieś przerwany. A fakt, że po podłączeniu u niego mojego lapka na tym kablu miałem swobodny dostęp do neta go nie przekonuje mimo, że widział to na własne oczy. Typ człowieka dla którego formatowanie dysku i re-instalacja systemu jest najczystszym złem stworzonym z samego centrum siedliska szatana. Po czymś takim nawet najbardziej uzasadnione oskarżenia w moim kierunku razem z moim własnoręcznie podpisanym zeznaniem nie wyprowadzą mnie z równowagi hehe  :002: Postaram się rzadziej za sterami myśliwców siadać z takim pingiem.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #575 dnia: Lutego 06, 2008, 00:08:33 »
Po czymś takim nawet najbardziej uzasadnione oskarżenia w moim kierunku razem z moim własnoręcznie podpisanym zeznaniem nie wyprowadzą mnie z równowagi hehe  :002: Postaram się rzadziej za sterami myśliwców siadać z takim pingiem.

Ja nie do tego piłem, o tym zresztą kiedyś już rozmawialiśmy. Chodziło mi o to, że jak widać obok robienia screenshotów również sieć może spowodować ten efekt na TacView. Inna rzecz, że Twój ping był bezkonkurencyjny  :020:

Zastanawia mnie jeszcze co się stanie u graczy, jak screenshota zrobię ja, a robię je często (chociaż nigdy w trakcie walki, ale zawsze może się zdarzyć, że w tym czasie walczy ktoś inny).

« Odpowiedź #576 dnia: Lutego 06, 2008, 08:35:49 »
Wtedy najprawdopodobniej gra zarywa na ułamek sekundy u wszystkich graczy. Odnotowałem takie coś latając z Winkiem ale nie wiem czy przyczyną tego było akurat pstrykanie fotek.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #577 dnia: Lutego 06, 2008, 08:42:58 »
Witam.
Dodam jeszcze jedną rzecz, która nie była poruszana.
Cały ten spór dotyczył ostatnich lotów z udziałem Bomberosa. W tym cały zamieszaniu zapomnieliśmy dodać, że wcześniej były zgłaszane różne incydenty niekoniecznie dotyczące skakania bądź znikania. Miały też miejsce incydenty niezwiązane, bezposrednio z loczkiem. Faktycznie ostatnie loty wyglądały jak by miał problem z netem lub używał PRINSCRINA, ale to było iskierką sporu. Sporo latałem swojego czasu na HL i wiem, co można zrobić w tym symulatorze. Dlatego też przestałem tam się pokazywać, bo działy się tam niezbyt przyjemne incydenty. Jeżeli ktoś chce latać w miarę uczciwie na HL to zostaje tylko serwer RAF gdzie czuwa specjalny program BIG BRADER badający uzbrojenia graczy. Bomberos jeżeli jesteś dobry w grzebaniu w plikach to dobrze wiesz, że da się tam zrobić wszystko, zaczynając od uzbrojenia kończąc na widokach.

Zaraz zacznie się łapanie mnie za słowa :680: :505: jestem na to przygotowany i nie będę już kontynuował tego sporu

Od dzisiaj będę się ograniczał w pisaniu na tym forum tylko do informacji na temat misji przygotowywanych na nasze wspólne loty.

Będziemy mieli dwa scenariusze lotów.

Pierwszy to walka między Rosja vs Ukraina. Nie będzie tutaj F15

Drugi scenariusz to walka pomiędzy Rosja vs Gruzja i USA.

Zrobię pakiet misji bardzo podobnych do siebie, lecz z innymi położeniami obiektów i różnymi warunkami pogodowymi.
Na każdy scenariusz będzie siedem misji na każdy dzień tygodnia.

W jednym tygodniu będziemy latać Rosja vs Ukraina a następnym Rosja vs Gruzja i USA.

Spróbuję też dawać trudne warunki atmosferyczne, zobaczymy jak to zniosą nasze komputery.

Mamy pytanie do uczestników naszych lotów co sadzicie o dodaniu nowego uzbrojenia w postaci R-27ET i AIM-120 ?  

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Lutego 06, 2008, 08:57:28 »
Witam.
R-27ET i AIM-120 ?  

Myślę, że można zaryzykować :001:

Winko86

• Gość
« Odpowiedź #579 dnia: Lutego 06, 2008, 10:45:50 »
Mamy pytanie do uczestników naszych lotów co sadzicie o dodaniu nowego uzbrojenia w postaci R-27ET i AIM-120 ? 

R-27ET TAK, AIM-120 NIE  :118: :banan

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #580 dnia: Lutego 06, 2008, 11:01:11 »

Strona red będzie miała ciężkie życie z AIM-120  :118: Ale spróbować zawsze można.
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Monsterflightman

• Gość
« Odpowiedź #581 dnia: Lutego 06, 2008, 12:04:31 »
Panowie, Panowie...ja mogę pobrykać ruskami...czymkolwiek, bo się we wszystkim dobrze czyję  :021: :020:

« Odpowiedź #582 dnia: Lutego 06, 2008, 12:24:54 »
To zapraszamy. Loty codziennie od 20.00. Jeżeli potrafisz odróżnić wroga od swojego... :121:

Co do rakiet to nie wiem czy to najlepszy pomysł...
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2008, 12:31:29 wysłana przez spec »
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #583 dnia: Lutego 06, 2008, 13:02:00 »
...misji przygotowywanych na nasze wspólne loty.

Będziemy mieli dwa scenariusze lotów. 
Cieszę się że przemyślaleś Mav wspólne latanie.
Na próbę 120 mogą być, będą jaja :karpik zobaczymy na ile lepsze uzbrojenie wpłynie na nasze wyniki.
Nawet taki nieudacznik jak ja powinien odnieść więcej sukcesów
11:05 PM

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #584 dnia: Lutego 06, 2008, 13:20:07 »
Z ciekawości oraz podpowiedzi pewnego forumowicza, zrobiłem test na jakieś pakiety. Wczoraj zrobiłem w cmd takie polecenie:

ping -n 100 83.2.64.216

i po pakietach pokazało sie średnio od 12% do 23% strat w pakietach. Może to było przyczyna tych anomalii.

Mój album ze screenami:
http://picasaweb.google.pl/Agressorini/RNe