Autor Wątek: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.  (Przeczytany 105068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Latanie "As real" - ostateczna mobilizacja.
« Odpowiedź #675 dnia: Kwietnia 11, 2008, 07:34:18 »
Jakieś "druty" ze skrzydła mi wystają, pewnie kable od hydrauliki bo troszeczkę trudniej "15" sie zaczęła sterować
P.S. Te płomienie i fotel to dorobione w Fotoszkopie :118:
Dementuje informacje że Spadłem :004:
11:05 PM

« Odpowiedź #676 dnia: Kwietnia 23, 2008, 20:06:44 »
Nasze loty odbywają się cały czas. Jeśli ktoś chciałby się dołączyć to zapraszamy:)

Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #677 dnia: Kwietnia 29, 2008, 07:51:18 »
Trochę fotek z wczorajszych, krótkich lotów.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #678 dnia: Maja 21, 2008, 07:51:25 »
Popstrykałem wczoraj trochę ujęć z ukrycia :-)

Tutaj Kapulet usiłuje pozbyć się z ogona PaulaD. Bezskutecznie jak się okazało :-)

Dzisiaj wieczorem również zapraszam chętnych na serwer.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #679 dnia: Czerwca 01, 2008, 14:47:46 »
Wrzucam info tutaj, bo do wydzielonego wątku nie każdy ma dostęp, a frekwencja cosik ostatnio podupadła. Zapraszam chętnych na loty dzisiaj wieczorem około 21.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #680 dnia: Czerwca 11, 2008, 23:58:39 »
Z braku większej ilości chętnych na rozwałkę postanowiliśmy dzisiaj dla jaj pobawić się we czwórkę w latanie "akrobacyjne" (właściwie ten cudzysłów powinien być większy ;-) )

Z całą pewnością można stwierdzić, że pierwszy manewr opanowaliśmy perfekcyjnie. Stanie na stojance w formacji. Od lewej: Tomcat, ja, PaulD, Szelma.

W pierwszej chwili wydawało się, że również stanie na pasie nie przekracza naszych możliwości. Jako prowadzący Tomcat, na lewym skrzydle PaulD, na prawym ja, na slocie Szelma.

Chwilę później Szelma i Paul stwierdzili, że idziemy na łatwiznę i postanowili przećwiczyć coś trudniejszego. Manewr "Flanker barbecue" wyszedł im perfekcyjnie.

Po wykonaniu serii ukłonów w stronę zachwyconej publiczności i odebraniu z hangaru nowych maszyn chłopaki stwierdzili, że jednak dołączą do formacji.

Jednak zwykły nudny start w grupie postanowili nieco urozmaicić. Ponieważ maszyna Paula była przyciężkawa od nadmiaru zabranego paliwa Szelma postanowił wybawić go z kłopotu.

W efekcie zostało murzynków dwóch. Tutaj muszę wyrazić uznanie dla umiejętności Tomcata. Skubany trzyma się jak przyklejony pomimo, że mój lot w roli prowadzącego do stabilnych nie należał.

Po pewnym czasie udało się uzyskać docelową (nie licząc zmiany prowadzącego) formację. Z przodu ja, prawe skrzydło Paul, lewe Tomcat, na slocie Szelma, któremu wkurzony utratą czterech suczek magazynier odmówił wydania zasobnika dymnego  :118:

Nieoczekiwanie na łagodnym łuku na prowadzenie wysuwa się Tomcat. Wprawne oko dostrzeże tutaj szczyptę fascynacji Kubicą. Na fotkach po prawej triumfalna beczka zwycięstwa w jego wykonaniu. Trochę pijana, z radości zapewne  :118:

Próba wykonania półpętli.

A tutaj już podejście do lądowania, tym razem na prowadzeniu Paul.

Pod koniec Szelma postanowił udowodnić, że potrafi latać równie szybko i zaskakująco jak Tomcat, natomiast ja 50m nad pasem zamiast strzelić screenshota zmieniłem widok przy pomocy F-12, jak wróciłem do kabiny okazało się że jestem już na pasie i ktoś mi popsuł podwozie. Do tej pory nikt sie nie przyznał do sabotażu.

Podejrzewam, mając na uwadze znikomą ostatnio frekwencję, że będziemy częściej urozmaicać loty w ten lub podobny sposób. Gdyby ktoś uznał, że jest w stanie dorównać poziomem pilotażu do tej, niewątpliwie wysoko zawieszonej poprzeczki to zapraszam. :118:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 00:04:05 wysłana przez vowthyn »

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #681 dnia: Czerwca 12, 2008, 07:04:40 »
Vowthyn masz "krzynke" browarów za tą recenzję :010:
Stojaneczka - jak włączyć te zakichane światła pozycyjne?
odrobina zachwytu nad linią nadwozia od Giuggiaro
Po barbekju najedzeni do syta postanowiliśmy się ustawić na pasie

Czy dogonię tą pędzącą formację?

chyba tak

udało się

znów samozachwyt

I który samolot powinien mieć psędonim(pseudonim) "kacza noga" bo z pewnością nie Mig 29
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2008, 07:30:20 wysłana przez Kos »

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #682 dnia: Czerwca 12, 2008, 09:09:55 »
Czego to ludzie nie robią, jak im się dogfight znudzi.  :021: :021: :021:
Widzę, że nawet nieźle wam szło. ;)
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #683 dnia: Czerwca 12, 2008, 09:22:10 »

Czy dogonię tą pędzącą formację?

Taa "czy dogonię"... Specjalnie zostawałeś z tyłu. Przyznaj się - po piątkowej emisji TopGuna cierpisz na paniczny lęk przed "wpadnięciem w strugę"  :118: :118:

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #684 dnia: Czerwca 12, 2008, 13:19:16 »
Masz mnie :010: Bałem sie, ale nie "strugi" i nie korkociągu płaskiego tylko nie chciałem wyrżnąć głową w owiewkę i skończyć jak Goose. Poza tym nikt by mnie tak w wodzie pięknie nie przytulił i zaszlochał :118:

jajkoteam

• Gość
« Odpowiedź #685 dnia: Lipca 12, 2008, 00:07:59 »
Gracie jeszcze w to? Ja sobie załatwiam Lock On-a więc składam propozycję przyjęcia mnie do grona   :002: O ile jeszcze istnieje server. No i proszę o namiary, jakieś IP czy coś tam :002: Nie wiem jak jest w tym przypadku, bo w niewiele gier grałem w sieci (ach ten CS  :001: ) hehe.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #686 dnia: Lipca 12, 2008, 09:39:59 »
Musisz mieć dodatek Flamming Clifsi patcha 1.12a

jajkoteam

• Gość
« Odpowiedź #687 dnia: Lipca 12, 2008, 12:16:28 »
Ok to też sobie wykombinuję  :002: Ale pewnie nie prędko

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #688 dnia: Lipca 26, 2008, 14:17:17 »
Zapodam info również tutaj, gdyby ktoś z osób nie mających dostępu do działu FiS również chciał polatać. Zapraszam zainteresowanych w poniedziałek około 21 na loty po dłuższej przerwie.

wingerman

• Gość
« Odpowiedź #689 dnia: Sierpnia 02, 2008, 10:50:44 »
Przylacze sie rowniez do waszych lotow, lecz niestety z gory nie wiem kiedy bede mial czas (zaraz bedzie mala dzidzia w domu :) ) jednak chetnie dowiem sie gdzie znajde jakas rozpiske, informacje itd o aktualnie dostepnym serwerze. A generalnie to jak moge polaczyc sie z jakimkolwiek serwerem? W samej grze po wejsciu w opcje gry sieciowej nie mam zadnegoi spisu ani wyszukiwarki serwerow :(