Autor Wątek: Samoloty dla FSX  (Przeczytany 238913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Samoloty dla FSX
« Odpowiedź #240 dnia: Kwietnia 11, 2009, 11:57:11 »
Ze swojej strony mogę polecić darmowy samolocik, którym dziś zacząłem latać. CT-4E Nowozelandzkich Sił Zbrojnych.
Samolot faktycznie dość niezly jak na free, świetne klatkowanie, czesc fototekstur - niestety sa rozmyte, troche kanciasta kabina i niezamalowane defekty, wlasciwosci lotne przesadzone ale lata sie między małymi lotniskami przyjemnie  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #241 dnia: Kwietnia 12, 2009, 21:15:43 »
Autor tej maszyny pracuje obecnie nad freewarowym F-14 :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #242 dnia: Kwietnia 15, 2009, 23:57:27 »
Coś bardzo ciekawego:

Lisunov Li-2

http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=137758&CatID=fsxac

Model powstał w oparciu o DC-3 dostępny w SDK do FSX. Autor zmodyfikował bryłę, oraz co najważniejsze, wsadził komplet ruskich instrumentów! Pasują malowania z domyślnego DC-3, przez co możemy w końcu polatać sobie "litką" w barwach LOT-u. Pamiętam, że Razorblade też swego czasu dorobił polskie malowania.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #243 dnia: Kwietnia 16, 2009, 12:31:46 »
Super jest ten samolot, nareszcie jest czym polatać za darmo w oczekiwaniu na natywnego DC2 http://home.hccnet.nl/r.cappers/dc2/

Na razie zrobiłem jeden locik z braku czasu, ale fajna jest procedura uruchamiania silnika (ctrl+e nie da rady) http://www.dzies.ru/LI_2/Start_Li_2_image/Start_Engine.html
, wnętrze ładniej i bardziej szczegółowo wygląda niż w def DC3 (no, może tylko lepiej za blisko na zegary nie patrzeć), fajnie trzeszczy przy przeciążeniach. A najlepsze, że nadaje się idealnie do latania w surowych warunkach, jest efekty zamarzania zegarów i szyb (za co odpowiadają oddzielne przełączniki ogrzewania).

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #244 dnia: Kwietnia 16, 2009, 14:29:29 »
To prawda, autor napisał sporo swojego kodu. Mnie też cieszy, że motorów nie da się odpalić zwykłym ctrl+e.
Przy okazji, w folderze texture w katalogu samolotu są dostępne dodatkowe malowania: Lotnictwa Armii Czerwonej oraz egzemplarz do lotów polarnych. Można zrobić sobie dodatkowe malowania, albo podstawić (zmieniając odpowiednio nazwę konkretnego pliku) teksturę zamiast tej domyślnej, srebrnej z napisem "demo".

Lucas

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #245 dnia: Kwietnia 18, 2009, 10:01:34 »
PMDG zaprezentowało foty BAe Jetstreama do FSX. Samolot powinien zostać ukończony gdzieś w okolicach wakacji:

(sorry, trzeba się zalogować)
http://forums1.avsim.net/index.php?showtopic=248433
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

junkers78

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Kwietnia 18, 2009, 20:07:58 »
A co z Ts-11 Some1 :011:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #247 dnia: Kwietnia 18, 2009, 20:16:38 »
Kurzy się odłożony na półkę.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #248 dnia: Kwietnia 19, 2009, 13:19:20 »
Super tylko ten LI2 ma nie działającą grzałeczkę w zegarze dziwne  :003:

« Odpowiedź #249 dnia: Maja 05, 2009, 12:36:48 »
Dzisiaj powinna pojawić się długo oczekiwana Catalina od Aerosoftu

http://simflight.com/2009/05/new-reference-plane-for-fsx/

Autorzy chwalą się wspaniałym modelem 3D przy wysokim FPS. O flight model niestety cisza albo ja czegoś nie zauważyłem.

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Maja 05, 2009, 16:20:19 »
Bez accusima teraz mi się już każdy śmigłowiec wydaje bezsensownym wydatkiem :118:
Ale model ładniutki.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #251 dnia: Maja 05, 2009, 17:00:30 »
"Śmigłowiec" ?  :121:

« Odpowiedź #252 dnia: Maja 05, 2009, 17:17:23 »
Jest śmigło? Jest? Więc śmigłowiec. Catalina ma nawet dwa takie LOL

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #253 dnia: Maja 05, 2009, 21:15:22 »
Bez accusima teraz mi się już każdy śmigłowiec wydaje bezsensownym wydatkiem :118:
Ale model ładniutki.

Accusima tam nie ma, ale chłopaki starali się zrobić coś własnymi siłami. Z tego co można wyczytać, to jest całkiem fajne zarządzanie silnikami i można co nieco uszkodzić ;) Oczywiście, to nie A2A, ale trzeba pochwalić starania.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Maja 06, 2009, 13:09:56 »
Ładna ta catalina, kawał dobrej roboty, szczegółowe odwzorowanie (ze screenów i całego hypa tak wynika)...ale co z tego, skoro cały ten fsx albo działa, albo wygląda. Jakos mi się odechciewa latać jak tylko od pasa się odrywam, gdy zaczyna mi klatkować na sprzęcie, o którym nikt nawet jeszcze nie snił, gdy fsx wychodził. Nie mam "s" z kreseczką, więc sry.

Musiałem to z siebie wyrzucić, od razu lepiej.