Autor Wątek: Brak wygladzania krawedzi i bledy w wyswietlaniu tekstur w FSX+VISTA 64-bit  (Przeczytany 12469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Brak wygladzania krawedzi i bledy w wyswietlaniu tekstur w FSX+VISTA 64-bit
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 17, 2008, 22:37:35 »
Nie zrezygnuje z Tomcata dla Visty x64. Ide sie przeinstalowac. Dziekuje Empeck za szybka i wyczerpujaca informacje.
11:05 PM

Online some1

• Global Moderator
Odp: Brak wygladzania krawedzi i bledy w wyswietlaniu tekstur w FSX+VISTA 64-bit
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 17, 2008, 22:52:05 »
A nie prościej wyłączyć DX10 preview zamiast reinstalować system?  :karpik
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 17, 2008, 23:44:47 »
Jestem słaby w te klocki, jak byś mógł some1 sprecyzować co i gdzie powyłączać byłbym wdzięczny :001:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 18, 2008, 00:46:11 »
Oj Szelma... :)
Masz to w Ustawieniach (settings) w dziale grafika. Powinno tam być coś takiego jak "Dx10 preview". Trzeba to wyłączyć i tyle. Wtedy gra będzie zasuwała w trybie Direct X 9.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 18, 2008, 01:20:06 »
Oj Szelma... :)
Masz to w Ustawieniach (settings) w dziale grafika. Powinno tam być coś takiego jak "Dx10 preview". Trzeba to wyłączyć i tyle. Wtedy gra będzie zasuwała w trybie Direct X 9.

A nie DX10?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 18, 2008, 06:49:01 »
No właśnie w tym rzecz że przeszukałem cały panel i zakładki gry i nie znalazłem tego ani w "settings" ani nigdzie indziej. Może mi się nie zainstalowało :002:

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 18, 2008, 07:42:21 »
Tutaj:

Jeśli tego nie masz włączonego i nadal są problemy, to znaczy że model niestety nie działa poprawnie z FSX SP2 / Acceleration i jedyne wyjście to nie odinstalowanie Visty, tylko odinstalowanie ostatnich patchy i pomykanie na FSX SP1.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 18, 2008, 09:00:22 »
No właśnie w tym rzecz że przeszukałem cały panel i zakładki gry i nie znalazłem tego ani w "settings" ani nigdzie indziej.

Nie znajdziesz tego, bo nie masz karty z DX10, a w takim przypadku ta zakładka się nie wyświetla.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 18, 2008, 12:22:41 »
Some1 dobrze gada, u mnie czarna nieprzezroczysta owiewka jest zarówno w dx9 jak i dx10, mam SP2.
Tomcat od Irisa ma VC 3D, piekne tekstury, wiec powinien byc robiony od podstaw do FSX. :

Szelma jeszcze nie widziałeś pięknych tekstur w FSX. Po tym Kotku widać na dzień dobry że jest z FS9. Jak zobaczysz Spitfire, SF-260 albo H1 to porównasz. Niestety nic lepszego w temacie F-14 póki co nie ma. (aż dziwne biorąc pod uwagę popularność tej maszyny, no ale zrobienie takiego samolowu to wyższa szkoła jazdy).

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 18, 2008, 17:23:41 »
U mnie pod dx9 i Accelerations F14 od Irisa działa bez problemów.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 18, 2008, 18:01:01 »
Spec u mnie pod XP też działa rewelacyjnie, chciałem wykorzystać "potencjał" Visty 64bit. Szkoda bo jak zobaczyłem uber wodę w DX10 u pewnego Jegomościa to aż zawyłem z zachwytu :karpik
Wracając do Tomcata o którym wspomniał Empeck, to wygląda na ukończony

Reszta do wglądu tutaj
http://www.milviz.com/modeldetail.php?type=1&id=F-14D#
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2008, 18:09:03 wysłana przez Szelma »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 18, 2008, 19:23:39 »
Szelma - to raczej nie jest ten Tomcat, to jest prawdopodobnie model pod rendering, do jakichś animacji, MilViz dopiero wchodzi we własne addony dla FSX, wcześniej robili coś chyba dla Alphasim i Iris, oraz wysokiej jakości modele pod rendering (nie do gier) - to pewnie ten Tomcat właśnie.

Na Sim-Outhouse jest screenshot kabiny:

http://www.sim-outhouse.com/sohforums/showthread.php?t=70757

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 18, 2008, 19:30:49 »
Oby tylko znaleźli dobrych programistów do awioniki i FM'u. Bo jak mają to robić na poziomie firm wymienionych przez Empecka to ja dziękuję...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 18, 2008, 19:33:05 »
Zgłoś się, przecież szukają programistów :D

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 18, 2008, 19:34:27 »
Się nie rozdwoję... TS-11 ma priorytet. ;)