Ramki nie zadziałają. W poprzedniej wersji kokpitu robiłem próby na karcie z wyjściem kompozytowym i tanim czarno-białym TV (50zł nowy), co pozwoliło uruchomić jeden mono-MFD. Niestety przekątna 5" to troszkę za mało, ale próba była udana z wersją FF 3 a MFD czytelne. Niezbędna była edycja pliku cokcpit.dat, uruchomienie Falcona w oknie, a nie pełnoekranowo, TV pracowało jako monitor 640x480. W obecnym kokpicie nie mam miejsca na głęboki monitorek i trochę teraz żałuję, że zrezygnowałem z tamtego rozwiązania na etapie projektowania konstrukcji. Byłoby najtańszym rozwiązaniem, ale działałoby wyłącznie w trybie 2D.
Dzięki za linki do motion platform. Gdyby nie to, że chcę sobie trochę polatać, a mam jeszcze drobne problemy z kokpitem, pewnie zapaliłbym się do zaimplementowania rozwiązania "tornadoblue" u siebie. I dygresja - zacząłem mówić o platformie 3-DOF co jest oczywistym nieporozumieniem. Rozwiązanie np. tornadoblue to platforma 2-DOF.
Z drugiej strony, sprzętowe ulepszenia zwiększające realizm takie jak właśnie motion-platform, TIR, FF w joyach, bass-shaker, g-suit (słyszał ktoś o spodniach wywołujących fizyczny efekt przeciążeń u gracza?

) zwiększają realizm, ale zwykle obniżają efektywność w grze.