1. Dzisiaj zrobiłem sobie w Cadzie, zestawienie całego elementu jaki chciałbym wykonać. Rysunki przedstawiają w niezbyt dokładny sposób, jak moje ICP będzie wyglądać. Nigdzie nie zaznaczyłem jak będą połączone dane elementy, np plexy z płytą gdzie umieszczone będą switche, z racji tego sam się nad tym zastanawiam. Na pewno nie będę tego kleił na stałe, bo było by to najgłupszą rzeczą jaką można było by zrobić. Prawdopodobnie do plexy przykleję klocki, które będą służyć jako nakrętka. Czy tak zrobię zależy od tego czy w plexy się da radę odpowiednio dobrze nagwintować. Na dzień dzisiejszy nie zbudowałem sobie jeszcze właściwego kokpitu, więc ICP tymczasowo będzie w wersji "biurkowej". Obudowa będzie solidna z blachy 2mm, więc spokojnie przez jakiś, dopóki nie zbuduję kokpitu, będzie można ICP używać takim jaki zaprezentowany jest na rysunku:

2. Przyciski będą wystawać ponad powierzchnię plexy tak jak na rysunku - około 3 mm. Wychodząc z założenia, że na płytce elementów (na rysunku zielona), będą zamontowane tylko switche, i diody, postaram się płytkę elementów dosunąć jak najbliżej panelu frontowego, a zarazem nie używać sprężyn pomiędzy przyciskiem a switchem. Bliskość obu płytek umożliwi mi wtedy przykręcenie przełączników dźwigniowych bezpośrednio do płytki elementów.

3. Jeżeli wszystko pójdzie tak jak założyłem w projekcie, będzie wspaniale. Jeżeli nie to napotkam na bardzo dużej problemy z mocowaniem bocznych kółek. Potencjometr musi znajdować się jak najbliżej płytki frontowej. Odległość osi potencjometru musi być mniejsza niż promień kółka, w moim przypadku r= 20 mm. Na rysunku zostało przedstawione mocowanie, zakładając że dostanę w elektronicznym, potencjometr o stosunkowo niewielkich rozmiarach. Jeżeli się nie uda i zdobędę potencjometry o większych gabarytach mam plan B, który przedstawię, w najbliższych dniach.
Vito, możesz się pochwalić z czego wykonywałeś boczne kółka?

Proszę o ewentualne sugestie i komentarze, pozdrawiam, Dominik