Witam !
Miałem dzisiaj okazję przetestować program MFD extractor.
Program ten umożliwia nam "wyciągnięcie" obrazu z MFD oraz HUD. Co najważniejsze program umożliwia nam tą funkcję niezależnie od tego czy używamy kokpitu 2D czy 3D. Ja testowałem jedynie 3D.
Program testowany był na komputerze o konfiguracji:
2 GB RAM
Asus A8N-e
AMD Athlon 3500+
GF 7600GT by Gigabyte
2 monitory CRT - 17" główny oraz 15" dodatkowy podłączone w funkcji DualView.
WinXP SP 2
Open Falcon 4.5 + zalążki 4.6
Sama instalacja programu przebiega bez problemu tak jak i jego dalsza obsługa. Przy instalowaniu wymagana jest platforma .NET Framework 3.5. W przypadku mojej instalacji musiałem uaktualnić wersję instalatora windows. W opcjach programu możemy ustalić to czy chcemy wyświetlać lewy/prawy MFD czy HUD, albo wszystko na raz. Ja jednak testowałem osobno 2 MFD a następnie HUD. W obu przypadkach okazało się że mój komputer jest za słaby na takie zabawy. FPS spadało do bardzo małych wartości, co uniemożliwia poważniejsze latanie. Co więcej program testowany był na TE więc w powietrzu były tylko 4 samoloty. Nawet nie sprawdzałem jaki efekt bym otrzymał przy kampanii. Ponadto w czasie około 1,5 godzinnego testowania zmuszony byłem około 3 razy restartować komputer, nie mówiąc o stabilności samego programu któremu blisko 10 razy dziękowałem za współpracę Menedżerem zadań Windows

Eksport HUD i MFD z kokpitu 3D jest tylko możliwy w wersjach zawierający BMS 2.0 czyli m. in OF 4.5 i wyższy. Poniżej krótki filmik z testów, wiem jakość słaba ale nie dysponuje lepszym sprzętem rejestrujący obraz ruchomy niż cyfrówka...
http://rapidshare.com/files/131910834/MFDext.wmv.htmlPozdrawiam, Dominik
P.S. Vito, sprawdź proszę PM.