W czasie hamowania, bądź manewrowania orczykiem fotel mi ucieka i tu mam pomysł żeby je przyblokować
. Macie jakieś dokładniejsze zdjęcia? Czy kliny są pod wszystkimi kołami?
Hehe pomysł ciekawy nie powiem

Ale czy nie prościej było by założyć do fotela kółka z blokadą?
Co do samego pytania, te klocki blokujące w przypadku F-16 stosuje się do blokowania tylnych kół, podwozia głównego. Chyba nie spotkałem się ze zdjęciem żeby blokowano nimi koło przedniej goleni, albo po prostu nie pamiętam. Ale do blokowania przedniego koła teoretycznie służy inny zestaw klocków, mniejszy i lżejszy. Cały set wygląda mniej więcej tak:

To zdjęcie które znalazłeś pokazuje klocki chyba najczęściej spotykane, chociaż widziałem też zupełnie inne, niebieskie, czerwone i o innym kształcie. Na zdjęciu widać bardzo ładnie że wykonane są z drewna (co mnie osobiście zaskoczyło), ciekawe czym to jest podyktowane? Piloci podczas przebazowań przewożą je wraz z innym osprzętem (i rzeczami osobistymi) w zasobniku MXU-648 Cargo Pod, a na co dzień pewnie targa je obsługa lotniska. Tutaj widać jak wygląda to we wspomnianym zasobniku :

Co do Twojego pomysłu to zastanawia mnie jakiego materiału musiał byś użyć żeby klocek trzymał się w miarę stabilnie podłogi i spełniał swoje zadanie. Drewno chyba nie wchodzi w grę, przy zachowaniu odpowiedniej skali klocek będzie bardzo lekki i chyba nie spełni swojego zadania. Nawet jak wykonasz go z twardego i ciężkiego drewna to będzie ciężko ze stabilnością. Ewentualnie gdyby wydrążyć w nim miejsce na dodatkowe dociążenie i podkleić spód kawałkami gumy, wtedy może by to miało sens... Ale próbuj i dawaj znać co z tego wyszło
Jeśli chodzi o wymiary i pozostałe dane to zobacz tutaj:

Ewentualnie spróbuj może poszukać w sieci pod frazą "Wheel Chocks".
Jeszcze raz gratulacje za wykonanie siedziska fotela, nie wyszło najtaniej i daje pewien pogląd w kosztach budowy całego kokpitu, jeśli chcemy to zrobić dobrze.
Najważniejsze że sam jesteś zadowolony