Ta wersja brzmi logicznie i już miałem się na nią zgodzić, ale jakbym nie patrzył to widzę tam napisane izd.67. Popatrzyłem na te rysunki i zobaczyłem coś co mi nie pasuje. Otóż zakładając, że jest to pulpit do sterowania H-23 to występuje dziwaczne zdublowanie paneli i sygnalizacji:

Na poziomych pulpitach po lewej stronie kabiny mamy główne pokrętło do wyboru rodzaju uzbrojenia i przełącznik wyboru rodzaju rakiet ( npr - kpr ), występuje on w samolotach do 70101 jak i po.

Sygnalizacja "UR" pod panelem sygnalizacji podwieszeń w pierwszej wersji kabiny.....

..... i drugiej wersji.
Podobnie wygląda to na Su-17 "bez bukwy" tylko forma gałkologii trochę inna. Jedyne "UR" do jakich był przystosowany Su-17 to H-23:

Jest co najmniej ciekawe dlaczego tego dodatkowego pionowego pulpitu do H-23 nie trzeba było w Su-17, a już w następnych odmianach taka zdublowana sygnalizacja i sterowanie występują. W moim przekonaniu sugeruje to że ten pionowy pulpit był przeznaczony do innego podsystemu uzbrojenia np. P-P.
Wskazane prez Ciebie przełączniki są pod kołpaczkiem, co oznacza że chciano zapobiec przypadkowemu przełączeniu. I jest to logiczne bo niekierowane odpalenie jest stanem awaryjnym i w moim przekonaniu tylko do tego one służa a nie do zmiany rodzajów rakiet.
Może dałoby się poprosić tego gościa z Aviaforum co te wszystkie rysunki zamieścił o jakieś lepsze jakościowo wersje i wtedy dałoby się te wszystkie dywagacje przeciąć bo po prostu przeczytalibyśmy IZD. 68 albo IZD.67.