Czy tłumaczycie w ogóle takie terminy, jak "Slaved mode" " Boresighted modes"? IMHO nie ma to sensu, chyba że istnieją ścisłe polskojęzyczne odpowiedniki. Jeśli nie, to zostawiłbym to w oryginale, żeby nie zamętniać.
Mam spory kłopot z tabelką, która zaczyna się na stronie 249 instrukcji i ciągnie przez następne trzy strony. W największym skrócie. Lewa kolumna tabelki, to istotne parametry lotu (takie jak np IAS, Wysokość, czy kurs). Prawa kolumna tabelki to sposób przedstawienia tych danych na HUD (czyli opis konkretnych symboli i tego w jaki sposób je odczytywać. Czego nie rozumiem kompletnie - to środkowa kolumna. Opisana jest w niejasny dla mnie sposób ("Data Symbols when in Navigation Mode") a jej zawartość nie rozjaśnia sytuacji. Wydaje mi się, że podaje ona tryby, w których konkretne parametry są obrazowane na HUD, ale w kontekście takiej jej funkcji kompletnie niezrozumiałe stają się niektóre zapisy, te, które poprzedzone są zapisem" stabilization and control:" po którym następuje wyliczanie trybów. Czy ktoś bardziej kumaty ode mnie mógłby rzucić mi nieco światła na tę kwestię?