Autor Wątek: Kącik motoryzacyjny  (Przeczytany 228184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: Kącik motoryzacyjny
« Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 24, 2009, 09:50:12 »
Tylko jaki jest sens montowanie czegoś takiego do malutkiego samochodu który z założenia ma służyć do robienia zakupów na mieście ?

Dlatego
dla wyrazu twarzy pana z pewnym wyrazem twarzy w ...czymkolwiek :D
Jaki jest sens kupowania motocykli stricte sportowych:R6/CBR 600RR/ZX6R do jazdy do pracy i z powrotem,które jadą od 9 tys obrotów bo wcześniej się trzeba nogami odpychać,gdzie pojeździsz sobie po mieście tylko na 2 pierwszych biegach bo trzeciego przed następnymi światłami nie będziesz miał czasu wrzucić.....wszystko to dla wyrazu twarzy pana w czymkolwiek i naczymkolwiek  :001:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 24, 2009, 09:59:43 »
amen

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 24, 2009, 10:11:24 »
amen

Czytam ten wątek i czytam i czuję zażenowanie. Sądziłem bowiem, że gdy się ma już trzeci krzyżyk to jest się już za starym na pokazywanie kto ma dłuższ.... ekhem... szybszego. Podnieta z wyrazów twarzy jest w istocie dość przejmująca. Przydałoby się na siłownię przejść ze dwa razy w tygodniu, na rower czy inną gałę pokopać... co by wyżywać się w bezpiecznych miejscach. Gwoli jasności, ci co ze mną jeździli wiedzą, że za bardzo się nie snuję po drogach :)

Pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 24, 2009, 10:48:01 »
Schmeiss przeżywa kryzys wieku przed-średniego  :020:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 24, 2009, 10:53:56 »
Szkoda że go mam od urodzenia  :D
Jeszcze jakiś czas czas temu szukałbym dobrego powodu który tłumaczyłby zakup czegoś drogiego, niepraktycznego , i co nie jest golfem , albo 150 letnim audi.
I znalazłem wreszcie, perfekcyjnie proste.

Bo chce.  I ch .. jak to mawiał świętej pamięci Docent :D

« Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 24, 2009, 11:40:57 »
A ja bym się przejechał takim sc biturbo jak pisał Schmeisser. 150 HP przy masie tego pudełka musi robić wrażenie. Pewnie szybkie depnięcie gazu na 4 biegu przy 100 km/h powoduje uślizg kół...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 24, 2009, 11:48:07 »
http://www.autoblog.it/post/3791/novitec-seibi-una-seicento-biturbo-da-190-cv

Ja też bym spróbował się tym przejechać :D
Wbrew pozorom , całość można mieć za 4000 zł , przynajmniej 3 lata temu tak to wyglądało. Plus oczywiście trochę doświadczenia w używaniu prostych narzędzi.

« Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 24, 2009, 12:46:47 »
Cytat: Schmeisser
Wbrew pozorom , całość można mieć za 4000 zł , przynajmniej 3 lata temu tak to wyglądało. Plus oczywiście trochę doświadczenia w używaniu prostych narzędzi.
Niestety włoskiego nie znam. Ale 4 tys? To bardzo mało. Tyle to się wydaje na turbo i program do diesla.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 24, 2009, 14:00:48 »
Płetwa z M3, wycieraczka ala GT, wlot, "lota"+dyfuzorki na zderzaku oraz brewki zrobiły na mnie piorunujące wrazenie. Do pełni szczęscia brakuje mi tylko pantografu z tramwaju na dachu. Jakby mnie coś takiego spróbowało omieszać to bym to zepchnął do rowu... lol :D. Delikatnie mówiąć przerost formy nad treścią.

Żeby nie było niejasności, żółtego Emila co się połamał wspominał bardzo miło, zwłaszcza jego rasowy wydech, miodowe szaleństwo również było sympatycznym wozidełkiem ale do tej niebieskiej wydumki nie wsiadłbym lol wiocha :D

Schmeisser w tej chwili proszę natychmiast przestać! Przywołuję Cię do porządku!
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

damos

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 24, 2009, 14:04:59 »
Wbrew pozorom , całość można mieć za 4000 zł
No way Schmeisser.... - jak mawiają Francuzi ;) To auto ma wzmocniona budę (z tyłu mini-klatka, z przodu rozpórka), ma konkretne fotele (recaro?)+ zmienione mocowania pasów i z pewnością ma lepsze niż seryjne hamulce (przednie zaciski + tarcze+pompa hamulcowa + zbrojone przewody). W 4KPLN tego nie zmieścisz :) Ale w pełni popieram chęć posiadania czegoś innego niż wszyscy w koło ! :)

edit:
Mazaku - to przyzwoity, mechaniczny mod. Te brewki, płetwy itd - to jedynie kilka wisienek :)

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 24, 2009, 14:17:43 »
Przydałoby się na siłownię przejść ze dwa razy w tygodniu, na rower czy inną gałę pokopać... co by wyżywać się w bezpiecznych miejscach.
Połamane obie ręce w nadgarstkach,skręcone obie kostki,naderwana pachwina,rozbity łuk brwiowy to tak na szybko skutki uprawiania wyczynowego piłki nożnej.Boisko zdecydowanie nie jest bezpiecznym miejscem  :004:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 24, 2009, 15:51:51 »

Z załączonego wykresu wynika, że maksymalną moc osiąga to coś przy 130 km/h, po czym odcinane jest paliwo, tak, że w sumie dość bezpieczne autko na zakupy, ale za to jaki ma motór i w ogóle !  :102:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

damos

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 24, 2009, 16:44:40 »
Z załączonego wykresu wynika, że maksymalną moc osiąga to coś przy 130 km/h, po czym odcinane jest paliwo
Nie... Maksymalna moc jest przy 6330 obrotach na minute. A prędkość przy tych obrotach zależy od "wrzuconego" biegu, przełożenia w skrzyni i poślizgu na sprzęgle ;) 130 km/h jest osiągane na 3-cim biegu. Zgaduję, że w zapasie jest jeszcze przynajmniej 1 jak nie 2 :)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 24, 2009, 17:28:06 »
Połamane obie ręce w nadgarstkach,skręcone obie kostki,naderwana pachwina,rozbity łuk brwiowy to tak na szybko skutki uprawiania wyczynowego piłki nożnej.Boisko zdecydowanie nie jest bezpiecznym miejscem  :004:

Chciałbym, żeby tylko to Ci groziło w trakcie jazdy samochodem :P

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 24, 2009, 17:52:27 »
Angel ja mam za sobą 15 lat wyczynowego sportu - mocno kontaktowego dodam, żeby nie było - zero urazów. Trener mawiał, że kontuzje odnoszą słabo rozgrzani lub wytrenowani. Ewentualnie na tyle kiepscy technicznie że dali się sfaulować :P.

Co do sportowych autek to ja sam jeżdżę takim co do 4500 obrotów jest łagodne jak baranek, potem włącza mu sie VTEC i moge brać na klatę nawet seicento Schmeissa a waży ono niecałe 1,5 tony :)

ps. to nie jest czerwona fiesta  :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM