....Już AAA.1.1.1 jest "koszem do którego wsadzono co tam pod rękę przyszło" natomiast UP jest zbiorem wg. mnie śmieci w większości przypadków.
Ten nowy kokpit 600MB tekstur do Ju88 jest tylko przykładem....
Ja to widzę tak:na AAA działają moderzy od dłuższego czasu, to pierwsze tego typu Forum. Są tam prace moderów z różnych okresów twórczości, (niektóre "porzucone" z różnych powodów), nie jest łatwo poruszać się tam, bo ilość publikowanych modów wzrasta lawinowo, pojawiają się nowi twórcy a ci, do których nabrałeś zaufania (ich prace nie "krzaczą" Ci gry), nie są w stanie pracować "bezawaryjnie" przez cały czas - nie da się.
U@P to spore ułatwienie dla graczy: grupa dobrych programistów zebrała mody z AAA i kilku innych "grup" (np SAS), sprawdziła sporą część pod kątem "awaryjności", posadziła naszego Rodaka kwiatka do FM (na AAA dość długo "nie ruszano" FM z powodów "ideologicznych").
Czyli mamy dwa podstawowe "rodzaje" podejścia: 1-AAA jako zbiór prac moderów "as is", 2-U@P jako zbiór dobranych (kryterium czasu jest dość czytelne w kolejnych wersjach U@P) modów, wydanych w jednym "downloadzie", bezstresowy dla "usera", z możliwością "dodawania" kolejnych modów "na własne ryzyko"(Co Ltd.)
No, ale mamy, w tym dość elitarnym towarzystwie, "Naszego Człowieka" - Ranwers'a. O innych "Naszych" nie słyszałem ostatnio, z powodu długich wakacji.
Nie da się... a chciałbym ha ha !
Fakt wielu modderów (np Freddy) przesadza z objętością, później mamy co mamy
Ale nie wszystko trzeba mieć i można śmieci odcedzić.
No właśnie ... mam "wolny wybór" albo zrobię sobie sam kokpit do Ju (i dokupię do tego porządny komputer).