skalarki napisałeś parę postów wcześniej
Prezentowana płytka zawiera:
1xPIC18f4550
7xMCP23S17
3xMAX7221
+ kilka drobnych elementów
max7221 to 8x7seg (3 szt sugerują, że będzie to 8x7seg dając wynik zbliżony do 24 cyferek)
Co do symulatorów nie przeczytałeś/ nie zrozumiałeś co napisałem.
Precision simulator jest stworzony jako platforma treningowa dla pilotów B744 bez ślicznych widoczków bo i po co im to było... miał to być symulator treningowy do lotów IFR co widać zresztą po grafice 3 rzędy kropek z czerwonymi na środku to RWY.
Paru zapaleńców stwierdziło, że można by to podłączyć do domowego "symulatora" zwanego FS/flightGear i uzyskać render jaki da się w danej wersji czyli do
wyświetlania scenerii używa się FS'a/FG i tylko do tego. Cały samolot jest z PS1. PS1 ma możliwość pracy w sieci na wielu komputerach jednocześnie z rozdzieleniem na poszczególne wyświetlacze co oznacza ze nie muszę kupować FD/ND/EACS/CDU od PM bo to mam to wszystko - może nie jako GL ale zawsze wystarczająco do latania.
Przy odrobinie szczęścia można spróbować odpalić główny samolot na tej samej maszynie co fs a resztę obsługiwać ze zdalnych. Ja na razie się uczę to ogarniać.
Reasumując:
Dostajesz B747-400 a musisz sobie załatwić hardware i widoczki

. Zrobiłem testowy przelot bez widoczności z EPWA do EPPO/ils29 i szczerze mówiąc niczym to się nie różniło od lotu czymkolwiek w warunkach IFR

(pomijając kwestię skomplikowania programowania i obsługi urządzeń )
Broń Boże od wywoływania awantury w tym temacie to ma być topic rozwojowy.
Dodam tylko że panowie już pracują nad nową wersją z ładną grafiką