Wybacz Zaratustro, po prostu nadludzkie emocje. Dostałem przesyłkę z FsPilots shop z USA ($53,90). Są 4 samoloty flyable (Nieuport, Spad Albatros i Fokker). Grafa (wszystko na medium, bez postprocessingu), bardzo ładna. Chodzi spokojnie na E4400 2,0GHz 2gB RAM, 7900GS (a więc nie trzeba będzie na gwałt zmieniać sprzętu). Nieco kłopotu w ustawieniach kontrolerów (jak już pisał szanowny redaktor Yo-Yo). 2 km-y wyposażone w amuniję przypominająca kulki snieżne - zero efektu po trafieniu. Pogoń Fokkerem za Nieuportem AI po prostej jak w iłku - bez szans (mimo, że teoretycznie fokker szybszy o 30 km/h). AI jak na razie schematyczne. Po przeciągnięciu bardzo łatwo wyprowadzić (nawet na 200metrach - Schmeisser będzie zawiedziony). Udało się wykonać hammerhaeda - dużo łatwiejszy niż w iłku. Bardzo fajnie lata się bez ikonek - po prostu widać samoloty (dużo lepiej niż w iłku, ale bez przesady). Klimat taki sobie - ale nie latałem jeszcze kampanii, może tam się coś będzie na ziemi działo). Spektakularne crashe z glebą. To kilka refleksji na gorąco. Moim zdaniem nie będzie to zastępstwo iłka, tylko uzulełnienie. Spróbuję wstawić screeny. Poczekajmy na chłodną ocenę Yo-Ya (moja jest na gorąco i subiektywna). Pozdrawiam szmatolotników.