Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 12, 2009, 11:08:55 »
Tu strzelamy i strzelamy, lecą wióry i dalej nic.

Nie chciałbym wywołać jakiejś wojenki, ale czy to rzeczywiście jest takie inne? :D
Oczywiście mówię o karabinach maszynowych.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 12, 2009, 22:53:30 »
Yoyo, mam pytanie. Oni Ci podesłali ruską wersję jak rozumiem. I teraz- dostałeś darmowego Nieuporta 17? Czy teraz dostałeś Albatrosa D.V i Nieuporta 28? Jestem ciekaw jak Ciebie traktują- z rosyjską wersją ale zarejestrowaną w Europie.

No chyba że jako piszący recenzje dostajesz wszystko za free ;)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 12, 2009, 23:22:02 »
Yoyo, mam pytanie. Oni Ci podesłali ruską wersję jak rozumiem. I teraz- dostałeś darmowego Nieuporta 17? Czy teraz dostałeś Albatrosa D.V i Nieuporta 28? Jestem ciekaw jak Ciebie traktują- z rosyjską wersją ale zarejestrowaną w Europie.

No chyba że jako piszący recenzje dostajesz wszystko za free ;)

Nie jest to wersja na rynek US, ale obraz płyty, zreszta najważniejsze jest konto pod którym sim funkcjonuje. O to chodzi że tych obiecanych 2-ch nie mam a mialy byc 10.07... ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 13, 2009, 11:08:56 »
Aha, bardzo ładnie wygląda linia frontu, nad nią zawsze unosi nam się dość ciekawy dym, a w tle słychać wybuchy i co rusz widzimy fajerwerki na dole.

Jezusicku, nie wytrzymam... Pomocy, chcę nowy komputer!!!

A jak wygląda śmierć pilota? Czerwienieje / czernieje obraz, a może zrobili jakieś inne efekty? Jak wygląda truposz w kabinie?

Czy w przypadku nie posiadania trackira, można korzystać (przy jakiejś kombinacji klawiszy) z naturalnych ruchów głowy pilota? Tak co by sobie ze skosu w dół zerknąć.  :020:

P.S. A może tek wydzielić ten wątek do osobnej sekcji w "Innych Symulatorach"?
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 13, 2009, 22:46:52 »
Wybacz Zaratustro, po prostu nadludzkie emocje. Dostałem przesyłkę z FsPilots shop z USA ($53,90). Są 4 samoloty flyable (Nieuport, Spad Albatros i Fokker). Grafa (wszystko na medium, bez postprocessingu), bardzo ładna. Chodzi spokojnie na E4400 2,0GHz 2gB RAM, 7900GS (a więc nie trzeba będzie na gwałt zmieniać sprzętu). Nieco kłopotu w ustawieniach kontrolerów (jak już pisał szanowny redaktor Yo-Yo). 2 km-y wyposażone w amuniję przypominająca kulki snieżne - zero efektu po trafieniu.  Pogoń Fokkerem za Nieuportem AI po prostej jak w iłku - bez szans (mimo, że teoretycznie fokker szybszy o 30 km/h). AI jak na razie schematyczne. Po przeciągnięciu bardzo łatwo wyprowadzić (nawet na 200metrach - Schmeisser będzie zawiedziony). Udało się wykonać hammerhaeda - dużo łatwiejszy niż w iłku. Bardzo fajnie lata się bez ikonek - po prostu widać samoloty (dużo lepiej niż w iłku, ale bez przesady). Klimat taki sobie - ale nie latałem jeszcze kampanii, może tam się coś będzie na ziemi działo). Spektakularne crashe z glebą. To kilka refleksji na gorąco. Moim zdaniem nie będzie to zastępstwo iłka, tylko uzulełnienie. Spróbuję wstawić screeny.  Poczekajmy na chłodną ocenę Yo-Ya (moja jest na gorąco i subiektywna). Pozdrawiam szmatolotników.

« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 14, 2009, 17:25:19 »
    Witam!

Właśnie wróciłem z pracy a tu taka niespodzianka w skrzynce na listy , doszło dzisiaj :banan
, najfajniejsza jest mapa na jej drugiej stronie 8 zasad prowadzenia walki w powietrzu Oswalda Boelcke ,którego nie trzeba przedstawiać :001:
    Zakupione również  w FsPilots , poniżej parę zdjęć.

Pozwoliłem sobie zmienić aranżację postu. Mazak

« Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2009, 18:18:37 wysłana przez KosiMazaki »

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 15, 2009, 11:58:33 »
Z tymi kulkami śnieznymi,  rzeczywiście nie jest tak źle. Udaje mi się w jednym  zestrzelić 2 przeciwników (amunicja limitowana, jak w oryginale), trzeba sie tylko przyzwyczaić do innego celowania. Bardzo ciekaw jestem opinii Yo-Ya i innych "alte experten" na temat FM. Dla mnie po iłku wydaje się być dość prosty i łatwy, nie wiem, czy tak po prostu latały ówczesne samoloty, czy są to uproszczenia w programowaniu?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 15, 2009, 12:38:46 »
Nie sądzę, żeby to były "uproszczenia" w modelu lotu. Po prostu inaczej latają. Inna konstrukcja, masa, układ dwupłata, osiągi.
Fokker D.VII powinien być prosty i bezpieczny w pilotażu. SPAD będzie miał więcej kopa, ale będzie bardziej narowisty. Ciekawi mnie jak zachowują się Nieuporty 17 i 28 z silnikami rotacyjnymi.

Czekam na wersję download, żeby móc to przetestować na swoim sprzęcie. Gdy byłem u Yoyo, to czułem się jak dziecko we mgle latając z kompletnie innym hardware (joy z FF, oddzielna przepustnica, pedały).

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 15, 2009, 15:21:53 »
Nie chcę się "mondrzyć", ale z tą prostotą to chyba nie tak łatwo. Powinny być widoczne dość paskudne zjawiska w zależności od typu silnika. Te co się kręcą na wale "gwiazdy" powinny powodować znane efekty żyra (?) i takie tam. Odczuwalne przy zakrętach.
Może to ktoś zweryfikować w grze?

Tako rzecze,
Zaratustra

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 15, 2009, 15:26:01 »
Póki co żaden z publicznie dostępnych samolotów w grze nie ma silnika rotacyjnego. Nieuporty jeszcze nie wyszły.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 15, 2009, 18:17:27 »
Przepraszam bardzo ale wyszedł Nieuport 28 i faktycznie występuje efekt żyra .W locie ściąga na lewa stronę lądowania narazie  nie opanowałem z pracującym silnikiem ponieważ za każdym razem obraca mnie i całe skrzydło idzie w drzazgi . Udało mi się wylądować ze zgaszonym silnikiem. Pozdrawiam Kacper

kakol

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 17, 2009, 01:15:10 »
Do mnie też dotarł. Wielkie dzięki dla Redaktora za namiary na sklep.
Instalacja bez problemów (Vista 64 z wyłączonym UAC). Rejestracja i pierwsze ustawienia też. Sprzęt mam dobry,
Nie bawiłem się zbyt dużo, włączyłem tylko to i owo więc nie mam na razie więcej do powiedzenia niż Redaktor i szanowni Koledzy.
Z rzeczy nie mówionych, to w pierwszej misji na Albatrosie pada deszcz. Śmiesznie dość zrobiony, nietypowo (ja przynajmniej się z takim nie spotkałem), ale bardzo realistycznie przeszkadzający i wkurzający (jak jazda na motorze w deszcz).
Fajnie to wszystko wygląda.

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 17, 2009, 11:48:10 »
Kilka obrazków z przedniej zabawy. Pozdrawiam Kacper

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 17, 2009, 11:52:05 »
Cz 2 poprzedniej wiadomości. Pozdrawiam Kacper

« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 18, 2009, 17:21:30 »
    Mapa w czterech kąskach ;

Siedzę na 6 spadowi w multi , niestety chwila chwały i radość przedwczesna spad
miał kolegę i od niechybnej śmierci uratował mnie koniec misji.
  Szkoda tylko że gospodarz serwera ustawił ikony które są zupełnie zbędne ponieważ
kontakty widać dobrze a i sylwetki samolotów są bardzo charakterystyczne , pozostałe
ustawienia full real .