Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40831 razy)

Qbeesh

• Gość
Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 29, 2009, 15:51:33 »
No i zrobiłem to. Zamówiłem na pilots.pl. Trochę drogo, ale co tam. Zapowiada się sim na lata tak jak RB i ił :banan

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 29, 2009, 17:50:49 »
Na stronkę wrzuciłem PART IV tekstu o RoF - czyli świeże zmiany  :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 29, 2009, 21:24:33 »
Faktycznie gra na lata :002:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 29, 2009, 21:56:26 »
Uwaga, będę narzekał!

Po pierwsze multi to na chwilę obecną totalna porażka. Lata kilku chłopa, jak wszedłem juz do jakichs dojszlandów to okazało sie - A NIE MÓWIŁEM - że nie mam takiego samolociku jakie latają w misji. Ha i co, i nic mogłem tylko wyjść. (nie jestem do końca pewien mego przemyślenia więc jakby co to przeproszę).
Podrugie nie ma gdzie sprawdzić jakie samoloty mam flyable :/
Po trzecie najbardziej wkurzające conf.ini nie zapamiętuje moich ustawień joya, tzn niektóre pamięta ale większości wcale.
Po czwarte animacja "ranienia" jest taka sobie, ta z iła jakaś lepsza była w moim odczuciu.
Po piąte wszystko co lata w powietrzu jest dużo szybsze ode mnie.

Trochę miodu jednak dorzucę :), woda jest przepiękna. AI dobrze kombinuje, nie daje sie prosto podejść i reaguje szybko na twoje zamiary. Walka manewrowa jest naprawdę super, nożyce AI wykonuje duuuużo lepiej niż w ile.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 29, 2009, 22:12:12 »
Nie no manewry zwłaszcza na multi to potęga-do teraz mnie zadziwia co sie da wycisnąć z poszczególnych sprzętów.
Panowie-czy jak się zakupi Nieuporta (no mam sentyment do latadła-chociaż chciałbym zobaczyć i polatać na niemieckich blachach-a były) to jest także dodatkowa kampania na niego ?
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 29, 2009, 22:13:02 »
Po pierwsze multi to na chwilę obecną totalna porażka. Lata kilku chłopa, jak wszedłem juz do jakichs dojszlandów to okazało sie - A NIE MÓWIŁEM - że nie mam takiego samolociku jakie latają w misji. Ha i co, i nic mogłem tylko wyjść. (nie jestem do końca pewien mego przemyślenia więc jakby co to przeproszę).
Betatesterzy? A może po prostu nie miałeś jakiegokolwiek samolotu którym można latać w danej misji np. misja w której się lata wyłącznie na S.E.5a a Ty go nie masz?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 29, 2009, 22:57:07 »
Rutkow, toć w single możesz sprawdzić co masz flyable

www.yoyosims.pl

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 29, 2009, 23:09:14 »
Tak jest kampania na Nieuporta17. Kampanie pojawiają się w chwili zakupu  samolotu. Także od czasu do czasu aktualizują misje pojedynczego gracza ( pojawiają się nowe misje). Pozdrawiam Kacper

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 29, 2009, 23:25:35 »
(...)
Ciekawym jestem lotu w chmurach tj. wejścia w nie i wyjścia. Musi to byc naprawdę mocny widok bo cała grafa stoi na b. wysokim poziomie.
(...)

Tutaj można zobaczyć lot w chmurach:
http://www.youtube.com/watch?v=8BsGMxdFDAQ

I coraz bardziej ostrzę sobie ząbki na tego sima.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 29, 2009, 23:53:55 »
Co ja się będe szarpał-pisze do nich pare celnych uwag nt. kampanii.Śmiem wątpić czy coś tam osiągne ale może wstrząśnie ich to że "latałem" jeszcze na C 64 i zwrócą uwage  :001:
Pomerania 1945

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 30, 2009, 00:21:20 »
No dobra jakie mam samoloty znalazłem w zakładce AWARDS  :121:, są tam plakietki 4 firm lotniczych i wpisanymi w nie modelami samolotów. Plakietki można sobie ładnie przerzucić na main screen i będą tam przyczepione byśmy pamiętali jakich samolotów nie musimy kupować.  :020:

Niestety nadal mam problem z zapamiętaniem przez grę ustawień joya, niby w pliku który sobie utworzyłem wszystko jest ok to jednak nie pamięta ustawień przypisanych przeze mnie na hacie np. Na wszelki wypadek wyczyściłem wszystko i powpisywałem tylko te co mnie interesują i dalej nic. Powiem szczerze że potraktowali użytkowników nie za bardzo z tymi ustawieniami joya. W ogóle to interfejs gry mimo nawet poprawek po ostatnim puczu to obok multiplayera największe niedociągnięcie w tej grze. Mało czytelny (po puczu już lepiej) i userfriendly.

aha jeszcze chciałem zapytać czy udało sie komuś zapalić wraży samolot? Zestrzeliłem juz tak z kilkanaście sztuk i żaden nie zapłonął kurcze ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2009, 00:26:47 wysłana przez rutkov »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 30, 2009, 01:08:01 »
Pisałem o problemie z zapisem ustawień joya/keys po 1.004 w recenzji, zatem tylko potwierdzasz że coś skopali. Spróbuj podpisać programowanie pod joya o ile korzystasz z tego.

Silnik raz zapaliłem :)

Właśnie 1misja w kampanii na Albinosie. Nad Lille pilot z Pe-2 siknął mi PK bleeee  :118: Co tu robił Olo...?

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 30, 2009, 01:08:41 »
Udało.Słuchaj a zapisałeś ustawienia jako nowy plik np "newinput" czyli zapisz jako(nie-zapisz) ? Miałem coś takiego na początku i wszystko gra jak jest zapisane w nowym pliku.Tak samo wyczyściłem inne komendy które mogły klawirami pokrywać się z moimi nowymi.
Kupiłem Ni-17 i znowu nie żałuje ani centa-wspaniała maszynka.Zgadza się-jest efekt roztapiania monitora-na dzień dobry zdębiałem.Cała eskadra poszła w drzewa i nawigowałem po mapie-finalnie trafiłem ale było już po ptakach czyli balonach.
Pomerania 1945

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 30, 2009, 02:14:40 »
Chyba nie czytałem uważnie,czyli masz w nowym pliku.No to nie wiem ocb  :001: Mniemam że uważnie robisz save po każdej zmianie konfiguracji.
Wracajac do Ni-17.Najbardziej cenie sobie że przy wietrze 7m/s lubi sobie co jakiś czas zrobić małe hyc pod kątem prawie 90 stopni do osi  :001: Fajnie to wyglądało u innych jak co jakiś czas któryś raczył odpadać z szyku.
Pomerania 1945

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 30, 2009, 08:21:20 »
jest efekt roztapiania monitora

Czy to dopiero po zakupieniu tej maszyny czy włącza się to gdzieś?