Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 177626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #840 dnia: Października 06, 2020, 17:19:29 »
Znając życie, to po prostu mamy pustki na magazynach. Przyjedzie nowa dostawa z Chin, to ceny wrócą do normy.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #841 dnia: Października 06, 2020, 19:19:01 »
Trochę grzeje w dekielek. Pozazdrościli Nvidii, no i był wysyp symulacji, więc jest okazja do strzyżenia owieczek ;).

https://cenowarka.pl/?phist=577830

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #842 dnia: Października 06, 2020, 21:16:39 »
Mam nadzieję, że nikomu jeszcze tak nie przygrzało słońce, żeby to w takiej cenie kupić. Może to dobry moment, żeby skusić się na sprzedaż swojego, który leży w kartonie od dłuższego czasu ;-)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #843 dnia: Października 06, 2020, 21:54:36 »
Mam nadzieję, że nikomu jeszcze tak nie przygrzało słońce, żeby to w takiej cenie kupić. Może to dobry moment, żeby skusić się na sprzedaż swojego, który leży w kartonie od dłuższego czasu ;-)

Heheheh, stare rzymskie przysłowie mówi "okazja czyni janusza biznesu"  :evil:.

« Odpowiedź #844 dnia: Października 06, 2020, 22:00:00 »
Jeśli te ceny to efekt FS2020, to trudniej o gorszy wybór pod cywilnego sima, gdy można za ułamek ceny mieć to:
https://flyhoneycomb.com/products/bravo-throttle-quadrant

« Odpowiedź #845 dnia: Października 06, 2020, 22:48:58 »
Znaczy jaki to ten ułamek?
Zestaw z wolantem bardzo fajny, ale jak już będzie dostępny, to za jakieś 500 EUR za komplet (po 250 za element).
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #846 dnia: Października 06, 2020, 23:07:30 »
A po co komu od razu zestaw, do tego brałbym jakiś zwykły joy. W cywilnych simach nic wyszukanego nie jest potrzebne. Za to możliwość symulowania tylu wariantów sterowania silnikami, trymerem, klapami, podwoziem jak w realu wyrywa z kapci. Ja zamówiłem w preorderze i to jest zabawka której nie mogę się doczekać jak chyba żadnej wcześniej :-)

« Odpowiedź #847 dnia: Października 07, 2020, 06:28:04 »
Ja zamówiłem w preorderze i to jest zabawka której nie mogę się doczekać jak chyba żadnej wcześniej :-)

A my czekamy na recenzję. ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #848 dnia: Października 07, 2020, 08:02:18 »
A po co komu od razu zestaw, do tego brałbym jakiś zwykły joy. W cywilnych simach nic wyszukanego nie jest potrzebne. Za to możliwość symulowania tylu wariantów sterowania silnikami, trymerem, klapami, podwoziem jak w realu wyrywa z kapci. Ja zamówiłem w preorderze i to jest zabawka której nie mogę się doczekać jak chyba żadnej wcześniej :-)

Patrzysz z punktu widzenia osoby co gra w symulatory regularnie i ma rozeznanie. Zwykły ludzik kupi hotasa jako szczyt wypasów i będzie zupełnie nieświadomy tego, że można inaczej, bo do tej pory latał na padzie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #849 dnia: Października 07, 2020, 08:27:07 »
Zwykły ludzik kupi hotasa jako szczyt wypasów i będzie zupełnie nieświadomy tego, że można inaczej, bo do tej pory latał na padzie.
Gdy będzie miał pecha to przy zakupie takiego Warthoga sprzedawca może zapomni mu wspomnieć, że to nie koniec wydatków i warto byłoby dokupić jeszcze do tego jakiś orczyk. ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #850 dnia: Października 07, 2020, 08:50:51 »
Jeśli te ceny to efekt FS2020, to trudniej o gorszy wybór pod cywilnego sima, gdy można za ułamek ceny mieć to:

Nawet nie bluźnij! TH Warthog nadaje się świetnie do cywilów (i ogólnie jest na wskroś uniwersalny) - oczywiście zależy czym latasz. Jeśli autobusami to ok, ja natomiast w 90% latam samolotami, które mają właśnie klasyczną sterownicę, a żaden plastik nie zastąpi dotyku chłodnego metalu. Warthog to klasa i w wykonaniu i precyzji ze świetnym serwisem. Absolutnie w tym wypadku nie zgadzam się z taką opinią, ale kto co woli. Są tacy, co wolą starego MiniMorisa i nic mi do tego ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #851 dnia: Października 21, 2020, 20:50:26 »
Jakiś pomysł jak można dodać plik FlightSimulator.exe do ścieżki do TARGET (by ładował mi się profil i uruchamiał MSFS)? O to chodzi, że ten exe, który zawsze trzeba pokazać profilowi z TARGET jest w WindowsApps\Microsoft.FlightSimulator_1.9.... no, a tam wyskakuje jakiś brak dostępu :o.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #852 dnia: Października 21, 2020, 21:20:35 »
Skoro brak dostępu, to ten dostęp należy sobie dać :evil:. Nie jestem za dobry w tłumaczeniu jak coś zrobić, ale spróbuję. Możliwe że będzie trochę łopatologicznie...

Tak więc, wybieramy folder do którego chcemy mieć dostęp i klikamy na niego prawym i wybieramy "Właściwości". Następnie zakładka "Zabezpieczenia" i opcja "Zaawansowane".  Wyświetla się okno zabezpieczeń i od góry jest "Nazwa" i pod tym jest "Właściciel". Jest opcja zmiany właściciela którą klikamy, i w oknie wyszukiwania wpisujemy DOKŁADNIE swoją nazwę użytkownika (tą samą co jest w folderze "Użytkownicy"). Klikamy "Sprawdź nazwy" a następnie "OK".

Teoretycznie po tej operacji powinien być dostęp do wszystkiego w folderze. W praktyce może być potrzebne wykonanie tego dla każdego folderu po kolei który prowadzi do danego .exe z samym .exe włącznie.

Jak coś jest niejasne, a na pewno jest :roll: to łapać mnie na Discordzie forumowym. Nick jak na forum.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #853 dnia: Października 21, 2020, 22:41:44 »
Skoro brak dostępu...

Dzięks, to znam, ale to nie to. To specjalny folder Microsoftu do aplikacji (w tym płatnych, więc z zasady nie pozwalają grzebać). Tu nie masz dodawania sobie dostępów:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #854 dnia: Października 21, 2020, 22:44:38 »
Ja dałem radę to zrobić z Forzą Horizon 4, to ze wszystkim innym powinno się dać.