"We Never Went to the Moon.." jak brzmi tytuł popularnej w owym czasie książki Billie'go Kaysinga.
Na tym świecie w najnowszej historii było wiele przekrętów, szwindli itd. Obok 9/11 i JFK, lądowanie na Księżycu to chyba najbardziej spektakularne..
Do niedawna sam byłem przekonany, że wiem że program Apollo doprowadził do postawienia ludzkiej stopy na powierzchni srebrnego globu. No cóż, po przeczytaniu książki, do której w pierwszym momencie podszedłem z realnym dystansem musiałem zmierzyć się z faktem, że nic co do tej pory wiedziałem na ten temat nie było prawdą. Niewiarygodne jak łatwo można manipulować opinią publiczną a także pojedynczymi jednostkami znając kilka podstawowych zasad socjo-psycho-tchniki. W całym tym "ladowaniu" są takie kwiatki - nazwijmy je, że uwłacza to ludzkiej inteligencji. I mimo to, ludzie to kupili i nadal w to wierzą.. :030:
Polecam książkę. Tym którym się ewentualnie nie chce, polecam link
http://www.youtube.com/watch?v=nOMHSgQuuiwTwarze i mowa ciała Armstronga, Aldrina i Collinsa na konferencji prasowej mówią same za siebie - z całym szacunkiem dla nich. Ci ludzie kłamią.
Nic już nie powiem. Obejrzyjcie, wyciągnijcie własne wnioski.
Do zobaczenia po ciemnej stronie.. Księżyca.