Witaj Damos.
Myślę o rozbudowie mojego hadware'u, to co potrzebuję docelowo, to obsłużenie dziesięciu osi, kilkudziesięciu enkoderów (min 25 sztuk) ok 35 przełączników hebelkowych ON-OFF, ON-OFF-ON, ok 30 przełączników obrotowych oraz od groma przycisków (na pewno więcej niż 150).
Mam prośbę o małą radę w temacie oraz o możliwość zrealizowania tego za pomocą Twoich płytek i softu.
Obecnie mam kontrolery:
Saiteka - obsługujące wolant, orczyk, hamulce, przepustnice i rewersy, speedbraki, klapy - jak zrobię we własnym zakresie sterownice - cały Saitek poza pedałami pójdzie do pudełka i pewnie na Allegro.
M-joy16 - obsługujący 3 kolejne osie - sterowanie przednią golenią, ruder i aileron trim
Ponadto do m-joya podłączone są dwie płytki dla enkoderów oraz trochę przycisków i przełączników
Mam dylemat, czy skorzystać całkowicie z nowego, Twojego hardware'u (np. 2 x DMJoy8) , czy np. zostawić m-joya oraz użyć dla nieobsłużonych jeszcze przycisków,przełączników i enkoderów DMJoy8.
Tu małe info - do X-plane'a nie potrzeba SVmappera - symulator ma wbudowany mapper
Od razu mam prośbę, czy jest już możliwość zakupienia np. dwóch DMJoy8 (nie dam rady poklecić we własnym zakresie). Czy nie ma problemu z obsługą w pełnym zakresie tych kontrolerów razem w jednym czasie pod windą 7 64bit itp.
Z góry dziękuję za info
PS (jak coś to spadam na tydzień na urlop

)