Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167770 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

_michal

• Gość
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #210 dnia: Maja 07, 2013, 23:43:23 »
Wprost napisał, to się najlepiej sprzedaje i to będą robić a zwiększanie poziomu symulacji im się nie opłaca. Myślę że o dobrych symulacjach możemy w najbliższym
czasie zapomnieć bo wygląda na to że 99% maszyn 3rd party również będzie na poziomie FC3. 

Zgadza się. Wiesz, ja to rozumiem doskonale, mi to nawet by nie przeszkadzało, bo maszynami z FC3 lubię czasem polatać, ale oni znów wydają te same samoloty które już są, lol, sami przyznali, że Flanker i Eagle standalone to będą dokładnie te same samoloty, te same modele 3d co w FC3, tylko z nowym modelem lotu. Później będą sukcesywnie zwiększać poziom symulacji (pewnie po dolarze za switcha i skończą w 2018. hehe).

F-117, Horneta, czy F-15E na poziomie FC3 bym przytulił z chęcią, ale te same samoloty które już w DCS mam? Come on.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #211 dnia: Maja 08, 2013, 07:48:43 »
I cały mój entuzjazm poszedł się .....

Heh, ludzie, którzy kupili FC3 tylko po to, żeby okazać wsparcie dla ED licząc na coś sensownego w niedalekiej przyszłości, teraz plują sobie w brodę.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Maja 08, 2013, 10:58:58 »
No przyznam, że nieco mnie zdjęło. Z jednej strony rozumiem, ED potrzebuje kasy, bo muszą ludziom z czegoś płacić, dalej funkcjonować itp, ale faktycznie znów to samo. FC3 kupiłem w ramach wspierania ED, ale też byłem jedną z tych zrzęd, które truły im tyłki, żeby dali coś więcej. Jak widać się opłaciło, bo są nowe kokpity. Teraz w zasadzie nie pozostaje nic innego, jak marudzić dalej, że sam AFM to za mało. Zresztą zobaczymy ile kasy będą za to chcieli. 5 dolców to może bym im za to dał, ale wątpię, żeby to szło po taniości.

Ogólnie jasno widać, że jest to opcja na zarobienie na tych ludkach, co nie kupili FC3.
Z jednej strony darowałem sobie podejście typu "nie kupię bo to skok na kasę", nie kupuję aż tylu gier, żeby nie było mnie stać na łyknięcie czegoś od ED i pobawienie się tym nieco, problem w tym, że maszyn przybywa, a czasu ubywa. Nawet FC3 to nie jest coś takiego jak Iłek czy RoF, gdzie mogę wsiąść do latadła i po 5 minutach już umiem. ED powinno jakoś skupić się nieco na klientach i ich oczekiwaniach. Jak widać po Hyziu, dobry sim sprzedaje się jak świeże bułeczki, ale ilu jest potencjalnych klientów, którzy nie siedzą w study i woleliby średni poziom realizmu?

Społeczność Lock On wydaje się kurczyć, sporo osób przesiadło się na DCS, a wrócić ciężko. Ci za to, co się nie przesiedli muszą się borykać z bugami, dławieniem się engine'u i ogólną nudą tej samej mapy i tych samych maszyn. Nie ma też co liczyć na nowy narybek, który skusi się Su-27 i F-15C, bo sam AFM to za mało, zwłaszcza jeśli trzeba zbudować dość drogiego kompa, żeby zacząć się w to bawić.

Dziwna ta ich polityka. Jasne, Suczka prosi się o realistyczny model lotu z dedykacją od Pugaczowa, ale ile to ma kosztować? I czy nie lepszym patentem na zarobek byłoby szybkie dokończenie Dory i zrobienie teatru WWII do gwiazdki, żeby ukraść nieco klientów od 777?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #213 dnia: Maja 08, 2013, 11:06:11 »
Zieewwww... (TM).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #214 dnia: Maja 08, 2013, 11:11:17 »
Bo trzeba skończyć z podejściem w stylu "płacę by wesprzeć firmę". Trzeba zostać konsumentem - płacić za produkt jaki się potrzebuje/chce i wymagać.

Ile ludzi kupiło FC3 tylko by "wesprzeć" TFC/ED ? Ilu kupiło, bo nie dostali od TFC/ED nic innego od dłuższego czasu? A ilu kupiło bo na prawdę chciało tego co FC3 dało ?

Kupowanie co popadnie (CA, FC3) kończy się właśnie na tym, że TFC/ED ze statystyk wychodzi, że ich market to proste lotnicze gry, a nie study simy.

« Odpowiedź #215 dnia: Maja 08, 2013, 11:35:02 »
Ciąg dalszy pobożnych życzeń i "czego my to nie zrobimy tylko dajcie nam trochę czasu", a bugi stare i nowe w wydanych do tej pory tytułach poprawią się same...
"Nevada" też się magicznie sama dopracuje, a w międzyczasie proponuję rozbić całego FC3 na poszczególne samoloty i sprzedawać jak w RoF'ie...koniecznie za 10$ sztuka.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Maja 08, 2013, 11:46:26 »
10$? pewnie będą raczej po 59$ ;>.

O F-15C to już było wiadomo, bo ktoś otworzył kabinę chyba w Maxie i tam było widać, że wszystkie przyciski są popodpinane. Kwestia tylko ich zaprogramowania. Ale ogólnie to i tak "Ziewwww". MI styknie jeszcze MiG-21 i potem może coś w stylu Dorki i jakiś nowości.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #217 dnia: Maja 08, 2013, 12:37:36 »
Ile ludzi kupiło FC3 tylko by "wesprzeć" TFC/ED ?

Ja nie kupiłem więc przynajmniej sumienie mam spokojne że rynku nie psuję.  :icon_wink:
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

« Odpowiedź #218 dnia: Maja 08, 2013, 14:25:25 »
To jest kpina po prostu... Ja już tylko na MiGacza czekam.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: Maja 08, 2013, 15:18:17 »
Ja nie kupiłem FC3 by wesprzeć ED. Wziąłem, bo nie miałem FC2 a FC wymaga płyty w napędzie, dlatego w niego nie latam. CA nie kupiłem, bo to żenujący produkt imo, są lepsze strategie.

Bo trzeba skończyć z podejściem w stylu "płacę by wesprzeć firmę". Trzeba zostać konsumentem - płacić za produkt jaki się potrzebuje/chce i wymagać.

+1

Jeśli ED ma problem z płynnością, to dlatego, że zamiast zrobić produkt na który jest zapotrzebowanie drepczą w kółko wydając dwa razy black sharka, trzy razy FC i dziwne produkty w rodzaju CA. Nowy samolot na poziomie tych z FC, z chęcią, po raz kolejny to co było w LockOn, no way.

Wróżenie z fusów - niedługo zobaczymy płatną wersję Su-25T z kabiną 3d. Nieklikalną oczywiście. :)

« Odpowiedź #220 dnia: Maja 08, 2013, 17:40:49 »
Co do kupowania "by wesprzeć ED" to w to nie chce mi się wierzyć. Część osób może faktycznie tak robić, ale według mnie ogromna większość gada tak sobie i po prostu liże dupę EDwardowi. Coraz bardziej drażni mnie widok jak każdy pisze "oh amazing", "wonderful" itd. Jak fanboje Ogryzka (czyt. Apple).

Jestem nieco zawiedziony, to takie kupowanie DCS:Su-27 w kawałkach. Dziś AFM, za rok może awionika. Co najmniej dziwaczne.

Natomiast w stosunku do CA to jestem pozytywnie nastawiony.  Jest to świetna zabawa dla lubiących zestrzeliwać żywych przeciwników. Role się odwróciły i jak kiedyś polowałeś na Tunguskę, tak teraz ona może polować na ciebie :)

Dla mnie dobre posunięcie ze strony ED. Praktycznie nic się nie napracowali, a dodali nową możliwość rozgrywki.

« Odpowiedź #221 dnia: Maja 08, 2013, 17:56:16 »
Nie marudzicie za dużo? DCS F/A-18 przecież nie skasowali. Nie spodziewałem się że wydadzą to w tym roku. W międzyczasie pracują nad EDGE - mam przynajmniej taką nadzieję. Jak to skończą to wreszcie pojawią się nowe mapy.
Nowy FM do dwóch samolotów? Co w tym złego? Kto każe Wam to kupować? Wątpię żeby to miało jakiś wpływ na inne projekty. Cały team przecież nie będzie pracował nad modelem lotu.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #222 dnia: Maja 08, 2013, 18:27:23 »
Po prostu z dotychczasowych strzępków informacji na temat F-15 czy Su-27 wynikało, że to będą w pełni funkcjonalne moduły. A teraz okazało się, że właściwie to nie nowe produkty, tylko inna forma dystrybucji tego, co mamy w FC3. Plus bonus w postaci AFM, żeby skusić dotychczasowych klientów.

Reszta to tak odległa przyszłość, że nawet rok premiery ciężko określić. 
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: Maja 08, 2013, 19:00:54 »
że nawet rok premiery ciężko określić.
Że nawet, czy premiera w ogóle nastąpi ciężko określić.

Miał być Apache, a teraz już nic o Apache nie mówią.

Jedynie ten MiG-21 jest dosyć pewny, bo prace zaszły już bardzo daleko. Jest też kilka maszyn działających po części.
Ale tego F-15E to chyba się nie doczekam. Horneta chyba też...

Teraz nawet prosiak jest dla mnie trochę mało realityczny ;) Opcje frequency hopping w radiu HAVEQUICK nie działają, nie ma link-16 (TDL) a SADL nie chodzi tak jak powinienn...

« Odpowiedź #224 dnia: Maja 08, 2013, 19:24:08 »
Po prostu z dotychczasowych strzępków informacji na temat F-15 czy Su-27 wynikało, że to będą w pełni funkcjonalne moduły.
Ale Wags nie wykluczył, że tak właśnie się stanie w przyszłości. Pozostaje czekać.
Jeśli o mnie chodzi to cała para mogłaby iść teraz w rozwój silnika graficznego i nowych map. Niestety ciężko wywnioskować z postów Wagsa nad czym oni teraz właściwie siedzą. Zaczęli już jakieś prace nad F/A-18C czy jeszcze są na etapie zbierania dokumentacji?