Autor Wątek: Kampanie oraz tryb kariery  (Przeczytany 27644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Kampanie oraz tryb kariery
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 12, 2011, 15:49:38 »
W robocie jestem więc nie mogę sprawdzić ale z tego co widzę na forum RoF'a to D7 ma regulowaną chłodnicę.
http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=49&t=25210&hilit=D+vii+engine+temperature&start=0

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 12, 2011, 16:28:10 »
Otwórz chłodnicę na max i na takim ustawieniu lataj. Osiągów to nie pogarsza (chyba że o czymś nie wiem ;) )
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 12, 2011, 16:49:33 »
Teraz dopiero widzę animacje otw/zam chłodnicy - dzieki wielkie.

pozdrawiam Nietrafie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 13, 2011, 23:53:05 »
Otwórz chłodnicę na max i na takim ustawieniu lataj. Osiągów to nie pogarsza (chyba że o czymś nie wiem ;) )
Zalezy w jakiej maszynie. Teoretycznie nie, w ilku np. byl ten efekt bardzo wyrazny i otwarcie pogarszalo osigi gdzies o okolo 10%.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 14, 2011, 07:28:50 »
Ale my tutaj nie o iłku. Jakieś przykłady z RoF'a? ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 14, 2011, 08:36:19 »
A brak "pogorszenia" osiągów to nie jest błąd / brak w FM w ROFie? To po co ja macham dźwignią od chłodnicy w te i nazad? Hmm....
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 14, 2011, 08:45:31 »
W Fokker D VII   zdecydowanie czuć różnice przy przegrzanym silniku lub wychłodzonym.
Latam jedynie niemieckimi maszynami - wiekszości nie przetestowałem szczegółowo.

pozdrawiam Nietrafie.

ps. nic nie moge trafić w multi :P

« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 14, 2011, 09:19:25 »
A brak "pogorszenia" osiągów to nie jest błąd / brak w FM w ROFie? To po co ja macham dźwignią od chłodnicy w te i nazad? Hmm....
Żeby utrzymać temperaturę silnika w normie. Na przykład przy nurkowaniu ją zamykamy żeby nie schłodzić za bardzo silnika. Nie wiem tylko jak to się ma do RoFa bo te szmaciaki szybciej się rozpadną niż silnik zdąży się schłodzić. Przy pożarze silnika też warto zamknąć chłodnice aby odciąć dopływ tlenu. Tak to działa w accusimach, nie wiem czy w RoFie jest to symulowane. Na razie katuję Nieuporta 17 (kariera) więc temat chłodnicy mnie nie dotyczy.

« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 16, 2011, 17:34:14 »
Zrobiłem 13 misji w trybie kariery i nie mogę trafić na inteligentne AI. Fokkery E.III  w walce kołowej kręcą się cały czas w kółko i w ogóle nie próbują unikać moich pocisków, nie mówiąc już o próbie wymanewrowania mnie. Jedyne co ich trzyma dłużej przy życiu to moje kiepskie oko. W FB transportowe Li-2 więcej finezji wykazują w walce o swoje życie :).

Wczoraj miałem ciekawy przypadek. Początek misji, stoję jeszcze na łące i słyszę że AAA napierdziela do kogoś. Okazało się że 1500-2000m. nad naszym lotniskiem kręci się jakiś samolot. Szybki start i rozpoczęliśmy wznoszenie żeby dopaść gada. Miałem nadzieję że uda mi się zestrzelić wreszcie coś innego niż E.III. Niestety okazało się że to właśnie ten wątły Fokkerek kręci się nad naszą bazą. Miał chyba z 5 min. żeby zwinąć się stamtąd ale tego nie zrobił. Czekał tylko aż wgramolimy się na jego wysokość tylko po to aby po krótkiej walce spaść w płomieniach.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:10:49 »
Kolega dopiero zaczął więc jest z górki.
Później AI zacznie lepiej strzelać a jeszcze później pojawią się Albatrosy i kolegę zabiją za którymś razem...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:16:33 »
Tia a do dwumiejscówki nawet kolega sie nie  zbliży bo seryjka w gogle pójdzie :)

Kampanie oraz tryb kariery
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:19:36 »
Tia a do dwumiejscówki nawet kolega sie nie  zbliży bo seryjka w gogle pójdzie :)
To akurat kiepski argument w dyskusji o inteligencji AI ;).
Nie narzekam że jest za łatwo tylko że AI zachowuje się idiotycznie.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 16, 2011, 23:25:07 »
No niestety na to jest tylko jedna rada -- granie na serwerach. Tam są tacy goście że aż się nie chce wierzyć że nie czitują -- tak rewelacyjnie walczą i strzelają...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 17, 2011, 19:09:49 »
Witam!
Zastanawiam się nad kupieniem Rise of Flight od dość dawna, chciałem się jednak zapytać o parę rzeczy kogoś kto już grał i chciałby się podzielić wiedzą :)

1. Czy tryb kariery (na czym mi najbardziej zależy) jest dobrze wykonany - czyli czy jest zachowana wierność historyczna (określone szwadrony na określonych lotniskach w danym czasie, wyposażone w samoloty z danego okresu, asy z danego okresu w danej jednostce itp., malowania historyczne danej jednostki/asów [skiny], czy są ew. dostępne fanowskie skinpacki i czy można samemu przemalować samolot, kiedy się jest asem). Czyli to, co było w Over Flanders Fields i w modyfikacji do Red Barona Hells Angels; czy jest to kampania zróżnicowana, bo gdzieś przeczytałem (chyba nawet tu), że w czasie misji lecąc po waypointach nikogo się nie spotyka.

2. W OFF Phase 2 (ta darmowa jeszcze) było mi b. ciężko lądować (raz na 5 razy może mi się udawało, w RB rzadko się rozbijałem). Czy tutaj nie jest to jakieś b. trudne? I czy model lotu jest dobrze zrobiony Waszym zdaniem.

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę :)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 17, 2011, 19:27:29 »
Odpowiedź na swoje pytania możesz uzyskać we własnym zakresie instalując RoF'a, który od pewnego czasu jest darmowy: http://riseofflight.com/tryrof/en

Tylko wybór samolotów flyable do testów będziesz miał ograniczony.