Podczepię się pod temat... Myślałem o stworzeniu jakiegoś uniwersalnego minikokpitu z możliwością przekształcenia dla innych samolotów, wstępnie dla Falcona. Chciałbym wykorzystać ramki MFD z ekranami 8" (niemal idealnie pasują do ramek, a powyżej będzie jeszcze miejsce na DED, RWR itp) i jako główną część ekran dotykowy - najlepiej 10", ale zobaczymy na co fundusze pozwolą. Na tym ekranie domyślnie wyświetlałaby się środkowa część kokpitu (albo ICP + mix istotnych funkcji). Pozostałe panele byłyby przełączane w obrębie ekranu dotykowego. Będzie to wymagało pewnych kompromisów, ale może uda się zrobić coś funkcjonalnego. Na razie chcę sprawdzić, czy w touch-buddy można zrobić na jednym ekranie kilka paneli wyświetlających różne przyrządy. Pojawił się niestety pierwszy problem i w związku z tym prośba o pomoc:
Nie mogę sobie poradzić z MFD-Extractor. Podłączyłem drugi monitor, przeciągnąłem obydwa MFD, dodałem HSI i RWR. Za pierwszym razem w czasie gry na ekranie zostały tylko te ostatnie. Falcon (AF) zmienia rozdzielczość przy uruchamianiu i przy wczytywaniu gry i wtedy MFD-E na chwilę się pojawia i znika. Nie wiem, dlaczego Falcon "rusza" oba ekrany. Efekt jest taki, że jak włączy się lot MFD-E nie ma na ekranie (inne programy są). Mam Win7-64, ekrany ustawiłem na "rozszerz". Można grać w oknie, ale tego nie chcę (pracuję z grafiką i nie mogę skakać ciągle 16-32bit).
I jeszcze druga sprawa: czy nie ma ktoś z Was F4Glass albo FalconGauges? Nie mogę nigdzie ich znaleźć, a chciałem sprawdzić różne programy.
pozdr.
mj