Autor Wątek: Pierwsze wrażenia  (Przeczytany 73301 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 11, 2011, 22:10:36 »
Aż mnie skręca, żeby zakupić, ale nie wiem czy jest sens. Podobno gra fatalnie zoptymalizowana, a mój komputer ma już prawie 2 lata. Może ktoś napisać czy będzie w miarę chodziło, czy też będę miał pokaz slajdów na sprzęcie jak poniżej?

Core 2 Duo E8400 3Ghz
NVIDIA GTX 275
4 Gb RAM 1333 Mhz
Windows 7

Wszystko na fabrycznych ustawieniach czyli nie "podkręcone".

Nie wiem jak z kartą ( u mnie GTX570 ,C2D E6600 @ 3Ghz , XP ,3Gb RAM ) reszta starczy , ustawisz szczegółowość modelu na wysoką ,efekt uszkodzeń na średni
plus cienie ,a resztę wyłączasz lub dajesz na najniższy.
 Na teraz tylko misje nad wodą ( do czasu aż naprawią co trzeba) żadnych mikro czy makro przyciachów , trzymając się tej zasady można latać płynnie i czerpać
z tego przyjemność.
 Oraz trenować , kiedy malkontenci doszlusują będzie dla nich za późno  :021:

« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 11, 2011, 23:23:39 »
Jeszcze jedno. Nie zauważyłem wcześniej ale opcje dotyczące pogody są... trzy: Clear, Light Clouds i Medium Clouds. Ja rozumiem, że nie dali rady z dynamiczną pogodą ale żeby w ogóle nie było pełnego zachmurzenia? Opady jakieś może? Chyba, że 70 lat temu mieli inną pogodę be sure.
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 12, 2011, 00:27:33 »
Czyli Anglia bez "overcast"?
Achtung Spitfeuer!

« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 12, 2011, 00:47:06 »
Jeszcze jedno. Nie zauważyłem wcześniej ale opcje dotyczące pogody są... trzy: Clear, Light Clouds i Medium Clouds. Ja rozumiem, że nie dali rady z dynamiczną pogodą ale żeby w ogóle nie było pełnego zachmurzenia? Opady jakieś może? Chyba, że 70 lat temu mieli inną pogodę be sure.
Zapewne jest to wynikiem pośpiechu przy wydaniu gry. Pewnie zwyczajnie nie zdążyli przygotować innych opcji.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 12, 2011, 07:34:30 »

Zdaje się, że chmur w zdefiniowanym obszarze można sobie nawrzucać w pełnym edytorze misji, tu jest wątek ze zrzutami i filmikami:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=21163

Jest to jednak zabawa dla twardzieli (zaciachy!).

Pozdrawiam.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 12, 2011, 07:52:46 »
Czyli Anglia bez "overcast"?

No cóż, pogoda tego lata była wprost piękna!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 12, 2011, 09:55:28 »
Czy ktoś już miał bliski kontakt z artylerią plot? Wczoraj polatałem sobie 110tką nad Manston i atakowałem pobliskie radary. Obrona była rachityczna i kilka dymków sie pojawiło tylko. Żaden nie trafił mnie jednak a chciałem sie przekonać jakie skutki :) Ogólnie to porównując do 1946 to można przyjąć że lotnisko wogóle nie jest bronione. Być może to sprawka moich Heinkli które tam były przede mną ale nie sądzę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

PL_Leo

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 12, 2011, 10:01:33 »
Też byłem nad Manston, tylko w 109-tce w trybie quick mission. Zauważyłem na ziemi tylko 3 stanowiska plot i parę dymków od wybuchających pocisków w powietrzu. Po udanych podejściach i zdjęciu wszystkich trzech plot ogień obrony ucichł. W ogóle jakieś puste to lotnisko było; ani jednego samolotu na ziemi, może ze 3 pojazdy stały...

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:53:33 »
W tej grze pLot nie istnieje. 3 działa w danej misji na krzyż. Przy lotniskach to w ogóle chyba nie ma. .... ja tam się cieszę  :021: :021:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:22:25 »
A miały być balony, widział ktoś balony? Takie przeciwlotnicze oczywiście  :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 12, 2011, 16:09:39 »
Może z 8 wzdłuż wybrzeża jest w misjach quick mission.

« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 12, 2011, 17:24:45 »
W kampanii RAF są balony. Jest ich bardzo mało ale są. Jedne wiszą nad wybrzeżem, inne nad statkami. Jeden też raz widziałem nad małym portem na wschód od Tamizy.

Wiszą na ok 250-300 metrach. Niestety, są pojedyncze, nie stanowią żadnego zagrożenia dla walczących maszyn, chyba że ślepi latają. Gdyby był "las" balonowy - stanowiłby rzeczywiście przeszkodę, a jedna linka na przestrzeni kilku mil... to trzeba się wysilić żeby w nią trafić.

Ta obserwacja dotyczy pierwszych 10-12 misji w kampanii RAF. Teraz ma datę sierpniową jeszcze, być może wrzesień okarze się liczniejszy pod tym względem.

pozdro
Lolo

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 13, 2011, 09:42:55 »
AI przeciwników jest za bardzo defensywne, potrafią sie tylko bronić. Walka 1 110tka na 3 Beau jest jak spacerek po parku. Prawie żadnej agresji ze strony wroga. To w misji tworzonej samemu. W misjach quick jest to samo.   

« Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 13, 2011, 18:33:58 »
Po wnikliwej analizie mnóstwa postów  .... przemogłem się i kupiłem.
Moje wrażenia:
 grafika - samoloty OK - reszta- kolokwializując - jaj nie urywa - odczucie plastikowego świata jest - jak dla mnie - przytłaczające.
No i te tracery jak lasery.

dżwiek -  brzydki i monotonny

latanie - inne ( czytaj lepsze) - po pierwszych próbach z full realem w kontekście obsługi płatowca -  i kilku zarzniątkach silnika -  konkluzja jest jedna  - noo trza się uczyć i to na poważnie, bo będzie bolało.

kreator misji - jest - po przygodach z FMB w iłku wydaje sie byc mizerny , ale to pierwsze wrażenie . Jeszcze w nim nie grzebałem na poważnie.

Generalizując i nie utyskując na jakość kompilacji czy jak to się nazywa po komputerowemu - jak ktoś określił w jednym z postów-gra ma potencjał i mam cichą nadzieję na jej rozwój.
Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 25, 2011, 00:19:35 »
Na i5 2500K i TX 560Ti nad kanalem w bitwie dziala płynnie. Prosze nie piszcie, że Wings of pray jes lepsze lub porównywalne - to kompletna bzdura. Gra ma klimat i przy włączanych drzewach i trawie, ziemia nie jest aż tak zła.Bardzo duża zaletą jest to, że są różnice w osiągach samolotów, ale tak naprawdę to tutaj w 99% o wygranej decyduje pilot, a nie maszyna - odwrotnie niż w 4.101 -0 tam siedząc w Hurricane jest się tylko tarczą dla 109. Fajna jest teraz 110 da się na niej latać  nie jako ruchomy cel. Sa to oczywiście wyłacznie moje subiektywne oceny, ale gra zapowiada się naprawdę fajnie. Można bez problemu obejśc się bez ikonek!!!! Można dojrzeć z dość daleka kontakt i rozpoznać swój czy wróg szczególnie jeżeli 109 mają żółte pyski. Ze 109 E-3 widać do tyłu chyba lepiej niż w Spitfire, nareszcie ma szanse kontrolować 6  (pewnie po zamontowaniu pancerza za fotelem w E-4 było już gorzej). AI jest zróżnicowane od ufoakrobatów (ale tez da się ich spuścić) do kompletnych żótodziobów. Dasię podkraść od tyłu i puścić serię (nie ma radarów z tyłu). Ładuje się (gra i misje) błyskawicznie. Kiepsko wygląda obrona lotniska (1-2 rachityczne działka) i strzelcy pokladowi (w formacji bombowej, prawie nie strzelają, rzadko kiedy trafiają, nie ma koncetracji ognia na najbliższym atakującym myśliwcu). Mimo ataku rzadko bombowce wyrzucają bomby i wieją (co się zdarzało w trakcie BoB dość często). Głowna jednak wada, to koszt gry ok 2500PLN (koszt nowego komputera), na tańszym zestawie gra z full HD niemożliwa. Pamietajcie, że RoF też "trochę" czasu  potrzebował aby osiągnąć obecny poziom. Myślę, że do wydania w USA znacznie sie poprawi.