Heh, nie było mnie dwa dni, a tu proszę, temat uzdrowionej Kłody tak nam się ślicznie rozwinął. Jako, że nie odpisałem do tej pory chętnie podam parę przykładów, bo coś z merytoryką cieńko po zadanych przeze mnie pytaniach:
Yoyo ani jeden z powodów który wymieniłeś jako wady nie wpływa na brak możliwości latania. Więc dlaczego rezygnować z gry skoro mimo wszystko jest grywalna? Daje radość z latania. Czytam wiele for nie tylko polskie i nie tylko 1C wszędzie są malkontenci ale jaki jest cel tego marudzenia?
Mylisz się i jak wcześniej zauważono mówisz tylko o Sobie. Dla Ciebie 25 fps i takie stawianie sprawy w wielu płaszczyznach wystarczy. Mi nie. Latać to mogę też i w Google Simulator i też działa i latać mogę mimo wielu przeciwności, pytanie czy Google Simulator mi wystarcza. Tobie taki CoD wystarcza, mi nie. Pytania po tej cudnej becie nie wymieniłem bez celu. Po co marudzenie? Choćby po to, że po IL-2 wszyscy spodziewali się czegoś więcej, że nie będzie to IL-2 bis, tylko nowy tytuł. Skoro to IL-2 bis to rzecz jasna, jak robię kolejne ulepszenie to idę do przodu, a nie się cofam. A chcesz wiedzieć jak wyglądała premiera? Wróć na stronę pierwszą i weź linki do rosyjskich for, które nawet nie są cenzurowane jeśli chodzi o wyrazy. Słowa super czy miód po rosyjsku tam nie uświadczysz. Wydano grę nieskończoną, zadrwiono z graczy, z osób które się przywiązały do tej serii i które.... czekały od 5 lat na ten tytuł (a który powstał najprawdopodobniej w 1,5-1 albo i mniej). Mieliśmy dobre auto, miał być Prosiak, dostaliśmy z tego samego salonu po premierze malucha, który do tego od razu pojechał do serwisu. Pasuje?
Wady które wymieniłeś są faktycznie błędami gry które spieprzyli ale jak dobrze pamiętasz z iłkiem było podobnie patch za patchem i czekaliśmy po 6 miesięcy na kolejny.
Nic podobnego. Nie czekało się na patche naprawiające engine gry i podstawy by w ogóle działał jako tako. Gdzieś Ty to wyczytał? Ja miałem wtedy jakiś Intel300 i iłek działał jak cud malina, a to był sprzęt z niskiej półki. Prośby userów dotyczyły prawd historycznych (jak np. zasięg, demage model, tuningu niktórych FM – czyli tym czym powinni się zajmować, a nie „stary, ta gra mi nie działa” . 1C za to do tego dodawało co raz to nowe maszyny i tyle podsycajac klimat. Jak wyszła Rata, wszyscy latali na Racie, jak coś innego, testowaliśmy ekipą nowy Bf-110 itp. Produkt na dzień dobry, stary iłek, był na czas w jakim wyszedł tytułem wybitnym, płynnym, dającym frajdę online, poruszający zupełnie inny temat niż wciąż piłowany wszędobylski BoB. Ludziom i mi kopara opadała jak widzieli jak nawet na ziemi różne strony walczą wzajemnie z dobrą grafiką 3D. Zresztą co tu gadać - jak masz z Kłodą? Maddox się ewakuował bo wiedział czym to śmierdzi, a Luthier od razu przyznał się, że trzeba opracować engine w zasadzie od nowa pod naciskiem światka iłkowego. Poza tym pamiętasz o pierwszych zmianach w CoD? O tym, że był na stałe włączony filtr antypadaczkowy i SSAO? Tak się wydaje gry? Jakoś wszyscy mieli wrażenie, że pominieto żmudne betatesty. Co ważne, nie pisz o sprzęcie lepszym lub gorszym w przypadku Kłody jak: „na sprzęcie średniej klasy CoD chodzi rewelacja, jest zajebisty!!!”. Po premierze ludzie na topowych grafach i i7 975 mieli czkawkę na ekranie. Kłoda różnie działa na różnym sprzęcie i nie ma zasady, że jak np. dam więcej RAM to będzie cool. Nie. Tytuł jest nieprzewidywalny i jak widać parę postów powyżej jest nadal.
Jest jedna różnica między wtedy a dziś, Ty już nie latasz i takie simy są Ci zbędne.
Tak, zgadza się, a wiesz czemu mi się znudził iłek po wielu latach grania? Bo już opanowanie wciskania "E" do uruchomienia silnika miałem opanowane do perfekcji i mogłem zrobić to bez patrzenia na klawiature! LOL. Mi to nie wystarczyło, ponieważ chciałem się rozwijać w tym temacie, co nie znaczy, że dla oób początkujących, czy szukających szybkiej rozrywki IL2 jest zły. Polecam go do tej pory raźno i otwarcie chociaż "E" mi nie wystarcza, ale innym może więc śmiało i to wcale nie znaczy, że ktoś jest lepszy, a ktoś gorszy.
Przyjdź na serwer polatamy razem potestujemy, przedyskutujemy i wtedy wyciągajmy wnioski.
Dziękuję, ale by zobaczyć jak coś działa nie muszę wchodzić aż na serwer. Poza tym dopóki nie ma oficjalnego patcha nie będę się bawił w te bety i hotfiksy do bet i potem kolejne bety i kolejne hot fixy, których już kilka instalowałem i dalej był gniot taki jak był przed instalacją. W CoD pokładałem wielkie nadzieje, jeśli coś ma być przecież rozwinięciem czegoś co wybiło się ponad inne simy to musi być lepsze no nie? Tak na logikę. Szkoda mi czasu, wolę poklikać w DCS'a, FSX, TKOH czy ROF, poczekać na Combat Helo albo JT i mieć frajdę i zabawę niż trącić czas na bycie od pół roku betatesterem i za każdym razem odpalać Kłodę z nadzieją że będzie lepiej. Jak można ufać firmie, która wmawia, że CoD wykorzystuje 4 rdzenie i oficjalnie się to podaje, a potem pod naciskiem nawet wielu informatyków przyznać jednak, że tak... no w sumie raczej mają rację, ale chodziło autorom o menu. To co się zadziało z tym tytułem woła o pomstę do nieba. Wyjdzie coś na Steam, chętnie sprawdzę jak jest i zobaczę co nam 1C zgotowało nowego. To co mam u siebie na dysku SSD (!) z kartą (skoro już o tym mowa): HD6970 2GB, 8GB Ram, i7 930 3,56GHz i płytą z X58 jest czymś co najwyżej mogę włączyć bo pokazywać komuś jak sim-gra nie powinna wyglądać.
Nie odpisałeś też co się kryje pod definicją "pseudo pilota", a bardzo mnie to zaciekawiło w zdaniu "opinii o tej grze, często wyrobionej na bzdurnych wypowiedziach pseudo pilotów". Albo inaczej, czy nazywasz siebie Pilotem? Wciąż tego nie kumam więc jaśniej plisss

.