Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123690 razy)

Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 18, 2011, 23:24:35 »
Też. Zresztą, w miarę podobne coś mam w RoFie.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 18, 2011, 23:25:37 »
Zajrzałem do patchowego tematu na SimHQ, załamałem się. Nie ruszam tego softu do czasu amerykańskiej premiery (na szczęście została przesunięta o miesiąc). Potem zdecyduję co dalej z tym zrobić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 18, 2011, 23:48:37 »
(na szczęście została przesunięta o miesiąc)
LOL. Naprawdę dobre. Nie parę dni, tylko cały miesiąc. To świadczy o poziomie zaawansowania tytułu...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 18, 2011, 23:56:11 »
Czy u Was cienie na ziemi tez tak mrugaja dziwnie ? Swoja droga szkoda, ze nie mozna wylaczyc cieni na ziemi a pozostawic tylko tych w kokpicie i cieni samolotow na ziemi.

Nie można, bo te cienie chyba działają globalnie. A mruga dithering. Bez tego by wyglądały tak beznadziejnie jak te w FSX.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 19, 2011, 07:58:51 »
Yoyo, a próbowaleś tego, co pisałem trochę wcześniej, aby wyłączyć kompozycje pulpitu w Windows 7/Vista? U mnie to plus patch wyeliminowało wszelkie mikroprzycięcia i tytuł jest całkiem grywalny. W sensie można już zwracać uwagę na pozostałe niedoróbki. :D

Niestety Antyaliasing w grze jest słaby, tzn. widać, że nie był nigdzie priorytetem. Problem jest podobny także w wielu innych grach, mianowicie użyte efekty graficzne nie są kompatybilne z wygładzaniem krawędzi przez multisampling, przez co wiele elementów nie jest wygładzanych, mimo włączenia AA w opcjach. Zgadzam się że wygląda to często beznadziejnie, tym gorzej, im ktoś ma większy monitor.

Niestety to tytuł DX10, więc nic nie pomoże wymuszenie innego typu wygładzania w sterownikach karty, nawet jeśli bylibyśmy w stanie przyjąć na klatę spadek wydajności wywołany przez supersampling AA.

AI niestety zostało w tym patchu jeszcze bardziej popsute i dostało nadprzyrodzonych mocy, ale sądzę, że to akurat szybko naprawią (be sure 2 weeks), bo na forum 1C jest już na ten temat głośno.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 19, 2011, 13:42:54 »
Tak, mam tak ustawione, kolorki po odpaleniu Luncher zmieniają się na podstawowe Windows. Właśnie o to chodzi, nie jest płynnie, więc szkoda trochę czasu na badanie co tam jest nie tak, a być powinno, pozostałego. Te przycięcia są nad ziemią na niskim locie.

www.yoyosims.pl

Offline Raf

• *
« Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 19, 2011, 22:29:18 »
Gdyby Ktoś miał "mikro"-przycięcia, to mniejsze wymagania sprzetowe obowiazuja tutaj:
https://worldpromocja.pl/#sprawdz-czego-doswiadczysz   :002:

« Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 20, 2011, 17:24:54 »
U mnie też wyraźna poprawa płynności po puczu ale nic za darmo. O ile wcześniej gra się nie wieszała, to wczoraj w ciągu dwugodzinnej gry trzy razy wywaliło jakieś błędy.

Co do obrotomierzy, to widziałem na żółtym forum ankietę dotyczącą realizmu. Jak ostatnio tam zaglądałem, to ponad 90% było za zostawieniem tych bardziej realistycznych albo wprowadzenie jako opcji w ustawieniach realizmu. Ankieta ankietą ale tak sobie myślę, że jak ubikacja powie, że amerykański klient ma mieć czytelne obrotomierze, to takie będą. Później okaże się, że complex engine management jest za bardzo complex itd...
Русский военный корабль, иди нахуй

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 20, 2011, 20:29:16 »
Z doświadczeń z amerykańskim odbiorcą wiem, że ma specyficzne wymagania, ale co ciekawe chyba marketingowo trafne... W większości problemów kończy się tak, że jest opcja do wyboru, plus default'owo włączona jest wersja US :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 21, 2011, 22:24:47 »
Cytat: GameSpot
GameSpot Score
4.0
poor

Fluctuating frame rate and stutters can make the game difficult to play    The RAF campaign is a disaster    A huge number of bugs, glitches, and other concerns.
Ale dostają baty. Mam to coś. Nie wiem co powiedzieć...  :015: :015: :015:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 21, 2011, 22:51:26 »
Ale dostają baty. Mam to coś. Nie wiem co powiedzieć...  :015: :015: :015:

Może 'należało im się'?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 21, 2011, 23:42:02 »
Szczerze? Wg. mnie byli tego świadomi. Pozostaje czekać z CoD'em na półce.
Na tę chwilę tytuł nawet nie dla pasjonatów. Za może 2-5 patchy będzie pewnie ok.
Cierpliwość nas wybawi :D.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 22, 2011, 07:35:43 »
Za może 2-5 patchy będzie pewnie ok.
Cierpliwość nas wybawi :D.

Raczej płatny dodatek :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 22, 2011, 08:12:20 »
Raczej płatny dodatek :D.
Znowu co poniektórzy powiedzą "stać mnie"   :003: :003:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 22, 2011, 08:51:05 »
Znowu co poniektórzy powiedzą "stać mnie"   :003: :003:

Che che to jak z posiadaczami Alfy Romeo...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952