Mam podobną konfigurację jak Sun i gra z nowym patchem trzyma średnio 35-40 klatek, ale mikro przycięcia są zwłaszcza nad Londynem i czasami w walce.
Dla mnie jednak gra jest niegrywalna jednak głównie ze względu na niegrywalny multi. Co chwila freezy powodowane głównie wchodzącymi i wychodzącymi graczami. Problem znany z iłka, ale tutaj freezy trwają dłużej. Na większych serwerach powyłączane chmury

dla poprawienia płynności gry. No i największa wada gry...zupełny brak możliwości wypatrzenia czegokolwiek co leci 1.5 k poniżej nas. Polatałem na dwóch serwerach po 40 graczy każdy i na żadnym latając jak rasowy luftjager powyżej 5k nie byłem w stanie znaleźć choćby jednego samolotu. Początkowo myślałem, że to moja wina, mojej grafy lub po prostu jestem aż tak ślepy, Okazało się, że na obu serwerach wszyscy latają do wysokości do 1500 m, a odpowiedź dlaczego latają tak nisko i dlaczego ich nie widziałem znalazłem na forum 1C. Okazało się, że ta gra ma i ten element spie...ny. Sorrki, ale nie wyobrażam sobie latania 109 tuż nad ziemią i bezmyślnego kręcenia się ze Spitami. Gra pewnie ma potencjał, ale nigdy nie będzie grywalna, nie przy takim podejściu ekipy, która chyba sama straciła nadzieję na wyprostowanie tego tytułu skoro juz wspomina o jakimś sequelu.
Zresztą polatałem w RoFa i jedyny plus jaki znajduję na rzecz CloDa w stosunku do produktu 777 to fakt, że w CloDzie jest 109