Witam
Jako że wątek konfiguracja sprzętowa został zamknięty, pozwalam sobie napisać tutaj.
W tydzień lub dwa po premierze Kłody, odinstalowałem, zapomniałem i pogodziłem się z myślą o wyrzuconych pieniądzach w błoto

Minął jakiś czas i zostałem zmuszony do zmiany podzespołów komputera, głównie za sprawą bf'a 3. Więc nadarzyła się okazja do sprawdzenia wydajności w nieszczęsnej kłodzie.
Bez większych emocji i nadziei na poprawę, po zainstalowaniu włączyłem wszystkie ustawienia graficzne na wysokie wraz z AAx8, SSHO i innymi graficznymi dobrodziejstwami dostępnymi w grze.
Na pierwszy ogień poszedł atak na Londyn ze względu na złożoność zabudowy i dużą ilość maszyn w powietrzu.
Ku mojemu zdziwieniu gra chodzi zupełnie płynnie bez mikro zacięć itp.
Niestety AA wygląda mizernie więc dodatkowo wymusiłem wygładzanie FXAA w sterowniku, co doprowadziło do całkowitego zaniku tak zwanych schodków na krawędziach. Poza tym adaptacyjny
v-sync z poziomu sterownika działa zdecydowanie lepiej niż ten dostępny w grze, dzięki czemu gra chodzi cały czas w przedziale 55-60 FPS w 1920x1080. Nie muszę dodawać że gra wygląda bardzo ładnie przy takich ustawieniach a zmiana na ustawienia bardzo wysokie nie ma większego sensu gdyż jest niezauważalna.
Prosiłbym szanownych kolegów o nie trolowanie, gdyż motywacją tego posta była chęć podzielenia się informacją, że jest konfiguracja będąca w stanie pociągnąć ten tytuł prawie na maxymalnych ustawieniach i nic poza tym.
Konfiguracja przed i po:
I5 760 (oc 4.00ghz)
Saphire 5870 1gb
2x 2 gb ddr3 1600
I5 760 (oc 4.00ghz)
Asus GTX 680 2gb
2x 4gb ddr3 1600