Autor Wątek: Poprawki do IL2:CloD.  (Przeczytany 123853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Poprawki do IL2:CloD.
« Odpowiedź #495 dnia: Maja 06, 2012, 22:17:17 »
Nie "zamiast" logo Ubi, a dodatkowo :) Ja mam logo.wmv usunięte, co by mnie nie denerwowało na dzień dobry, a kwadrat jest!

PS: Właśnie wystartowałem "po ciemku" na serwerze ATAG, a chwilę potem słoneczko wyszło. Pięknie!. Coś jednak twórcom wyszło - wschody słońca są wspaniałe :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #496 dnia: Maja 06, 2012, 23:43:55 »
To logo trzeba mieć nawet wywalone jeśli ma się karę ATI, żeby grafa nie przechodziła w tryb 2D zamiast 3D :), przez co na dzień dobry mamy naście fpsów mniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #497 dnia: Maja 07, 2012, 10:04:36 »
Dzięki Yoyo za uświadomienie mnie - wywalenie pliku Logo.wmv tchnęło życie w CloDa. Mam przycięcia, jak wszyscy, ale gra chodzi na pełnych detalach. Nie spodziewałem się, że ten plik włącza tryb video, zamiast pełnego 3D (na rdzeniu HD5870 miałem 400MHz zamiast 925MHz).

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #498 dnia: Maja 07, 2012, 10:41:34 »
Dzięki Yoyo za uświadomienie mnie - wywalenie pliku Logo.wmv tchnęło życie w CloDa. Mam przycięcia, jak wszyscy, ale gra chodzi na pełnych detalach. Nie spodziewałem się, że ten plik włącza tryb video, zamiast pełnego 3D (na rdzeniu HD5870 miałem 400MHz zamiast 925MHz).

Paulus możesz jaśniej ?? :-)

pozdr
mac
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2012, 11:07:17 wysłana przez KosiMazaki »
Geschwader  Kommodore

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #499 dnia: Maja 07, 2012, 11:11:45 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #500 dnia: Maja 07, 2012, 13:36:37 »
No przecież jasne, ze za tym stało Ubi :D czego właśnie to jest dowodem ;).

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #501 dnia: Maja 07, 2012, 18:44:55 »
A wiecie, że jak poprzestawiać kilka liter w nazwie Ubisoft, kilka dodać i kilka odjąć, to wyjdzie słowo "diabeł"?

A tak poważnie, o ile najchętniej udałbym się pod siedzibę Ubi na czele tłumu uzbrojonego w grabie i pochodnie, to podejrzewam, że spora część winy leży po stronie AMD, bo to normalne, że sterownik stara się nie tyrać karty niepotrzebnie, problem w tym, że u nich te przejścia są bardzo kłopotliwie rozwiązane (łącznie z przypadkami rebootowania się sterownika). Tego typu sprawy były zgłaszane u nich na forum i nic to nie dało (nie jestem stałym bywalcem, ale jak miałem HD 3850, to nie było niczym nadzwyczajnym kasowanie tam takich postów).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Maja 07, 2012, 18:50:25 »
A wiecie, że jak poprzestawiać kilka liter w nazwie Ubisoft, kilka dodać i kilka odjąć, to wyjdzie słowo "diabeł"?

Mi za każdym razem wychodzi 'Dymamy klienta i generalnie mamy go w d..pie'. :|

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #503 dnia: Maja 08, 2012, 00:08:54 »
Mały update odnośnie tego sterownika, teraz śmigam na nowym GTXie i okazuje się, że to całe oszczędzanie energii można wyłączyć w generalnych ustawieniach 3d (nie zrobienie tego skutkuje restartami stera i zwiechą podczas gry, przynajmniem w DCS, kiedy karta nie bangla na 100%). Pod ATI nie ma takiej opcji, ale można spróbować w generalnych ustawieniach zarządzania energią Windy - wystarczy zmienić profil ze zrównoważonego na maksymalny. Nie testowałem, bo nie chce mi się karty znów przekładać, ale może to komuś pomoże.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #504 dnia: Maja 08, 2012, 10:51:11 »
Dziwne - u mnie ten problem z trybami nie występuje. Zarządzanie energią w AMD mam jednak na maksymalny.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #505 dnia: Maja 08, 2012, 13:02:07 »
Czyli to wina AMD.

Offline Combatdude

• *
  • To Hollywood and glory!
« Odpowiedź #506 dnia: Maja 08, 2012, 21:53:58 »
Użyłem programiku z tego wątku (limiter fpsów) :

http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=31871

Żeby nie zapeszyć - jest bardzo duża zauważalna poprawa! nie szarpie nad ziemią!
ustawcie sobie włączenie i wyłączenie limitera pod klawisz - widać różnice przy włączonym i wyłączonym - u mnie limit ustawiłem na 36 klatek, Vsync w opcjach gry włączony
mój sprzęt: Athlon II X6@3,7Ghz,  MSI Twin FRZr II GTX560ti  995Mhz/4300Mhz
4 Gb DDR III 1600Mhz
Latam w Full HD, detale na medium/high

Piszcie czy wam pomogło.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #507 dnia: Maja 08, 2012, 22:39:30 »
Witam. Potwierdzam, pomaga. Zwłaszcza przy lotach blisko ziemi jak mamy nieszczęsne drzewa pod sobą oraz przy dużej liczbie maszyn dookoła. Obraz jest wyraźnie płynniejszy i FPS tak nie skaczą.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #508 dnia: Maja 08, 2012, 23:04:41 »
No to testuję i ja.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #509 dnia: Maja 09, 2012, 00:02:48 »
Podobny efekt jest w FSX, gdzie też jest microstuttering na ziemi, polecam temat związany właśnie z wydajnością. Osobiście tam korzystam z FPS Limiter, który podobnie może działać z Kłodą.

www.yoyosims.pl