Autor Wątek: Nowe mapy w DCS  (Przeczytany 116193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowe mapy w DCS
« Odpowiedź #630 dnia: Kwietnia 29, 2024, 10:11:48 »
Kola, parę screenów oraz video: https://stormbirds.blog/2024/04/28/thirty-seconds-of-dcs-kola/ (video obecnie już jest priv).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #631 dnia: Kwietnia 30, 2024, 08:22:57 »
Ciekawostką jest fakt, że Kola map będzie sprzedawana też w sklepie ORBX Direct. Zapewne będzie to kod, który trzeba będzie zarejestrować na stronie ED lub na Steam.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #632 dnia: Maja 01, 2024, 09:36:28 »
Kupić nie można ale w ORBX się pospieszyli z info  8): https://orbxdirect.com/product/orbx-kola-dcs#. Wiemy już, że teraz będzie kosztować 55,99%, za jakiś czas wzrost. Lotnisk trochę będzie, obecnie też tylko tekstury letnie ale mają z czasem dodać i zimowe.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #633 dnia: Maja 03, 2024, 09:27:23 »
Wielkość mapy to ok 140 Gb.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #634 dnia: Maja 03, 2024, 13:51:22 »
Jakoś się nie śpieszą z tą mapką.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #635 dnia: Maja 03, 2024, 15:38:09 »
Ta Kola będzie też w EA u Gabena? Bo na stronie ORBX jest napisane, że ta wersja nie jest kompatybilna na Steam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #636 dnia: Maja 03, 2024, 16:11:38 »
Ta Kola będzie też w EA u Gabena? Bo na stronie ORBX jest napisane, że ta wersja nie jest kompatybilna na Steam.

Dla Steam musisz kupowac na Steam. W druga strone to nie dziala dla wszystkich dodatkow do DCS.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #637 dnia: Maja 03, 2024, 16:57:14 »
Jakoś się nie śpieszą z tą mapką.

Ja poczekam na pierwsze opinie, ale jak będą ok (wydajnościowo) to biorę jeszcze dziś. Ta mapka powinna być w zasadzie drugą mapą wybory zaraz po Gruzji, która chyba każdemu się już przejadła po 1000x. Świetny teatr dla różnych operacji, zarówno z czasów Cold War jak i współczesnych, a nie wciąż atakowanie turbanów ;>.

Dwa filmiki:
https://youtu.be/dAwPOjgonqg?si=U10OFp-NW4AhcxJR
https://youtu.be/wGMCsv9QI40?si=LahRvQdLOn_r4GuV.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #638 dnia: Maja 03, 2024, 18:40:39 »
Kto chętny może już kupować, promocyjna cena obowiązuje do 06.05.2024.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #639 dnia: Maja 03, 2024, 18:53:58 »
Prędkość pobierania ok, ale czas skacze między 1,5-2h ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #640 dnia: Maja 03, 2024, 19:37:45 »
Dla Steam musisz kupowac na Steam. W druga strone to nie dziala dla wszystkich dodatkow do DCS.

Już się pojawiła. W sumie nawet taniej wychodzi niż na stronie ED, bo Gaben chwilowo jakiś dobry przelicznik ma (215 PLN).

Prędkość pobierania ok, ale czas skacze między 1,5-2h ;D.

A jaki jest max? Czasem zastanawiam się czy nie przejść na standalone, ale nie wiem jakie prędkości ich serwery oferują. Na Steam mam pełną przepustowość dla 1 Gbit.

Wielkość mapy to ok 140 Gb.

Jak to ma teraz 140 GB, to przy pełnym wydaniu w 300 GB może się nie zamknąć. Zaraz będziemy kupować dedykowane SSD na pojedyncze mapy...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #641 dnia: Maja 03, 2024, 20:28:10 »
No właśnie dysk na DCS + IL2 mam 1TB NVMe, teraz już mi zostało po instalacji 150Gb wolnego, a w czerwcu dojdzie Afgan plus moduły, ups. Trzeba będzie się przenieść na 2TB coś czuję do tego czasu, tym bardziej, że NVMe nie powinno się zapełniać pod korek, do 80% maksymalnie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #642 dnia: Maja 03, 2024, 21:34:22 »
Kupione, pobrane. Co ciekawe na Steam rozmiar pobieranych plików to było niecałe 90 GB. Po zainstalowaniu mapa ma 143 GB. Może jakaś uboższa wersja. ;)

« Odpowiedź #643 dnia: Maja 03, 2024, 23:36:29 »
Ta mapa jest oooogromna! Wydajnościowo bardzo dobrze, lesistość jest przytłaczająca 😉. Polatalem chwilę, zapowiada się fajnie, jest sporo miejsc do poznania. Widzę potencjał, szkoda tylko, że musiałem tymczasowo wykasować inne tereny, bo ssd z DCS już zapchany.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #644 dnia: Maja 04, 2024, 00:40:46 »
Chwilę polatałem. Fiordy normalnie z ręki jadły.

Bardzo przyjemna dla oka mapa i fajne lokalizacje. Zwłaszcza Bodø. Ta mapa w zimowej scenerii to będzie petarda.

Wydajnościowo nie jest źle, choć na niskim pułapie ilość tych drzew jednak daje w kość i klatki wyraźnie lecą. Ale jak na EA nie jest źle.

PS. Czy ja dobrze kojarzę, że to ma być rozszerzane na południe? Już sam nie wiem czy te mapki, które widziałem to były jakieś faktyczne plany czy pobożne życzenia.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2024, 00:48:05 wysłana przez Jascha »