Autor Wątek: War Thunder: World of Planes - informacje przed wydaniem  (Przeczytany 53971 razy)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 17:04:08 wysłana przez Zefirro »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Sim (?) od Gaijina?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 26, 2011, 13:38:10 »
Ładnie, to fakt. Powiedziałbym nawet, że przepięknie. No i Pacyfik!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 26, 2011, 14:52:01 »
Taaa też bym sobie Zerkiem polatał... Grafika piękna trochę cukierkowa ale piękna...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 26, 2011, 16:06:52 »
Sim to to nie będzie ale zapewne kawał solidnego rzemiosła już tak. Konami zna się na robieniu dobrych gier zwłaszcza na konsole, bo to ich główny cel.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 26, 2011, 16:16:11 »
To zapewne jest ten sequel Wings of Prey, o którym była mowa. Pewnie później wyjdzie na PC z dodatkowym contentem i bajerami jak obiecywali.

Ja się jaram, nie będzie to realizm, ale brakuje mi jakiegoś dobrego tłokowego latadełka na klocka, a Konami gwarantuje lepszy produkt niż Ubiszajs.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 03, 2011, 21:59:26 »
Pacyfik! Zapowiada się ciekawie... szkoda, że dopiero 2012 ale Japończycy przynajmniej dotrzymają terminu jak sądze...  :icon_cool:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 03, 2011, 22:49:46 »
Zero, po odstrzeleniu mu skrzydła zachowuje fizykę CloDa....
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2011, 01:06:02 »
Gaijin szykuje też coś o nazwie World of Planes - miał to być żart na 1 kwietnia, ale jednak ruszyło i są już zapisy na betę. Podejrzewam, że będzie to produkt mocno arcadowy, ale zapowiada się nieźle.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 23, 2011, 20:43:35 »
Właśnie pojawiło się demo gierki, na zasadzie benchmarka. 1Gb z B17tkami. Zamieszczę screeny.

No cóż. Do przewidzenia, chodzi i wygląda pięknie. Na tych ustawieniach min. 59 fps na 60 możliwych (ograniczone odświeżanie).
Zero jakiejkolwiek zwiechy czy paru godzin ustawiania, żeby chociaż odpaliło jak w przypadku CoD'a. Oczywiście nie mówię tutaj o jakiejkolwiek fizyce, bo trzeba przede wszystkim zobaczyć jak to będzie wyglądało od środka, a znając WoPrey wiadomo ale da się zrobić płynny engine? Da jak to i było w WoPrey.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
Odp: Sim (?) od Gaijina? World of Planes
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 24, 2011, 04:24:45 »
Pięknie to wygląda. WoP w zasadzie cierpiał głównie na brak edytora misji i sensownej kampani (takiej nie arcade), poza tym giera była ok. Po tym czymś spodziewam się wiele, nie realizmu na maksa, ale solidnej bojowej latanki bez kichy w stylu AC, ale czegoś nastawionego na czysty dogfight a'la Crimson Skies conajmniej.

Powiedzmy sobie szczerze, singlowy Sturmovik zawsze wcześniej czy później sprowadzał się do strzelania, bo olewało się nawigację i latanie w szyku z AI po kilku misjach w kampanii. W multi bywało różnie. WoP ma potencjał, oby Gaijin nie spitolił. Mogą olać CEM, ale jeśli modele lotu będą takie jak z 1946 z pewnymi asystami sterowania, tak aby nawet ci bez gały mogli pograć w miarę realistycznie to mamy hit.

Wiem, że pewnie zbytnio tryskam entuzjazmem, ale Iłek nawet z modami się przejada, trzeba czegoś nowego i niekoniecznie na poziomie DCS, żeby rozruszać ten simowy biznes. Oby to było to.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 24, 2011, 07:11:34 »
Iłek nawet z modami się przejada

Mam dokładnie to samo.
Choć ta gra mi się nie marzy mi się marzy RoF Hiszpania 1938 i Fiat CR32
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 24, 2011, 08:30:07 »
Właśnie pojawiło się demo gierki, na zasadzie benchmarka. 1Gb z B17tkami. Zamieszczę screeny.

A skąd można pobrać to demo?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 24, 2011, 08:50:17 »
http://www.worldofplanesgame.com/en

btw. po odklikaniu Vsync średnia to 110fps na ustawieniach powyżej. Ehhh przydałaby się taka optymalizacja (nie mylić z prostotą) kodu w paru innych tytułach.

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:00:05 »
Czy tylko ja widzę problem w tym, że developer wypuszcza benchmark sprawdzający, czy twój komputer współpracuje z 8 letnią technologią ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 24, 2011, 09:01:54 »
Czy tylko ja widzę problem w tym, że developer wypuszcza benchmark sprawdzający, czy twój komputer współpracuje z 8 letnią technologią ?
Nie mam nic przeciwko, że Dx9 wygląda lepiej niże niejeden inny tytuł lotniczy z pseudo Dx10/11, ale docelowo obsługa innych też będzie.

www.yoyosims.pl