Jedno-klikowa instalacja przewidziana jest w następnej wersji (przynajmniej tak piszą), ale bardzo bym się do takich obietnic nie przywiązywał.
Proces pobierania i instalacji da się przeżyć - jak nawet mi się chciało, to każdy przetrwa. Pobierz sobie wszystkie pliczki na raz, potem otwierasz stronę SAS z instrukcją i jedziesz po kolei. 4.11 nie wrzucałem jeszcze do tego, to się nie wypowiem.
Ponury - B-26 wrzucasz do katalogu #DBW, jeśli ma być ładowany domyślnie w trakcie startu DBW (a nie wybierany okazjonalnie). Ja wrzuciłem i kampania bombowa USAAF się generuje (tylko z rosyjskimi stopniami wojskowymi!). Jeśli Westfront "nie działa", to możesz mieć problem taki jak ja: pliczki campaign_de.dat miały dodatek literki "mikro" po "de", trzeba było to ręcznie zmienić na coś, czego jeszcze nie ma w katalogu, ja zmieniłem na "9", czyli campaign_de9.dat (z pamięci piszę; wszystkie pliczki, w których nazwie była ta literka, trzeba tak zmienić). Objawia się to dźwiękiem "beep" w momencie generowania kampanii (tak było u mnie).
Dodatkowych modów nie używam, tylko UP3+DBW+B26.
Rozumiem zniechęcenie, bo to nie jest najbardziej user-friendly instalacja, jaką miałem w ręku. Ale kiedyś odpalałem sobie na przemian krótkie misje nad różnymi mapami - różnica w wyglądzie terenu jest niesamowita.
Jakbym mógł jeszcze w czymś pomóc przy rozwiązywaniu problemów, daj znać.
Jakiś czas minął - przypadkiem tu trafiłem - znaczy nie w sprawie stricte DBW.
Otóż Westfront u mnie również robił "beeep". Sprawa ma dwa oblicza niejako. Primo, Boelcke nie wiedzieć czemu użył greckiej litery "mu" - µ, która będąc literą dużą, wygląda jak nasze "M". Kombinowałem wraz z kolesiem z forum, niejaki Jurij_S. Powodowało to wyświetlanie już na poziomie plików w archiwum - 2 razy pobierałem, myślałem że coś się skopciło podczas zasysania (w międzyczasie myślał - Jurij, że to niezgodność systemu albo/również gry mam 1946). Żeby było zabawniej, dzień po usunięciu usterki robią remont kapitalny na forum rzeczonym... Sorry, rozbujałem się.
Co należało zrobić. Wyszukać wszystkie pliki z czeskim (u mnie) znaczkiem campaignsDe
Š.dat - ostatecznie zmieniłem to na nasze M, ale nie wiem czy ruszyło, bo Jurij był napisał, tak z ciekawości, wyszukaj i zmień ten plik i jego nazwę:
US_Message
Ru i zmień na US_MessagePl.
Pomogło. Kampania się generuje i odpala. Obecnie mam chyba z 5 misji wykonanych, bez problemów

Piszę, jakby kto miał problem jeszcze z czymś takim

Pozdrawiam,
Kurtz