@Shaitan - Dla mnie problemem tej gry nie jest brak realizmu, bo ten byłby nawet wystarczający, ale dziwaczny kierunek w którym ta gra idzie i niedoróbki psujące immersję. DLC, fajnie, tylko dlaczego nie mogę kupić osobno RV6? Dlaczego Mustang nie ma kokpitu? Dlaczego w Icon nie ma wsparcia dla pomocy nawigacyjnych, a w Maule i RV6 jest? Druga sprawa - misje z pasażerami, lecę Stearmanem, pasażer do mnie mówi, a siedzenie przede mną jest puste. Heidi w FSX, która reaguje we Free Flight jest lepszym pasażerem niż te z góry przygotowane misje.
Nie powiem, grafa jest niezła, modele samolotów ładne, sceneria też, ale konceptu tej gry nie trawię. Owszem, w FSX też były takie misje, ale to niczego nie dowodzi, bo one tam były dodatkiem do sandboksowej gry, tu są celem same w sobie, powinny być lepiej dopracowane.
Druga sprawa to same addony, są koszmarnie drogie i to nie tylko jak na nasze warunki. To nie jest wolna amerykanka FSX style, tylko ich tytuł, nie ma konkurencji, wszystko jest tworzone in-house (lub przerabiane z FSX jak w przypadku Maule i Mustanga) - addonów jest mało, są nieciekawe i kosztowne.