Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight wydany.  (Przeczytany 16839 razy)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: Nowy Microsoft Flight wydany.
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 29, 2012, 16:35:21 »
Pobrałem grę z samego rana, zanim wyszedłem do pracy. Podoba mi się, że program działa bardzo płynnie na wysokich ustawieniach. Szkoda, że nie mamy dostępnych "normalnych" opcji z wcześniejszych FS-ów - ATC, globu, SDK... Przy poprawionej wydajności i lepszemu wykorzystaniu procesorów wielordzeniowych tak mógłby dla mnie wyglądać FS11 (+ pewna kompatybilność z FSX)
Na pewno polatam w tytuł, pobawię się trochę. Widać ładnie wykonane lotniska, niestety bez maszyn AI. Podobają mi się też cienie w kokpicie.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 29, 2012, 16:55:09 »
@Shaitan - Dla mnie problemem tej gry nie jest brak realizmu, bo ten byłby nawet wystarczający, ale dziwaczny kierunek w którym ta gra idzie i niedoróbki psujące immersję. DLC, fajnie, tylko dlaczego nie mogę kupić osobno RV6? Dlaczego Mustang nie ma kokpitu? Dlaczego w Icon nie ma wsparcia dla pomocy nawigacyjnych, a w Maule i RV6 jest? Druga sprawa - misje z pasażerami, lecę Stearmanem, pasażer do mnie mówi, a siedzenie przede mną jest puste. Heidi w FSX, która reaguje we Free Flight jest lepszym pasażerem niż te z góry przygotowane misje.

Nie powiem, grafa jest niezła, modele samolotów ładne, sceneria też, ale konceptu tej gry nie trawię. Owszem, w FSX też były takie misje, ale to niczego nie dowodzi, bo one tam były dodatkiem do sandboksowej gry, tu są celem same w sobie, powinny być lepiej dopracowane.

Druga sprawa to same addony, są koszmarnie drogie i to nie tylko jak na nasze warunki. To nie jest wolna amerykanka FSX style, tylko ich tytuł, nie ma konkurencji, wszystko jest tworzone in-house (lub przerabiane z FSX jak w przypadku Maule i Mustanga) - addonów jest mało, są nieciekawe i kosztowne.

« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 29, 2012, 17:15:34 »
Zgadzam się z Tobą. Też nie podchodzi mi model Flight'a. Dodatków nie mam zamiaru kupować, chyba że kiedyś wyjdzie jeden ze scenerią całej Ziemi :). Mimo to Flight nie jest dla mnie arcadówką bo jeśli kierować się argumentami tutaj przedstawianymi to taką samą arcadówką jest cała seria FS.

« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 29, 2012, 23:24:51 »
A moja przygoda z Microsoft Flight zakończyła się w momencie uruchamiania...
http://dl.dropbox.com/u/16429396/screeny/kur.PNG i żadne z setki rozwiązań znalezionych w Google nie pomogło...

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 01, 2012, 09:09:33 »
Jak ja mogłem przegapić wczorajszy dzień ... Ehh... Dziś będę testował.

To co? Teraz trzeba zmienić tytuł kategorii forum na "MS Flight oraz starsze"? :)
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 01, 2012, 09:13:01 »
To co? Teraz trzeba zmienić tytuł kategorii forum na "MS Flight oraz starsze"? :)

:711:

Dopóki nie będzie można dodać własnego skinu, nie dopuszczą deweloperów oraz nie będzie całego świata jak w F - Simulator na pewno nie.
To nieco inny target niż my tutaj.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 01, 2012, 10:12:25 »
Ze skinem możesz spróbować. Cała gra jest spakowana do pliku CoreContent.pak. Można go otworzyć i/lub rozpakować zipem. Domyślam się że tylko rozszerzenie jest zmienione a format pliku to zwykły zip. Po otworzeniu oczom ukazuje się dobrze nam znana struktura plików i katalogów, prawie identyczna z tą w FSX. Pozostaje tylko pytanie czy Flight nie sprawdza sum kontrolnych swoich plików.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 01, 2012, 11:34:00 »
Podejrzeć możesz, ale obawiam się, że to nie takie proste z dodaniem tam czegokolwiek :D.

Takie pytanie do naszych betatesterów - czy w BETA działał Track IR? Jeśli nie co mówił na to Microsoft, bo przecież każdy musiał to zgłosić (chyba) ?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 01, 2012, 11:44:15 »
Nie działał, miał być dodany.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 01, 2012, 15:48:00 »
:711:

Dopóki nie będzie można dodać własnego skinu, nie dopuszczą deweloperów oraz nie będzie całego świata jak w F - Simulator na pewno nie.
To nieco inny target niż my tutaj.

Może być i tak, że MS zgarnie to, co zgarnąć da radę, a potem wyda coś w stylu MFS na bazie Flight i będą 2 pieczenie na 1 ogniu. Przecież nie trzeba wiele; silnik jest, usprawniony w dodatku, tylko "zaloadować" Global Scenery i SimObjects z FSX i można puszczać w rynek za 150$ ;).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 01, 2012, 15:52:20 »
Może być i tak, że MS zgarnie to, co zgarnąć da radę, a potem wyda coś w stylu MFS na bazie Flight i będą 2 pieczenie na 1 ogniu. Przecież nie trzeba wiele; silnik jest, usprawniony w dodatku, tylko "zaloadować" Global Scenery i SimObjects z FSX i można puszczać w rynek za 150$ ;).

Pytanie tylko, na jakim poziomie te usprawnienia są wprowadzone. Może szybciej chodzi, bo wywalili śmigłowce, lotniskowce, ATC, AI, pojazdy na drogach, itd... :P

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 01, 2012, 15:54:16 »
Hmm, tak też może być. Gdy latałem Stearmanem zadania na lądowanie przy dużym zalesieniu, mogłem wyczuć, że klatki są dosyć niskie i gra przycina. Zainstaluję Frapsa i sprawdzę jak to wygląda.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 01, 2012, 16:04:43 »
Pytanie tylko, na jakim poziomie te usprawnienia są wprowadzone.

Na poziomie Microsoft ;).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 01, 2012, 16:09:32 »
Na poziomie Microsoft ;).

Przyznam, że nie bardzo rozumiem co masz na myśli.