Autor Wątek: Groza z monitora  (Przeczytany 43973 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Groza z monitora
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:08:37 »
A Skyrim? tam też są efekty jak z horroru. Zwłaszcza z nowym DLC :].
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:30:17 »
O FEAR było już wspomniane, ale ta gierka kilka razy przyprawiła mnie o zawał. Pamiętacie numer z drabiną? ;)
That's Vietnam music... can't we get our own music?

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:48:50 »
FEAR był niezły. Jak pierwszy raz graliśmy z kolegami, to po usłyszeniu "w wodzie coś jest" omijaliśmy ją szeeerokim łukiem. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 13, 2012, 23:54:57 »
FEAR był niezły. Jak pierwszy raz graliśmy z kolegami, to po usłyszeniu "w wodzie coś jest" omijaliśmy ją szeeerokim łukiem. :D

No tak ale FEAR był niejako na bazie mody na "małe, szalone dziewczynki" w prawie każdym horrorze w TV.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 14, 2012, 07:47:07 »
Ja tam najlepiej wspominam czasy PSX na którym do znudzenia grałem w Resident Evil 1, 2, 3 i te dla mnie są chyba najbardziej kultowe. Potem już RE5 na PC mnie tak nie wciągnął. Dalej był Silent Hill (pamiętam ten klimat jak się do szkoły wchodziło i tam te dzieci atakowały i Dino Crisis. Było jeszcze kilka innych gier jak Alien Trilogy. Dawno, dawno temu, jak jeszcze miałem Amigę CD32 i byłem dość młody miałem okazję pograć w Alien Breed Tower Assault i ten też jak na swoje czasy zrobił na mnie wrażenie, że tak to ujmę.

Na PC to Doom 3, do AvP2 jakoś nie mogę się zebrać. F.E.A.R. mnie specjalnie nie wciągnął. A po drodze było kilka innych gier o których w tej chwili zapomniałem :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 14, 2012, 07:50:59 »
Od wczoraj gram w tę Amnesię. Faktycznie fajna produkcja. Nie zawsze super efekty graficzne i dynamika powoduje, że gra jest dobra. Gra z 2010 roku, ale i tak to co na ekranie jest całkiem przyzwoite. Może mam większe nerwy, niż przewiduje instrukcja bo jakoś mogę wytrzymać i normalnie pójść spać ;) , ale czytałem opinie niektórych osób i grę szybko odsprzedawali :D. Może wryć klimat.

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 14, 2012, 10:53:58 »
Realms of the Haunting - daaawno dawno temu, grałem tylko w demo.
Blair With book 1 - Rustin Parr - kapitalna przygodówka z klimatem horroru.
Sierociniec Shalebridge's Cradle w Thief 3 - zresztą cały Thief 3 to majsterszyk ociekający gęstym klimatem.
Call of Cthulhu Dark Corners of the Earth
Half Life 2 (głównie miasteczko Ravenholm)

Silent Hill próbowałem, ale zmasakrowało mnie sterowanie i odpuściłem.
Penumbra przekroczyła wytrzymałość moich nerwów, zwyczajnie bałem się w to grać (bez oszukiwania, czyli po ciemku i samemu, bo inaczej nie ma to sensu :-) ).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 14, 2012, 11:01:15 »
A Skyrim? tam też są efekty jak z horroru. Zwłaszcza z nowym DLC :].

Wiesz, w Scooby Doo też są postaci z horrorów. I w Zmierzchu, w Zmierzchu też. ;)

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 14, 2012, 14:06:28 »
Tak, Ravenholm w HL2 to jedna z moich ulubionych lokacji. Wspomniany Doom 3 też jest fantastyczny. Te wąskie korytarze, mrok, pracujące maszyny.

A grał ktoś z was może w Cryostasis? Fajne to jest? Ponoć fajne jest też Cursed Mountain, ale nie grałem.
That's Vietnam music... can't we get our own music?

Offline Acheron

• *
  • Ни шагу назад!
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 14, 2012, 14:14:11 »
Yoyo, w folderze z grą masz plik super_secret.rar - rozpakuj go (hasło to: lke271tyr299odn314). Są w nim concept arty, szkice z gry, wczesne założenia mechaniki itd. Np. można się dowiedzieć że planowano by bohater miał broń: białą, łuk i strzały, flaszki z eliksirami (działającymi jak granaty) czy też broń palną skałkową. Ogólnie fajne ciekawostki :).

A tu różne mody - http://frictionalgames.com/forum/forum-36.html

Penumbra przekroczyła wytrzymałość moich nerwów, zwyczajnie bałem się w to grać (bez oszukiwania, czyli po ciemku i samemu, bo inaczej nie ma to sensu :-) ).

Grałem w demo ale nie wiedziałem jak wyjść z pierwszej lokacji :D. Poza tym na moim ówczesnym kompie gra działała bardzo średnio. Może teraz spróbuję jeszcze raz, w końcu to ci sami twórcy co Amnesia więc pewnie będzie zabawa :).

Tak, Ravenholm w HL2 to jedna z moich ulubionych lokacji. Wspomniany Doom 3 też jest fantastyczny. Te wąskie korytarze, mrok, pracujące maszyny. .

Racja, etap "Nie chodzimy do Ravenhold" z HL2 miał fajny klimat - niestety od paru lat coś nie możemy się doczekać Episode 3 a chętnie bym się dowiedział jak kończy się ta historia...

W Doom 3 najlepsza była piła łańcuchowa - wtedy żadne potwory nie były straszne :D

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 14, 2012, 14:36:43 »
Zapomnieliście o Bioshocku? Dźwięk pajęczarek jeżył mi włosy na plecach. Genofagi wypadające z lodówek tez były niezłe.

« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 14, 2012, 17:47:16 »
A grał ktoś z was może w Cryostasis? Fajne to jest? Ponoć fajne jest też Cursed Mountain, ale nie grałem.
Grałem trochę i może mieć potencjał, ale prędkość poruszania się kierowanego przez nas bohatera była tak żałosna i ogólna nuda mnie odrzuciły od tej gry i spowodowały, że jej nie przeszedłem.

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 14, 2012, 21:51:20 »
Moje ulubione to Resident Evil 1 i 2. Wysoko też plasował się swego czasu System Shock 2. Fajny był też Undying ale to raczej action-shooter z elementami horroru.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 02, 2012, 16:10:17 »
Pojawiło się coś nowego w omawianym klimacie: Lucius.

Z opisu wynika, że to taki w sumie Omen, ale na PC, no i jesteśmy tym antybohaterem, a nie kimś, kto chce go zgładzić.

http://gry.onet.pl/recenzje/lucius-najbardziej-diabelska-gra-w-dziejach,1,5293055,artykul.html
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15800

www.yoyosims.pl

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 05, 2012, 17:42:17 »
Odświeżyłem sobie System Shock 1, a to za sprawą instalacji dos boxa. Odpaliłem z myślą - zobaczmy czy przełknę dwudziestoletnią prawie grę... Efekty troszkę mnie zaskoczyły lol bo jestem już na poziomie Służb bezpieczeństwa lol

Pierwszy raz podskoczyłem na krześle od wielu lat - mam wymarzony i okupiony krwią kod dostępu do schowka w którym może być amunicja, urwane głowy z nietkniętymi gałkami ocznymi, albo medpakiety. wprowadzam kod , a tu zamiast świstu otwierających się drzwi pyszczek SHODANA, z dresiarskim tekstem "Prepare to die bug!!!" lol