Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485491 razy)

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #4050 dnia: Listopada 09, 2017, 20:34:19 »
Chyba we śnie he he he.  8)

Ja mogę polatać.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #4051 dnia: Listopada 09, 2017, 20:46:13 »
Największy problem z ACG jest taki, że najczęściej przewaga ilościowa F-5 jest 2:1. Trudno się wtedy lata.

« Odpowiedź #4052 dnia: Listopada 10, 2017, 00:07:26 »
Zgadzam się z Padim ale czasami można_polatać trochę ambitniej niż DCSowa wersja Team Deathmatch.

Just sayin...

No no... ciekawie się robi. Nie zawsze musi być PvP...Jednak robienie wspólnej misji wymaga koordynacji kilku osób w czasie i przestrzeni.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4053 dnia: Listopada 10, 2017, 01:03:25 »
Akurat jak kończyliśmy dzisiaj w nocy to było na odwrót - ilościowo 3:1 dla "dwudziestek jedynek". Chyba nie ma reguły (może strefa czasowa?). Zauważyliśmy, że latał yogipl od nas z forum na serwerze ACG Fishbedem, ale nie mieliśmy przyjemności spotkać się w powietrzu. Często toczymy walki z gościem o nicku "BirdStrike" - jest niezły, ale udało sie nam go dorwać wielokrotnie.

« Odpowiedź #4054 dnia: Listopada 10, 2017, 08:16:22 »
No no... ciekawie się robi. Nie zawsze musi być PvP...Jednak robienie wspólnej misji wymaga koordynacji kilku osób w czasie i przestrzeni.

You said it brother!
Proponowałbym zagrać jakąś misje PvE, np. z dostępnych do pobrania na stronie ED. Jest tam spory wybór.
Osobiscie myślę nad taką misja PvP ze sporym udziałem AI ale jak zwykle nie mam czasu.

« Odpowiedź #4055 dnia: Listopada 10, 2017, 10:40:46 »
Z Yogipl spotkałem się nie raz, z przykrym końcem zarówno dla niego jak i dla mnie :) . Szkoda, że kolega ma "domowe" problemy z komunikatorem. Wczoraj lataliśmy jakąś nową misję na ACG, teren spory i wysokie góry, odnalezienie kogoś to czysty przypadek, chyba że się poluje bliżej lotniska wroga. Do tego często  AIM-9 wykrywa jakieś punkty na ziemi, a zliczanie zestrzeleń działa ostatnio fatalnie.  Wczoraj akurat na innym serwerze, nie zaliczyło mi 4-5 zestrzeleń pod rząd, a raczej jak się kogos przecina z działka na 3 części, to powinno się liczyć :( .

No i jeszcze jedno. nie wiem czy jest tak u was. Czasem mimo włączonego uzbrojenia, zanika sygnał śledzenia Aim-9, rakieta nie lokuje celu mimo że jest on  przed jej nosem i leci prosto jak po sznurku. Zapada cisza, brak tego wku.... bzyczenia.  Najczęściej pomaga, zabezpieczenie i ponowne odbezpieczenie broni. Zastanawiałem się czy to się może jakoś mprzegrzewa czy jak, ale jest to dość losowe. Może to od czegoś zależy, tak jak w A-10C, tam nie oświetlisz laserem celu jeśli masz wypuszczone klapy, przynajmnie tak to ostatnio zaobserwowałem.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4056 dnia: Listopada 10, 2017, 12:06:05 »
To nie jest nowa misja „Osetia” - ta, gdzie lata się między Nalchik, a Kutaisi/Senaki. One wszystkie są w rotacji i najwyraźniej wcześniej na nią nie trafiliście. Moim zdaniem dobrze, że jest urozmaicenie i trzeba przelecieć większy kawał drogi niż w „Phone Booth”. Tutaj mogą wykazać się szturmowcy, bo można wybrać drogę lekko na około w kanionach, gdzie nie wyłapie cię AWACS (ani ty nie usłyszysz swojego) i zaskoczyć. A jeśli obierzesz najkrótszą drogę którymś z dwóch dużych kanionów, to szybko kogoś spotkasz.

Czasem zanika mi dźwięk sidewindera, ale w realu też tak jest. Pamiętasz nagranie z walk Tomatów z MiGami-23 w Libii? RIO ponaglał piloa, by strzelał, a ten odpowiedział „nie mogę! Nie mam tego cholernego sygnału”. Rakieta i tak trafiła. Moja też zwykle trafia bez sygnału jeśli wiem, że jestem w idealnelnej pozycji do strzału. Nie skupiaj się Padi na bugach, bo psujesz sobie zabawę.

« Odpowiedź #4057 dnia: Listopada 10, 2017, 12:35:42 »
A wiadomo czemu on znika ? Wczoraj strzeliłem mimo brau sygnału, niestety samolot poleciał sobie a rakieta sobie... Czyli leciała prosto, nawet nie próbowała lecieć za celem który leciał po bardzo delikatnym łuku. Co do AWACS-a, to chyba raczej nie było go w tej misji, prawy ukośnik nie działał, wyłączona chyba łatwa komunikacja, ale po wywołaniu z radia AWACS-a, ten nie odpowiadał. Nigdzie nie znalazłem zapisanej częstotliwości radia dla AWACS-a. Jednak było je widać wysoko nad lotniskami.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4058 dnia: Listopada 10, 2017, 13:29:30 »
A tutaj ktoś dziś ma ochotę polatać, bo ja i Lipas to wiadomo :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4059 dnia: Listopada 10, 2017, 13:48:16 »
Na 83.7% będę  8)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4060 dnia: Listopada 10, 2017, 13:54:05 »
Był AWACS. Kontakt z wieżą kontrolną czy AWACSem zawsze wykonuj przez "Uniform" (bo tylko takie radio jest w naszych F-5E) - "UHF Radio Microphone Button" to domyślnie "RAlt + \".
W każdej misji częstotliwość AWACSa to 251.00 Mhz (tzw. "tactical"). Przed startem robię sobie zawsze PRESETy na lotnisko i AWACSa, żeby po starcie przełączyć się szybko na drugi kanał. Ukośnik "\" służy do komunikacji bez użycia radia - można tym krzyknąć tylko do obsługi naziemnej.

A czemu tzw. "growl" zanika? Nie wiem. Może pogrzebię w sieci.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4061 dnia: Listopada 10, 2017, 14:11:02 »
(...)ale po wywołaniu z radia AWACS-a, ten nie odpowiadał.

A sry - dopiero uważnie doczytałem. Prawdopodobnie byliście między górami. Wtedy właśnie go nie usłyszysz w ogóle, albo komunikat będzie mocno zaszumiony. No chyba też, że wróg go zestrzelił. ;)

« Odpowiedź #4062 dnia: Listopada 10, 2017, 14:39:27 »
Ja odpadam do niedzieli.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #4063 dnia: Listopada 10, 2017, 14:48:46 »
A czemu tzw. "growl" zanika? Nie wiem. Może pogrzebię w sieci.
Mi się chyba raz zdarzyło, że zanikł. Okazało się, że jest b. cicho ustawiony. Przed lotem podkręcam po prostu jego głośność.

« Odpowiedź #4064 dnia: Listopada 10, 2017, 14:51:20 »
A nie było czasem kiedyś jakiegoś moda działającego jak IVC? Osobiście na pierwszym miejscu moich DCSowych marzeń jest to żeby 2.5 działało lepiej niż 1.5. Wtedy na pewno Horneta bym kupił. Tylko jak patrzę jak wydajność spada z wersji na wersję to zostaje mieć tylko ułudne marzenia.