Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 485995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #4065 dnia: Listopada 10, 2017, 14:54:38 »
Dla mnie jakoś to też jakieś bajki, takie wiadomości by zamknąć gęby takim jak ja. No ale bez jaj, ludzie na 2.5 czekają, na nowy Kaukaz, bo bez tego ani rusz dalej. A tu takie srutu-tutu.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #4066 dnia: Listopada 10, 2017, 14:56:35 »
Poko, wystartowaliśmy z lotniska i wznosiliśmy się, ani ja ani Lipas nie dostał odpowiedzi od AWACS-a. Nam obu nie działał klawisz wywołyania "/" . Bezpośrednio z radia tak, ale nigdzie nie była podana częstotliwość radia, na domyślnym ustawieniu AWACS nie odpowiadał, sprawdzaliśmy wiele razy. Chyba, że ktoś go pacnął wcześniej.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4067 dnia: Listopada 10, 2017, 15:19:06 »
A nie było czasem kiedyś jakiegoś moda działającego jak IVC?
Był kiedyś TARS, a teraz jest nowy - "Simple Radio". Ale troszkę nie o to mi chodzi. Chciałbym, żeby taki komunikator był od razu dostępny po zainstalowaniu czystego DCS'a (czyli jak w BMS IVC, które tam i tak jest zewnętrznym programem, ale instaluje się przynajmniej domyślnie), bo w tej chwili mało kto z tego korzysta. I tylko widzę co rusz zderzenia na pasie, bo nikt ze sobą się nie komunikuje. Ba! Nawet nie chce im się przynajmniej zgłaszać kołowania, startu czy lądowania do AI ATC... (O startach z drogi kołowania nawet nie będę wspominał). Nie do pomyślenia na Falcon-Online. Za takie akcje był tam ban i opierdziel w shoutboxie na głównej stronie.

« Odpowiedź #4068 dnia: Listopada 10, 2017, 15:21:43 »
Nie wyrobiłem się. No właśnie w "brefing-u" nie było podanej tej częstotliwości 251.oo Mhz.  Srawdzę to następnym razem.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4069 dnia: Listopada 10, 2017, 16:07:02 »
Co kraj to obyczaj. Ja dostałem bana na 104-ym po tym jak 3 razy pod rząd upolowałem jednego z liderów tego serwera. Oczywiście po rozmowie z innym administartorem i po stwierdzeniu, że nie są mu znane przyczyny mojego BANA, zostałem odwieszony. 
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4070 dnia: Listopada 10, 2017, 16:15:09 »
104th to serwer zza oceanu, więc może dostałeś bana za lagi?

« Odpowiedź #4071 dnia: Listopada 10, 2017, 16:24:02 »
Ano nie, ping sprawdzałem. Z gorszymi latali dalej :) . Zestrzeliłem administartora parę razy w ciągu 15 min i już, nie startowałem ze stojanki, nie strzelałem do swoich, o wszystko mnie pytał ten drugi admin. Sam napisał, że to dziwne, bo zawsze piszą powód  banowania, a u mnie go nie było... Co do pingu to nie jest to ban stały, tylko wywala cię z serwera, ja dostałem stały, 2 tygodnie nie mogłem wejść na ich serwer, aż do rozmowy z adminem.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4072 dnia: Listopada 10, 2017, 19:10:47 »
Wracając do tematu - kto lata dzisiaj?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4073 dnia: Listopada 10, 2017, 21:06:25 »
O 21:30 stawiam =OPS=Husaria lub =OPS=Polonez, w zależności od ilości chętnych - zapraszam chętnych.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4074 dnia: Listopada 10, 2017, 23:25:54 »
Akurat jak kończyliśmy dzisiaj w nocy to było na odwrót - ilościowo 3:1 dla "dwudziestek jedynek". Chyba nie ma reguły (może strefa czasowa?). Zauważyliśmy, że latał yogipl od nas z forum na serwerze ACG Fishbedem, ale nie mieliśmy przyjemności spotkać się w powietrzu. Często toczymy walki z gościem o nicku "BirdStrike" - jest niezły, ale udało sie nam go dorwać wielokrotnie.

Widziałem Was Panowie. Ciebie Poko i Qubę. Długo się rozgrzewaliście ;-)
Tak nawiasem mówiąc to ostatnio dużo jest niezaliczonych zestrzeleń. Szkoda.
Z doświadczenia już wiem, że pierwszy kto choć draśnie przeciwnika a ten zostanie rozerwany na strzępy przez jeszcze innego to zestrzelenie idzie na konto pierwszego.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4075 dnia: Listopada 11, 2017, 00:21:51 »
Był jeszcze Versor. Długo się rozgrzewaliśmy, gdy czekaliśmy na kogoś lub na naprawy. Dzisiaj mieliśmy dobry dzień - wynik 10 (tj. 4+3+3):0 dla nas. Mimo jednego powrotu z jednym dymiącym skrzydłowym (bez wskazań prędkości) udało się wylądować jak w "Top Gun" Maverick z Cougarem na skrzydle, gdzie prowadzący podawał prędkość... Z jedną małą różnicą - nasz "Cougar" nie był w ogóle spanikowany. 8)

« Odpowiedź #4076 dnia: Listopada 11, 2017, 09:49:12 »
Był jeszcze Versor. Długo się rozgrzewaliśmy, gdy czekaliśmy na kogoś lub na naprawy. Dzisiaj mieliśmy dobry dzień - wynik 10 (tj. 4+3+3):0 dla nas. Mimo jednego powrotu z jednym dymiącym skrzydłowym (bez wskazań prędkości) udało się wylądować jak w "Top Gun" Maverick z Cougarem na skrzydle, gdzie prowadzący podawał prędkość... Z jedną małą różnicą - nasz "Cougar" nie był w ogóle spanikowany. 8)

Fajna sprawa, że macie pomysł na wspólne latanie. Jakaś taktyka, przekazywanie informacji itp.luks. Ja jestem wolnym strzelcem. Ostatnio 7:3  8)

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #4077 dnia: Listopada 11, 2017, 16:10:26 »
Czy dziś, =OPS=  stawia się do walki ?

« Odpowiedź #4078 dnia: Listopada 11, 2017, 16:17:23 »
Tak, ale możliwe, że niekoniecznie DCS :) .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4079 dnia: Listopada 12, 2017, 16:32:40 »
Lata ktoś dzisiaj?
Latamy dzisiaj?