Autor Wątek: DCS: World - Wspólne latanie online  (Przeczytany 490172 razy)

Odp: DCS: World - Wspólne latanie online
« Odpowiedź #4320 dnia: Grudnia 29, 2017, 00:19:26 »
Troszkę ciężki teren na takie zabawy.

Strasznie ciężki. Moja przeżywalność w czasie przelotu nad Kaukazem wynosiła 4/10.  :D

« Odpowiedź #4321 dnia: Grudnia 29, 2017, 00:24:39 »
Myślę jednak, że jak byś miał dolatywać z nad morza, to tam byś był jak na dłoni. Tu jednak trzeba się sporo napocić, by cię odszukać, a z A-10 to już z przypadku tylko. Co by nie było, ta 2s seria, dała mi najwięcej przyjemności, widać z czego się strzela :) . A i ty zrobiłeś czystkę u nas na lotnisku.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Darth_Worm

• Gość
« Odpowiedź #4322 dnia: Grudnia 29, 2017, 11:32:22 »
Jeżeli postawić statki w miarę blisko brzegu, obrona przeciw lotnicza statku, zapewni wystarczającą osłonę aby dotrzeć do brzegu.

« Odpowiedź #4323 dnia: Grudnia 29, 2017, 12:23:24 »
To by też znaczyło, że tuż przy lotnisku, stanie obca wyrzutnia rakiet, która nie bardzo będzie pozwalać na latanie. Na Husarii obecność jednego Awengera  20-30km od lotniska, powoduje jęczenie buły, co dopiero statku z rakietami klasy Osa. Teraz Bartek troszkę dostawał po tyłku ale i tak zrobił czystkę na lotnisku Blue. Jest tak samo groźny dla Blue jak A-10C dla Red, jak nie groźniejszy, bo dużo trudniej go odszukać. Dostawię jeszcze jakieś Igły na FARP i Shilkę dla lepszej ochrony, ale statek tak blisko lotniska to chyba przesada. Inna sprawa, że śmiglak na tak otwartym terenie jak morze, będzie raczej idealnym celem dla ochrony lotniska.
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4324 dnia: Grudnia 29, 2017, 13:08:21 »
Moja opinia, jako twórcy tej misji, jest następując: w chwili obecnej mamy deficyt pilotów agd po stronie czerwonej. Po niebieskiej lata Padonis w A-10C, na którym osiągnął mistrzostwo w niszczeniu naszej obrony. Oczywiście znajdują się chętni na Su-25T, ale ostatnie zmiany skuteczności rakiet przeciwradarowych obniżyły ich skuteczność 10 krotnie. W dodatku po stronie niebieskiej niektórzy zaczynają robić skuteczne wykopki przy pomocy Harriera. W tej sytuacji każdy chętny do latania agd po stronie red jest mile widziany.  Jeśli mielibyśmy dostawić coś dla śmigłowców, to proponuję w trójkącie pomiędzy Wąwozem Miłości, Małym Wąwozem a Latarenką Troga, bliżej gór, tak żeby pilot miał jakiś cień szansy na schowanie się między górkami. Lądowisko bez żadnej osłony... a może nawet po jednym na wierzchołkach opisanego trójkąta, co by hieny nie wisiały w oczekiwaniu na pewnego respawna w jednym  miejscu.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #4325 dnia: Grudnia 29, 2017, 13:41:56 »
Pozwoliłem sobie dostawić FARP, Bartek pokazał co da się zrobić Ka-50 na lotnisku Blue, łącznie z ostrzelaniem samolotów na stojance, co nie powiem by mnie nie zaskoczyło. FARP usytułowany jest w górach, lecz nie na linii przelotu między lotniskami, dzięki czemu lot śmigłowcem jest minimalnie narażony na spotkanie się z pilotami innych maszyn. Wczoraj specjalnie latałem, by odszukać lokalizację FARP, mimo przybliżonej wiedzy jej lokalizacji, było mi trudno odszukać lądowisko. Jeśli tylko Ka-50 leci tuż nad ziemią, jego zlokalizowanie jest bardzo trudne, jak posiada jeszcze ochronę innego myśliwca, szukanie go i skupienie się tylko na nim, daje szerokie pole do popisu osłonie. O czym przekonałem się parokrotnie. Dziś jeszcze FARP do 2 x ZSU-23-2, otrzyma 1 x ZSU-23-4 Shilka  i 2 x Igla dla poprawienia bezpieczeństwa .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4326 dnia: Grudnia 29, 2017, 15:58:01 »
Latamy dzisiaj?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4327 dnia: Grudnia 29, 2017, 17:28:14 »
Ja dzisiaj odpadam, będę lotny dopiero po Nowym Roku. Nie rozwalcie mi bazy do tego czasu. Pozdro!  :evil:

« Odpowiedź #4328 dnia: Grudnia 29, 2017, 18:24:11 »
Ja też raczej dziś się nie pojawię.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2017, 19:13:02 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #4329 dnia: Grudnia 29, 2017, 20:31:58 »
Ja też.

« Odpowiedź #4330 dnia: Grudnia 29, 2017, 21:27:51 »
Serwer =OPS=Polonez postawiony, zapraszamy 21:30.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4331 dnia: Grudnia 30, 2017, 20:12:34 »
Wszelkie widoki zewnętrzne w misjach, łącznie z F11 zostały zamknięte.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #4332 dnia: Grudnia 30, 2017, 20:14:06 »
Dostaw UH-1_po obu stronach. Będę mógł potrenować.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2017, 20:20:14 wysłana przez KosiMazaki »

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #4333 dnia: Grudnia 30, 2017, 20:45:49 »
Ale bym se z wami polatał, a siedzę w zapyziałej Krynicy Z.

« Odpowiedź #4334 dnia: Grudnia 30, 2017, 21:03:09 »
UH-1 jest po czerwonej stronie.
Latamy dzisiaj?